I'LL BE OKAY . IS THAT WHAT YOU WANT ME TO SAY ? :'(

03:49 PM | KHAMIS | 18 DISEMBER 2014

Assalamualaikum....
Hari nih hari keempat hujan tak henti-henti turun, urmm yang tak badmood jadi badmood. Bukan sebab hujan tapi sebab seseorang. Tak tahulah kenapa hari nih rasa tersindir sangat .
Padahal perkara nih tak perlu lagi nak terasa ke apa, tapi bila ada yang ungkit rasa sedih plak.
Aisya tahu Aisya bukannya pandai tapi bila ada yang sindir terasa lah jugak hati nih..

PERBUALAN 
A: Aik keje dekat sini lagi ke? kenapa tak sambung belajar? 
dengan nada ketawa dia tanya soalan macam tuh.. Aisya tak jawab lagi, dalam hati nih marah jugak . perlu ke tanya soalan macam tuh sedangkan dah tahu yang Aisya memang tak dapat U.

A: yang SPA hari tuh tak dapat ke? kenapa? saya nak pergi temuduga U nih.
dengan bangganya dia cakap, tak kisahlah dia dapat U ke apa, tak payahlah nak sindir orang lain. 

SAYA: tak dapat, tak ada rezeki lah tuh, lagipun dia nak orang yang berumur , taknak yang muda.
muka Aisya time tuh memang masam tak senyum langsunglah. Rasa hot jewp muka nih,, berkali-kali cakap dekat hati bawa bersabar jangan marah. pelanggan tuh,, buat tak tahu jewp layan jela.

A: yeke? kesiannya.
dia terus ketawa . hina sangat ke kerja Aisya nih.? rasanya tak pun . halal lagi.. tapi bila dia dah ketawa macam tuh tetiba hati Aisya nih jadi kecewa.rasa nak sorok jewp muka nih bawah meja. urmm terluka sangat . perlu ke kata camtu sedangkan dah tahu Aisya memang tak dapat nak sambung belajar. bukannya dia tak tahu Aisya memang kerja dekat sini . perlu ke sindir kerja Aisya..?

Tuhan jewp tahu perasaan Aisya time tuh, ase nak pukul pun ada muka dia, lepas jewp dia keluar tak sampai 15 minit dia datang balik, nak fotostat yang lain pulak. kalau ikutkan perasaan nih Aisya buat tak tahu jewp , nak fotostat kau buat sendiri . geram betul , tapi fikir dia pelanggan kenalah layan dia elok-elok.
Aisya memang tengah tak okey sekarang nih , gthu dekat Mr.BR, mengamuk sakanlah dia coz mengata kesayangan dia nih macam-macam,, urmm geramnya .. Tuhan jewp tahu betapa geramnya hati nih...
Kalau korang lah dekat tempat Aisya time tuh apa perasaan korang ? marah ke atau senyum buat tak tahu ? 
Aisya dah cuba nak buat tak tahu tapi reaksi muka nih tetap nak berubah mungkin dia perasaan muka Aisya berubah bila dia cakap macam tuh.
Serius Aisya cakap Aisya bukannya pandai macam orang lain tapi bila ada orang mengata macam tuh sape yang tak terasa, lagipun dia baru dapat temuduga bukannya U , kalau nak berlagak ke apa biarlah dia U dulu. Tak adalah Aisya marah sangat .
Dari dulu sampai sekarang dia macam tak puas hati dengan Aisya, tak faham jugak apa salah Aisya dekat dia, mungkin tanpa Aisya sedar Aisya ada sakitkan hati dia . urmmm :( terima jela .. 

" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

6 ulasan:

yoorin melacolea berkata...

sabar k aisya.. Orang macam tu perasan diri dia sentiasa kat atas.. one day nanti die tak tahu, die kat bawah sebawah bawahnye

Papaglamz berkata...

Sbar ye aisyah..
Sabar tu sebahagian dari iman.. Terjah kt sini..

Syafiqah Azmi berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Syafiqah Azmi berkata...

sedihnya lagu kat belog awak ni...sedih..ermmm... btw sy dah follow awak semula..:D

noor sakinah berkata...

Sabat yer.. anggap je kanak2 tak rebina lagi tuh...

Mimiey Ayuniey berkata...

sabar jrlah....rzki ad di mna2, mgkin bkn rzki aisya lg..xpa kjer ap2 p0n asal halal jer ea...

Small Cute Purple Pointer