~ sElaMat datAng 2012 , selaMat tinGGal 2011 ~



assalamualaikum and gud morning kawankawans , 
nak sebut nyte xleh coz korang kan xtidur lagi tuh .. hahaha
huhuhu, tinggal satu hari jewp lagi nak masuk tahun baru .. ase berdebar sangat.. 
mesti budak-II yang bersekolah nih berguling-II xnak g sekolah... sabar adik~adik ,
 sekolah tuh penting tau >,<
nanti lau kita xsekolah kite xpandai lak.. betul tak ?
hehehe | pandai lah nasihat ore.. padahal 2x5 jewp.. | kakakakka..
akak xpe ar , akak dah abis dah . korang tuh belum lagi . jangan nak mengamok lak tau. biasa nye time hari pertama nak g sekolah tuh ade lah yang liat nak bangun pagi .. si ibu lak guna macam-II cara tuk suh anak~anak bangun. biasa nye camtu lha . :))
ikut pengalaman ieka . [ eh korang jangan lak kata ieka camtu jugak ] no-II ieka bagus tau , blerr tau jewp esok nak sekolah ieka tentu tidur awal tau .
di samping itu , ieka nak buat ucapan sikit nih . hihihi .
ieka nak ucapkan selamat menyambut tahun baru 2012 kawankawans semua .
hope korang akan ade azam yang baru tuk tahun yang baru nih .. khas tuh adik-II yang ambik SPM thun 2012 tuh buat yang terbaik tau . awal-II nih baik korang study jangan enjoy . nanti korang jugak yang susah .
form 4 boleh lha korang nak honeymoon tapi blerr form 5 xde masa dah . kak ieka nasihat nih coz xnak korang menyesal nanti . !
tuk kawankawans yang dah masuk u , poli or martab tuh buat lha yang terbaik . and korang tunggu kehadiran ieka oke .. hehehe 
| ade cita-II nih .. krenye tuh lha azam baru ieka | nak belajar bersungguh-II . . .  =))
tuh jewp kot yang ieka nak ucap.. hehe
SELAMAT TAHUN BARU SEMUA . . . !
~smile~



" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

=)) " tentang dhia " memAng bEst nGat ! !


assalamualaikum semua . . 
sihat tak ?
korang mesti pelik kan ngan tajuk kat atas tuh.. hehehe 
sebenarnye sekarang nih ieka nak cterr tentang satu drama tv nih... cterr tuh boleh di katakan popular lah..
ramai betul peminatnya ... termasuk ieka sekali k.. tuh pun saat-II akhir baru ieka tengok.. tak suka cterr ala-II indon camtu.. hahaha sori.. jangan marah warga indon.. cterr korang best jugak cme banyak sangat watak jahat jewp...
oke berbalik pada tajuk tuh.. :)
first time ieka tonton cterr melayu camtu ! camne erk ? maksud ieka yang akhirnya dua-II meninggal dunia.. adoii romantik gak cterr dia.. korang ase gtu jugak kan ? hahaha. tapi ingatkan mami si zikir tuh  akan dapat balasan .. xde jadi pape pun.. nak jugak tengok makcik tuh jadi glerr ke , jadi bodoh ke or pape lah.. asal setimpal dengan pape yang dia buat kat dhia..
zikir lak blerr saat-II akhir baru nak sedar... ngopp ngepp tok laki gtu ke ? sape setuju angkat tangan..
cian dhia.. xpernah nak hidup aman.. sampai dia nak meninggal pun orang buat jahat lagi at dia.. wahduhh..
emo tuh ieka nih.. haha .. bukan emo korang .. tapi geram tengok cterr camtu.. tahu lah si zikir tuh hormat at mami dia tapi jangan lah jadi bendul camtu an ? kne lah bela jugak dhia tuh.. dhia pun ade hati dan perasaan jugak..
tapi nasib baik si mulut tempayang zeti tuh gthu kat nenek dan zikir lau tidak semua xkan terbongkar..
si rose tuh bukannya cantik sangat.. koya pakai tudung.. padahal perangai xbaik-II pun an.. huhuhu
xpatut~ xpatut. huhu . !
| korang jangan halang ieka nak emo nih .. meme geram ar tengok  tentang dhia tuh.. asyik-II nak maki jewp kje nye.. mana tak nya si zikir tuh adoiii hai.. TUHAN jewp tahu lembab nye.. hahhaaha .. marah nih |
cterr nih jadi best coz dua-II meninggal kre adil ar tuh.. kiranya zikir bukan ngan si rose tuh.. dan si rose lak jadi janda.. padan bola.. jahat sangat.. =))
huhuhu. . k lah siap dah cterr sal tentang dhia.. lau korang nak gthu pape just kmen jewp oke.. ieka sentiasa terima pendapat korang coz korang kawankawans ieka an ..
~ smile ~



" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

:: merapu entah pape :: ngeee . . !

hye kawan-ii semua.. 
lamanya x update blog nih... yeke ? huhuhu
ase-ii nye la an .. asyik main facebook jewp.. sampai lupa at blog nih...
rakan-ii blog sekalian .. tak lama lagi ieka xleh nak update blog dah,,
ieka kena jaga akak ika at hospital kubang kerian..
hehehe .. :))
jangan-ii rindu ieka auw...
ceh. cam lah akan ade orang yang rindu.. hahaha.. gediknye pmpuan nih an ?
hahahaha.. !
eh kawan-ii dengar cte an 'running man'
korang tahu tak . ? ala artis korea tuh lha.. game show yang memang meletopp glerr tuh..
dengar kata an mereka nak mai malaysia..
fuhh lamak.. best tuh.. nak jmpe.. nak jmpe diorang... !
hahahaha... | biasa lha .. tahan jela erk.. tbe2 jewp jadi gedik. |
tuh lha asyik cte sal gedik kan.. ieka pon jangkit dah.. huhuhuhu..
eh.. pehal merapu nih.. hahaha
sabar jela. ngan minah sorang nih... huhuhu..
k lah malas nak merapu lagi.. k daaa.. sayang-ii semua.. muahh .! !

" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

ape yang laki tak tahu tentang pmpuan ?


nak tahu tak nape pompuan jadi gedik blerr ade jewp laki tegur dia .. ?
1.. mungkin pompuan tuh suka laki tuh ..
2.. mungkin pompuan tuh ase dia nih cun melecun gtu..
3.. mungkin die ase laki tuh jatuh cinta ngan dia..
4.. dah memang perangai die gedik xabis-II  

nak tahu camne pompuan suka kat laki .. ?
1.. pompuan tuh tentu akan tenung laki tuh lama-II
2.. pompuan jugak akan tunjuk kan sikap peramah dan 
ambik berat coz dia ase dengan buat camtu laki tersebut akan suka at dia.. 
3.. pmpuan tuh sanggup bagi ape jewp asalkan laki tuh eppy 
( kecuali benda2 haram lerr ) takkan xfaham lol.. 
4.. pompuan tuh suka merajuk.. tuh memang klu yang sangat tepat 
tuk tahu hati pmpuan nih.. 

camne kita nak nak tahu lau pompuan tuh sedang marah. ?
1.. bila seorang pmpuan nih cakap endah tak endah jewp maknanya dia 
tengah marah lah tuh..
2.. blerr si bf nye tanya si gf jawab pndek jewp.. makna nya 
si gf tuh ngah marah lol..
pi an ade jugak sesetgh pmpuan jnis ska gne ayat-II pendek.. contahnya saia sendiri..
3.. blerr pmpuan tuh menangis.. makna nya dia sedang marah..tpi dia xberani 
nak marah blik kaum adam..
4..  blerr pmpuan nih pura-II senyum tuk sorokkan marahnya..
( kita tentu dapat bezakan yang mana senyum ikhlas dan senyum pura-II an ?)
so korang cubalah faham pmpuan k..
kadang-II pmpuan nih hatinya lembut.. usik skit dah nangis..
saia tahu coz saia pOn pmpuan jugak an..
tuk kaum laki.. cubalah sayangi pmpuan seadaanya oke .. !
peace sambil buat muka cute .. ! >,<






" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

~berikan aqu cinta part 6.. ♥!

               

jam sudah menunjuk kan pukul 6.30 pagi..alisya masih lagi tak bangun-bangun..
faham-faham lah perangai haji harun kalau tak membebel sampai bergegar umah mana boleh.. kalah isterinya, fatimah...
" alisya.... bangun.. ape nih anak dara perangai camni.. alisya.. ! bangun solat subuh... kamu nak bangun atau kamu nak ayah siram kamu ngan air... ? "
marah haji harun... ' adoi ayah nih bising lah... orang nak tidur pun tak senang.. adoi.. '
alisya cepat-cepat bangun coz dia tahu tak ada yang mustahil bagi haji harun... bila jewp alisya turun nak solat berjemaah... wajah haji harun masam mencuka.. ibunya fatimah pula biasa-biasa jewp.. dia dah biasa dengan suasana camni.. anak perempuan dan suami nye bergaduh...
jap lagi tentu akan ada yang merajuk.. dan tentu ada sesi memujuk...
" dah-dah lah tuh.. jom solat.. nanti habis waktu pulak.. " akhirnya suara ibu alisya memecah kesunyian..
selesai saja solat subuh.. hajat alisya tuk sambung tidur balik.. tapi tidak kesampaian coz haji harun memanggilnya.....
"lisya,, kamu duduk sini jap .. ayah nak cakap sikit.. hari nih kamu jadi kan nak ikut ayah dan ibu g dinner.. ? "
alisya sengaja buat muka bodoh...padahal dalam hati TUHAN jewp tahu..
' alamak camne aqu boleh lupa nih.. chop-chop.. semalam aqu 
gthu tak kat angah suh teman aqu hah ?
alamak aq tak gthu lah.. mati aqu.. mati aqu.. angah tolong lisya .. ! tolong.. ! '
lisya bermonolog..
" lisya.. ! ayah tanya kamu nih.. sempat lagi erk berkhayal.. ish.. budak nih bukannye boleh di bawa berbincang.. berkhayal jewp kje nye... nanti lau kamu dah fikir gthu ayah.. jangan fikir lama-lama.. ayah harap jadi lah tuh.. dan satu lagi.. jangan harap lepas solat nih kamu nak tidur balik.. ayah nak kamu tolong ibu kat dapur.. pastu tolong ayah kat kedai.. dah g tolong ibu.. "
alisya tersengeh-sengeh dan terus berlalu pergi...
" ibu nak lisya tolong tak ?" tanya alisya..
" aik.. sejak bila nih anak ibu jadi rajin camni. "kata fatimah sambil ketawa... alisya ape lagi masam mencuka lah..
" sejakk ada nye ayah .. hehehe ! ibu nih.. lisya niat baik.. ibu kata camtu lak.. bila lisya tak tolong, ibu dan ayah membebel jugak.. lisya merajuk lah camni.."
lisya sengaja manjakan suara nya.. tuh lah cara nya menunjukkan kasih sayangnya pada fatimah..
fatimah senang dengan perangai anak bongsunya..walaupun kadang-kadang manja anak nya itu mengalah kan seorang baby, asyik nak menggesel ngan fatimah jewp.. tapi alisya jugak seorang yang tegas...
" oke-oke lah sayang,, lisya tolong potong sayur tuh boleh.. ibu nak goreng kicap.. lisya pndai kan ?" hihihihi.. ibunya ketawa lagi..
" ibu nih pandang rendah kat lisya ye ? setakat sayur nih kacang je bu..
 bu... lisya nak tanya nih.. umm.. janji jangan marah tau..." fatimah memandang alisya dengan penuh tanda tanya...
" tanya lah sayang.. ape dia.. kalau ibu boleh jawab.. insyaallah ibu jawab.." balas ibunya lagi..
" nape ayah beria-ria sangat ajak lisya dinner malam nih.. ? ayah nak jodohkan lisya ngan anak kawan ayah ye bu ? ibu kan tahu lisya camne .. lisya oke dalam semua perkara. tapi lau bab-bab menjodoh dan di jodohkan nih lisya tak suka.. tuh memang prinsip lisya...ibu tolong lah gthu ayah lisya tak nak oke.. "
alisya memujuk ibu nya.. dia berfikir mungkin dengan pjukan ibu nya hati haji harun tentu akan lembut...
" ibu tak beranilah lisya.. kamu tahu kan perangai ayah kamu.. tegas.. mana boleh bantah.. lau dia dah kata A dah tentu - tentu kita pon kata A jugak.. dan lisya ,, ibu aselah ape yang ayah kamu buat tuh semua tuk kebaikan kamu.. kamu pun bukannya muda sangat.dah 18 tahun pun.. dah boleh kahwin dah.. lau zaman ibu dulu 16 tahun dah kena kahwin.. "
pujuk fatimah...
" ibu tak faham.. sekarang nih bukan zaman dulu-dulu lagi dah.. sekarang dah moden. zaman IT.. zaman FACEBOOK..TWITTER..takkan lah nak main jodoh-jodoh cam orang dulu-dulu jugak.. tak mo lah ibu.. plezzz... tolong lisya.. kalau ibu sayang lisya ibu pasti tolong lisya.." lisya sengaja buat muka seposen agar ibunya ase kesian.ayatnya jugak berbau satu ugutan. ,
" oke lah.. ibu cuba.. tapi ibu tak jamin ye berjaya ke tidak.. kamu pun tahu angin ayah kamu tuh camne kan ? "" yes. sayang ibu.. ibu lisya memang terbaik.. love u ibu.. "
alisya melonjak kegembiraan.. sambil mencium pipi ibunya... nampak benar gembiranya..
"dah lah.. jangan nak over sangat.. dah jom masak.. nanti bising ayah kamu tuh.. "
alisya tersengeh-sengeh lagi..
' yes.. hehehe.. eppy betul.. aqu tahu ibu tentu akan termakan pujukan aqu.. puteri maira alisya memang hebat.. bangga siot.. hehehe :)) '
mereka membuat keje masing-masing dan akhirnya selesai jugak..alisya makan dengan penuh berselera..
selesai makan.. alisya menyiapkan diri tuk pergi ke kedai runcit ayah nye..  tuh lah kegiatan sehariannya.. result spm masih tak kuar lagi.. so keje jela..
sambil tuh alisya menghantar pesanan ringkas(sms) kat daniel.. iaitu abang ngah nya.. 
sms nye berbunyi camni... " salam darling, hehehe,lisya nak tanya nih.. angah nak balik umah kul berapa nih erkk ? boleh tak balik awal sikit.. sebelum dinner.. lisya nak mintak tolong sesuatu nih.. oke ? nanti bila angah sampai kat umah baru lisya gthu oke.. sayang angah.. xoxo.."
camtu lah cara alisya sms abang ngah nya persis sms tuk kekasih.. kini semuanya bergantung pada fatimah dan daniel.. adakah mereka mampu menyelamatkan alisya dari lelaki misteri yang ingin haji harun jodohkan..?
nantikan part 7 oke.. :))
 nanti kan oke.. !!




" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

~berikan aqu cinta part 5.. ♥!

' nape ngan aq nih.. nape xdapat nak lelapkan mata.. '
lisya bercakap sendirian...
tiba-tiba lisya rasa abg ngah nya sudah berubah tidak cam dulu lagi.. sekarang nih makin dingin..
lisya memandang kosong fon di sebelah nya.. die berharap angah nye akan col dan mintak maaf..
tapi blerr tengok keadaannya mungkin tidak akan berlaku..
jam sudah menunjuk kan pukul 3.00 pagi.. daniel masih lagi tidak dapat melelapkan matanya..
' nape ngan aq nih ? nape xdapat nak lelapkan mata.. ? tolong lah mata oi.. aq nak tidur..'
daniel bermonolog.. 
sebenarnya daniel pun isau dengan keadaan tadi.. die tahu cara die layan lisya tadi sedikit keras.. dulu die xpernah camtu..mungkin die tension ngan study dan macam-macam lagi..
' nape hati aq tak tenang nih ..? atau mungkin lisya..yes,, sebab aq marah lisya tadi.. nape lah aq tak kawal perangai aq.. mungkin lisya kecewa ngan aq.' kata hati daniel..
bagi lisya pula abg ngah nya memang keterlaluan.. ' dia ingat aq nih ape ? suka hati nak marah aq.. aq nih adik dia.. bukannya orang lain.. sampai hati angah buat camtu kat lisya' hati lisya pulak berdetik..
tiada cara lain lagi yang boleh daniel buat..akhirnya dia ambik keputusan tuk col lisya..
ring.. ring.. ring.. 3 kali col baru lah lisya angkat..
" hello, assalamualaikum.. nape col malam-malam buta nih ? "
lisya masih xsedar sape si pemanggilnya coz tadi dia asyik sangat berkhayal..
" hello,, sape nih ? lau setakat col jewp buat pe ? membazir kredit.. lau col tuh cakap lah wei.. bengap betul manusia nih.. ish2.. "
lisya akhirnya melepaskan marahnya pada si pemanggil tuh... dia masih tidak sedar bahawa si pemanggil tuh daniel a.k.a abg ngah nya...
" ehem.. ehem.. lisya.. nie abg ngah.. umm.. abg col nih nak mintak maaf ngan lisya.. " setelah lama mendiamkan diri akhirnya daniel bersuara..
terkejut monkey lisya dek dengar suara si pemanggil tuh.. ' alamak abg aq upenye.. adoii.. npelah aq xperasan.. malu siot.. huhuhu .. '
" eh abg ngah ke ? laa.. nape xcakap tadi . lisya ingat sape .. hihihi.. maaf abg.. " lisya sengaja buat suara ala2 manja gtu coz xnak daniel marahnya.. 
" abg yang patut mintak maaf ngan lisya.. abg tak sangka petang tadi abg marah-marah dan tengking lisya.. abg harap lisya xambik hati ye.. abg penat sangat kebelakangan nih.. tambah pulak lisya selalu col. abg xsempat nak rehat.. abg tension ngan study lagi..lisya,jangan ambik hati ye.. lisya.. lisya.. lisya.. hello.. "
tia-tiba jewp alisya senyap.. sebenarnya alisya terkejut yang amat sangat coz selama nih lau daniel marah alisya daniel takkan pernah mintak maaf.. 
" hello,, lisya.. !! dah tidur ye ? "
tanya daniel.. suara lisya masih tidak kedengaran. ' pehal lak minah sorang nih.. puas aq panggil satu pun xmenyahut.. nape lak nih.. besar sangat ke salah aq tuh.. '
" maaf abg.. lisya errr... li.. li.. lisya.. buat keje tadi.. hihihi.. "
'alamak aq terpaksa lah bohong. camne aq leh khayal masa abg ngah tengah cakap..lau aq cakap betul tentu dia mengamuk lagi..'
"lisya buat kje ape malam-malam buta nih..? setahu abang lisya xkje an.. lau kje pun lisya kje kat kedai runcit ayah jewp.. lisya bohong angah ye ? baik cakap betul-betul sebelum angah mengamuk.. "
ugut daniel.. dia tahu adiknya mudah termakan ugutan.. tentu sekarang nih adik dia ketakutan.. 
'adoi.. poyo punya abg,. cmne dia tahu aq bohong dia.. nih mesti (membela) nih.. lau tidak camne leh tahu aq bohong..nak buat camne nih.. nak mengaku ke tidak..adoii.. !! mengaku jela.. lau jadi pape terima jela lerr.. '
lisya ahkir nya memutuskan tuk berterus terang..
" umm.. yela lisya bohong.. lisya nak gthu hal sebenar lah nih.. lisya berkhayal tadi sebab tuh xjawab blerr abang panggil lisya.. sori angah.. janji xbuat lagi oke.. "
belum sempat daniel jawab lisya cepat-cepat potong..
" eh angah col nih nak mintak maaf ngan lisya an ? oke.. sekarang nih lisya dah maafkan angah.. so angah pergi lah tidur,, esok tentu ada kuliah an ? k lah angah. daaa.. !! waalaikumussalam.."
belum sempat daniel kata-kata pape lagi alisya sudah matikan talian..
' adoi budak nih aq xsempat cakap lagi boleh dia matikan talian camtu jewp.. kurang asam betul lah..
aik..bukan ke esok sabtu ,, aq mana ade kuliah .. dah tuh asenye tadi aq xbagi salam lagi. die dah jawab.. minah sorang tul memang sengal lah.. hahaha.. pening pale aq boleh adik camtu..'
daniel ketawa sendirian.. kini alisya terasa lega ya amat coz abg nya sudah memohon maaf.. dan jugak dia ase eppy boleh kenakan abangnya...
kini mereka tidur dengan nyenyaknye.. !!


" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

humm.. ase sedih ngat .. !! :((

hari nih.. 16.12.2011
genaplah 7 bulan hubungan kami.. !
nak tahu sape.. ?
tentu lah basit rahman. | http://syasix.blogspot.com/ |
lau nak tengok camne muka dia..
tengok lah.. hehehe !!
sebenarnye.. !
hari nih ika xeppy pun..
sajesaje buat cam eppy..
tadi pun nangis sampai tertidur lol.. huhuhu. :(
korang xtahu ika ase sedih sangat..
cuba tuk eppyeppy tapi camtu lah..
umm..
harap dia akan eppy si sana..
walaupun ika kat sini sedih sangat...



" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

selesai sudah .. !! huhuhu :))


yahooo.. !!!
akhirnye siap jugak ieka hias blog ika..
penat betul.. !
nak tahu nape?
tadi ika baru jewp siap hias blog.. tbe2 jewp.. 
semua yang ika hias tuh hilang camtu jewp..
frust glerr beb.. :((
dah lah ika buat dari pagi tadi lagi..
penat dam macammacam lagi..
nasib baik ade bcukk yang beri sokongan..!
hohohoho... !! >,<
korang ase blog ika cantik tak?
jawab jujur auw..
ika ase an yang tadi lagi cantik..
ika dah lpe nak hias cam tadi..
coz yang tadi tuh ika main hentam jewp.
huhuhuhu.. !!
nasib baik ade blog kak lyssa | http://www.lyssasecret.com/ |
thanks kak lyssa,, hehee
xsabarnye nak tnjuk at korang nih.. huhu..
nanti pakat like ramairamai auw..
muahh .. !!!
~smile :)) ~
jangan jeles auw tengok blog ika dah jadi cantik..
hehe .. 
| koya tol budak nih .. |
nak muntah an ?
huhuhu.....
biasa lerrr... time jela.. hahaha



" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

susah~susah ... !!

hehehhe..
susah betul nak ubah blog nih..
pening pale ika..
hehehe... !
nie pun ngah belajar lagi.. !
ade sapw2 nak join tak ??
hehehe.. jom2...
kita buat same2...
eleh.. ! | cakap nye lebih minah nih |
hehehhe...
cantik tak blog ika nih ?
susah tau nak buat nih.. !
humm.. !!
xpelah lau xcantik.. 
sedih deng..
penat2 buat xde orang puji pun..
huhuhu...





" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

(^o^) bila kali pertama . !



kali pertama saya kenal awak .. !
saya anggap awak nih lelaki miang .. 
kali pertama awak tegur saya . 
saya ase awak ni gatal dan entah pape .. !
hehehe . jahatnya saya an ?
kali pertama saya dengar suara awak ..
alamak nape mamat nih cakap kl..
kelantan ke kl nih .. huhu
tuh lah tanggapan saya pada awak. ,,
kali pertama saya dengar awak ketawa .
pehal mamat nih eppy sangat ..?
kali pertama saya dengar awak menangis . !
alahai lemahnya mamat nih.. !
tapi .. ! ! !
bila dah lama saya kenal awak ..
saya ase awak lelaki yang sangat caring ..
bila saya tegur awak ..
saya ase awak amat prihatin terhadap saya .. :)
bila saya dengar suara awak ..
saya ase best plak,, hehe ..
walaupun awak cakap kl campur kelantan ..
hahaha .. :))
saya selalu dengar suara awak ketawa,, 
bila dengar ketawa awak aty saya tenang jewp .. !
tapi bila saya dengar awak menangis.
tibatiba saya ase sedih .. :(
lau boleh saya nak gthu awak.. 
tolong jangan nangis.. awak buat saya sedih .
saya ase ingin menitiskan airmata ..
stop nangis oke .. !!
kali pertama saya tak kan lupakan hal nie.. 
harap awak pun sama.. :)) 
~ smile >,< ~




" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

ieka updates blog . ! :))


salam kawankawans semua . !
rindu ieka tak ?
dah lama ieka xupdates blog an ?
sori lah ieka banyak kje sekarang nih.. !
so korang ngah buat ape nih ?
hope korang eppyeppy dan senyum selalu oke .. !
ieka xtahu nak cte sal ape kat sini . !
coz banyak sangat yang ingin di ceritakan.. 
korang tau tak sekarangn nih ..
ieka ngah holiday au.. !
bukan at kelantan tpi at penang ..
umah abang ieka..
mulamula datang penang ase jugak boring .!
tapi blerr dah lamalama ase oke plak..
hehehe ,, ! | ngade ar udakk nih . |
memang sejak azali lagi perangai ieka camni ..
korang ieka nak g makan lah jap..
nanti ika menulis lagi k.. 
ika nak cari idea dulu oke .. !
byebye .. !! :))



" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

kembalinya dia pada ku ~♥

tak ku sangka..


tak ku duga.. !!
ceh bunyi cam jiwang kan ?
xde lah..
ika just nak gthu ika eppy sangat malam nie..
eppy bersama bf ika..
dan eppy ika dah dapat balik org yang ika sayang...
tentu korang tertanya2 nie..
tak tanya pn..
ika nak korang tanya jugak.. !
hehehe .. !
ika dah dapat semula abg dani ika | abg angkt |
korang pun kenal kan sape..
lau ade sape2 yang baca catatanku tentu korang tahu..
hehehe.. !!
ika eppy sangat2 coz semua orang y ika sayang ade di samping ika..
korang tahu tak ..!
apa rasa nya apabila seseorang tuh maafkan kita?
ika ase tenang sangat...
ika ase semua masalah ika dah hilang.. !
walaupun ika dah ade buah hati,, !
ika xpernah lupakan dia..
abg dani...!
so sekarang nih hubungan kami makin pulih..
doakan kami sentiasa eppy oke.. !
harap2 hubungan persaudaraan kami akan kekal buat selama~lamanya,,,!

to:♥  abg sayang | sayang, b dah baik semula ngan abg dani,, 
b eppy sangat sayang,, b harap sayang pun tumpang eppy oke.. i love u sayang
muahh.. !!! 
harap2 hubungan kita berkekalan.. !!
amin,, !!! |

to:♥  abang dani  | thanks abg coz sudi col ika..
dan maafkan ika... !
ika eppy sangat,, !
xsangka hari ni banyak betul perkara yang
eppy2 berlaku lam hidup ika.. 
thanks sangat2.. :)) |

YA ALLAH terima kasih atas kebahagiaan yang KAU 
berikan ini.. !!



" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

lagu best | ombak rindu | hafiz feat adira

jom dengar sama2 lagu nih.. jangan lupa like..!!
dan follow blog ika.. hehehe !!<))





adoi.. bestnye lagu nih...
ctenye mesti lagi best nih... !
nak tengok..huhuhu...
napelah kelantan xde panggung wayang hah ?
lau tidak boleh lah tengon cte ombak rindu..
tadi kat youtube semua orang kata cte nih sedih...
dan best sangat...!
adoi nak tengok.. nak tengok.. :(((
ika dah baca novel ombak rindu.. 
semuanya ade 3 buah..
semuanya best2..
yang paling best no 1 dan 2..
yang 3 tuh slow skit..
dah tuh diorg asyik gaduh jewp...
mila..
bukannya jahat sangat..
just biasa2 jewp..
dia terlalu cintakan haris..
haris lak..
terlalu cintakan izzah.,..
izzah jadi keliru...
ikuti filem ini di 
panggung2 yang berdekatan... tengok jangan tak tengok tau..
hehehe !!! :))
! smile ! >,<


" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

sedetik lebih~ anuar zain






ika memang suka glerr ngan lagu nih.. !
coz lagu nih ika tujukan tuk bf kesayangan ika.. iaitu basit rahman..!
 hehehehe.. !
lirik dia best sangat2...
xsangka ade jugak lagu best camni..
patut lerr popular pun...
hehehhe...!
lau sape2 nak dengar lagu nih.. jom lah..
kte same2 dengar oke..
hehehe !!! :))
~ smile ~

" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

nyanyi. ? saya suka nyanyi ?


kau ayu di mata ku..
satu..
antara seribu..
tiada tara yang bisa menafikan kasih kita..
mungkin kah terputus di tengah jalan..
mungkin terlerai tnpa ikatan..
usah ragu...
kerna...
takdir......
wah.. romantiknya lau ade orang sudi nyanyi tuk ika...
memang i like lah,..
tapi ar ika xkisah pun lau bf ika xpndai nyanyi..
asal dia tahu jaga hati ika....!
nak tahu nape ?
coz sixt xpandai nyanyi.. hehehe
kali pertama kenal ngan laki camtu..
selalu nya...
pndai nyanyi..
istimewa kan ?
coz tuh lah ika sayang dia..
sebab dia pelik tapi benar..
hehehe.. :))
nak tahu tak ?
tiap kali ika col or sixt col..
tentu ika yang nyanyi..
coz ika suka nyanyi..
xkisahlah suara best ke tidak..
yang penting dia sabar dengar ika nyanyi.. hahaha !!
wah..!! best sangat nyanyi.. !
hehehe .. !
macam2 lagu ika nyanyi..
blerr fikir2 balik cam DJ pun ade gak..
hahaha.. !!
cakap2 pastu nyanyi.. hahha
k lah nk g nyanyi jap.. hahah.. !
tak lawak langsung,, | saje jewp tuh.. xde kje an |
:)) :pp

" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

{ kring ,, ! kring .. ! } phone baru lol.. ~ eppy ,, :))


hye kawan~ kawan .. !
jom baca sama2 ape yang ika tulis nih..
huhuhu ., ~
korang sabar jela ngan minah nih erkk..~
sama cam tajuk tuh..
ika dapat fon baru ..
cer teka fon ape ?
cantik glerr.. !
 hehehe... eppy sangat2..dah lama nak fon baru..
akhirnya dapat jugak..
YES.. !!!! :))
korang tahu fon ape ?
ika dapat fon touch screen tau..
hehehe .. !
namanya samsung galaxy mini...
memang lah xsecantik fon lain..
tapi ika bersyukur sangat...
dapat fon nie pun ase eppy dah..
harap2 tahun yang akan datang ika akan 
dapat fon yang lebih canggih..
dan cute oke.. ! :DD
nak tgk tak ?
boleh jewp..
nanti ika letak kat atas sekali tuh..
korang tgk ar oke.. !
cantik glerr..
warna putih.. hehheeh
| fon sendri.. memang lerr puji |
huhuhu.. !
k lah kawan2..
senyum .. ! >,<
:))) smile ~~ !!--

" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

Small Cute Purple Pointer