berikan aqu cinta part 7.. ♥!


nape bro aqu xreply nih ,, plezz lha angah .. urgent sangat nih . lau bukan angah yunx tolong lisya sape lagi nak tolong lisya .. hukhukhuk :'(( ,, sejam alisya tunggu tapi daniel tetap xreply .. alisya ape lagi makinl ha isau ,, xsenang duduk jad nya ,, ' cehh ,, angah nih mesti sengaja xnak reply .. xpe ,, xpe .. nih hari ko ngah ,, esok lusa hari lisya lak ' huhuhu >.<  " lisya ,, bercakap ngan sape tuh ?? terkumak - kamit mulut tuh .cakap ngan hantu erk ?? " hampir terlompat alisya jadi . ape tak nya tiba - tiba jewp ade satu suara menegurnya ,, alisya menoleh ke belakang tuk melihat gerangan yunx menegur nye tadi .. alisya ttoleh ke belakang ,, upenya gerangan yunx bercakap tadi ialah angah nye , alisya pon ape lagi .. menjerit bagai nak glerr .. " aaaaaaaaaaaa!!!! angah ,,, nape xgthu nak balik ..?? lisya antar mesej xreply pon .. " alisya terus memeluk angah nya .. tanpa ase segan silu ..
" owh .. yunx tuh erk .. ?? bukan sengaja xnak reply .. tadi bateri fon angah low lha.. tuh xreply . eppy tak angah balik nih ?? tanya daniel .. die tahu dengan kehadiran dia alisya akan lebih gembira . coz alisya anak bongsu .. sudah tentu boring dok umah tanpa di temani suara abang - abang nye yunx riuh tuh .
" mesti lha eppy ,, angah kan penghibur hati lisya . rindu angah sangat - sangat tau .. " tiba - tiba saje alisya menggesel kan kepala nya di bahu daniel .. daniel lak ase nak tergelak coz perbuatan alisya tuh persis cam anak kucing .. hahaha " lisya ,, jangan lha camni .. angah ase kamuu nih manja cam anak kucing lha , meggesel jewp . hehehe " daniel ketawa ,, alisya ape lagi . masam mencuka lha . mereka berbual di halaman umah .. kerana alisya ,, daniel tidak sempat tuk bertegur sapa ngan ayah dan ibu nya . ' susah ade adik manja camni '
"angah ,, can u help me ?? " sambil buat muka simpati .. ' ape kena budak nih , owh .. patut lha manja semacam jewp ngan aq , upenya ada udang di sebalik mee , cehh !!! adik aq nih memang banyak muslihat tol'
" tolong pe lak ?? bukan ke selama nih angah selalu tolong lisya ?? kali nih ape lagi ?? " daniel dah biasa ngan lisya , selalu nya alisya akan minta bantuan nye jika alisya xmampu nak selesai kan sesuatu masalh tuh . so dia terpaksa tolong alisya selesaikan walau serumit mana pon . " angah tau tak ,, ayah !! dia nak jodohkan lisya ngan anak kawan dia .. lisya xnak .. pastu hari nih dia siap berjanji lagi nak dinner ngan kawan dia tuh .. angah tolong lha lisya ,, lisya xnak kahwin . lisya muda lagi .lisya nak kejar cita - cita lisya dulu .. hukhukhuk !!  :'(( tolong lha angah ,, lisya merayu .. plezzz !! " alisya merayu - rayu supaya daniel sudi bantu nya , daniel lak jadi serba salah , nak bantu nanti ayah dia mengamuk ,xbantu tentu alisya xkan bertegur sapa ngan dia lagi ..
' camne nih , aq xtahu nak buat pe sekarang nih , otak aq blurrr !! ' alisya merenung mata daniel. tuk mencari kepastian .. " oke .. oke .. angah cuba cari jalan .. supaya lisya xkan jumpa ngan mamat yunx ayah nak jodohkan tuh , tapi lisya kena lha tolong angah memandangkan angah nak tolong lisya nih ,, meh sini .. urut bahu angah .. lenguh lha dok lam bas lama sangat .." hahahaha , daniel cari jalan tuk kenakan lisya , sengaja di berikan alasan bahawa bahu nye lenguh padahal takk pon .. sengaja dia nak tengok reaksi adiknya tuh .. "angah sakit kat mana .. ?? meh lisya urut . hehehehe !! lisya memang bijak bab mengurut orang nih . " huhuhuhu !!
" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

Tiada ulasan:

Small Cute Purple Pointer