CABARAN LIEBSTER AWARD

08:20 AM | ISNIN | 15 SEPTEMBER 2014
Assalamualaikum semua..pagi-pagi lagi dah update entry . hoho ..pukul 8 pagi aisya masuk keje dan kebetulan takde keje yang perlu dibuat aisya on PC dan terus buka blog. terjumpalah satu blog nih.. jeng-jeng dia tag nama aisya lah .. baik tau adik ummu aqillah nih . terharu ..:")
tak pernah-pernah join benda macam nih tertiba nak join .. best jugak asenya. 
aisya nak ucapkan terima kasih dekat adik ummu aqillah coz sudi tag blog akak .. :D disebabkan aisya dah join benda nih.aisya kenalah jawab 11 soalan .. memang wajib jawab erkk . hehehe

BISMILLAH...

1.Apakan jenis telefon yang anda sedang gunakan dan berapa harganya.
-LENOVO A516 , murah jewp . RM400
2. Apakah makanan kegemaran anda dan apakah sejarahnya.
-Nasi kerabu . tak pastilah korang tahu ke tidak.kalau di KELANTAN memang terkenallah nasi nih.sejarahnya ialah disebabkan  nak buat nasi nih lah aisya beajar masak . hoho hebat tak ?
3.Kalau anda memenangi wang tunai sebanyak RM 2 juta , apakah yang anda akan lakukan dengan wang tersebut.
-bawa ma dan ayah menunaikan haji lepas tuh buka perniagaan :)
4.Hidup anda bergantung kepada.....??
- pada ibu bapa, adik-beradik,si dia, kawan dan diri sendiri..
5.Apakah nama sahabat baik anda dan adakah kamu menyayanginya? Berikan sebab.
- Nur Asmaini Ismail.Hisma Nabila Kamarulzaman. mestilah sayang.sebab diorang sentiasaada dikala aisya senang dah susah ..
6.Anda mempunyai hobi pelik? Nyatakan.
- ada ,, suka terperap dalam bilik.tak keluar satu hari pon takpe. huhu
7.Adakah anda meminati Korea?? Nyatakan.
- minat... pernah tengok GOT7 ? aisya suka Jb oppa :*
8.Berikan saya 2 fakta tentang diri anda.
- aisya seorang yang penyabar tapi suka jugak marah-marah kalau orang yang cari pasal dulu dengan aisya.
- aisya bukan anak manja.aisya anak yang cool.
9.Apakah benda yang paling anda sayang.
- laptop,telefon dan bear ..
10.Jikalau muka anda ditumbuhi jerawat, apakah yang anda akan lakukan?
- cepat-cepat cari ubat .. nak rawat jerawat xnak tinggal parut dekat muka.
11.Apakah perkara yang pertama yang anda akan lakukan sekiranya anda memenangi sesebuah pertandingan sukan.
-aisya akan raikan kemenangan tuh bersama family da kawan-kawan.sambil tuh berselfielah ..

akhirnya selesai sudah aisya menjalankan amanah Liesbter Award ni. jadi aisya akan bagi panduan untuk sesiapa yang bakal ditag oleh aisya kejap lagi ya.
panduan Cabaran Liebster Award:
1. Mention blogger yang tag korang tu.
2. Jawab 11 soalan yang diberi
3. Calonkan 11 blogger yang followers nya kurang 1,000
4. Buat 11 soalan untuk ditanya kepada 11 blogger tersebut
5. maklumkan kepada 11 blogger tersebut.
********************************************************

*Soalan yang aisya akan ajukan kepada korang semua adalah:
1. Apakah jenis telefon yang  anda guna sekarang ini ? nyatakan sebab memilih model tersebut.
2.Jika anda diberi peluang untuk melancong ke luar negara. negara apa yang mejadi pilihan anda.Nyatakan alasan.
3. Anda seorang yang pemalu ? ya atau tidak. Nyatakan alasannya.
4. Adakah anda seorang kaki kpop? lagu hits terbaru yang anda tahu .
5. Apakah makanan kegemaran anda ? Sila nyatakan sebab anda memilih makanan tersebut.
6. Jika anda terserempak dengan artis kegemaran anda.Apakah yang ingin anda katakan padanya.
7.Jelaskan kepada saya tentang perwatakkan anda .
8. Jika ada seseorang lelaki tiba-tiba memarahi anda,Apakah yang akan dilakukan oleh anda?
9. Apakah perkara pertama yang akan anda lakukan sekiranya anda memenangi wang sejumlah 1 juta.
10.kata-kata yang menguatkan semangat anda ..
11.Adakah anda mempunyai hobi yang pelik ketika lapang. Nyatakan ...

SELAMAT MENJAWAB... >.<

" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

9 ulasan:

nur aimi berkata...

Hai, aisya. Aimi ada calonkan aisya dalam Liebster Award..aisya bleh pergi ke sini >http://nuraimi15.blogspot.com/ untuk tahu soalannya..

nur aimi berkata...

Hai, aisya. Aimi ada calonkan aisya dalam Liebster Award.. aisya bleh pergi ke sini >http://nuraimi15.blogspot.com/ untuk tahu soalannya..

Sally Yatiey berkata...

Seronok ber-liebster award ni ;D

Siti Nurhayati Dollah berkata...

Ramai juga ber award ni. Bagus, dapat kenal kenal lagi. Okay tak -LENOVO A516 kualiti kamera dia macam mana

Sha Nikitasakura berkata...

Saya follow blog comel ni..
Salam perkenalan dari
tellingstory11.blogspot.com
Jemput singgah..

Rosmiza Ali berkata...

Assalamualaikum Aisya! Datang singgah sini dari #KBBA.. Sorry lambat terjah.. Hehe..Btw, salam kenal.. Done follow #1361.. ^_^
Rosmiza Ali Official Blog™

Nur Farahuda berkata...

Assalamualaikum, blogwalking sini =D

Zayani Zulkiffli berkata...

Selamat bersegmen :D
Banyak betul nak buat soalan die, dengan nak tag orang lagi. Haih.

http://nurulzayani.blogspot.com/

Ahmad Zu Mal Md Rayi berkata...

Selamat berliebster k ^_^

Small Cute Purple Pointer