TUTORIAL SCM MUSIC PLAYER MACAM SAYA PUNYA :'D

11 June 2013 | 04:57 PM
Assalamualaikum , buat kali perrtamanya aisya buat tuto untuk korang , ade sorang adeQ comel nih . dia masih tak faham lagi camne nak letak lagu cam dalam blog aisya tuh . so sekarang aisya nak ajar . Insyaallah kalau korang ikut ape yang aisya ajar, korang tentu berjaya :'D

 STEP 1  korang tekan nih http://scmplayer.net/ 

STEP 2  korang pilih warna yang korang berkenan , pastu korang tekan butang yang aisya petakkan tuh :D

STEP  3  pastu korang open new tab , korang taip YOUTUBE dan korang cari lah lagu yang korang suka. nampak tak yang aisya bulatkan tuh ? korang tekan ye :')

STEP 4  korang copy code yang di highlight tuh . . 

STEP 5  korang tekan sini balik pastu paste code yang korang copy tadi . nampak kotak yang panjang tuh ? paste dalam tuh tau . kalau korang nak letak banyak lagu . korang tekan jewp kat yang aisya petakkan tuh , pastu korang ulang balik step tadi :D . dah selesai ? korang tekan seterusnya

STEP 6  kalau korang nak ejass ape-ape , volume nak kuat ke atau nak ulang  lagu yang sama ke . korang tekan jewp yang banyak2 dalam kotak tuh . pastu tekan yang aisya petakkan tuh :*

STEP 7  dah ? alolo senangnya . hehehe sekarang bloeh lah korang copy code yang panjang lebar tuh ..

STEP 8  buka dashboard tekan yang no 1 tuh diikuti no 2 :)

STEP 9   sekarang tekan butang yang aisya bulatkan tuh . . 

STEP 10  langkah akhir tekan cam yang aisya tunjuk tuh , keluar kotak kosong kan ? korang paste code yang panjang tadi kat sini, kalau korang dah ade code lagu tuh sebelum nih , korang delete dulu , pastu baru korang paste yang baru tekan save dan view blog ,, dah selesai ,,, 
SELAMAT MENCUBA , DAN HAPPY BLOGGING <3


" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

2 ulasan:

nur lyla berkata...

thanks.. senang nk paham tuto ni..

AisYa IeyKa berkata...

owh , welcome kakaQ syg :D

Small Cute Purple Pointer