~ berikan aqu cinta part 1.. ♥!

muhamad alif idham bin haji harun


watak-watak utama
muhamad alif idham bin haji harun
puteri maira alisya binti abdullah/binti harun
  harun bin ismail
fatimah binti ibrahim
muhamad alif daniel bin adam
usah kau percaya pada kata-kata manis kerana ia akan memusnahkan hatimu..
jangan lah kau tertipu dengan pujukan lelaki kerana cinta itu hadir saat kau betul-betul butuh kan teman hidup..
berdoalah agar cinta mu muncul saat kau memerlukan nya...
kerna dengan itu pasti hati mu tidak akan terluka...

kisahnya bermula di sini..namanya puteri maira alisya binti haji harun..rupanya seindah namanya,,hidung mancung bak seludang,,mata nya bulat,kulitnya putih gebu,badannya yang langsing,diri alisya ini persis pelakon korea yang bernama lee min jung..kisahnya di sini...aq anak bongsu dari 3 adik beradik..
umur ku agak-agak korang berapa erk?? hehe...
umur ku baru 18 tahun..sekarang ni aq bekerja part time di kedai runcit haji harun..hehehe
ayah aq sendiri lah..nama penuh ayah ku ialah harun bin ismail...yang haji tuh coz ayah aq dah g mekah.. tuh jewp..hehehe.. ! walaupun hidup aq xsenang seperti orang lain..kehidupan aq tetap gempak beb..
aq selalu terimpi-impi kan ingin berkahwin dengan putera raja..idaman semua wanita di malaya ini..
aq tahu impian aq tentu tidak akan tercapai..tapi ape salah nya lau aq menyimpan angan-angan kan??
alangkah indahnya lau aq tak payah susah-susah nak belajar dan kerja..aq goyang kaki je kat umah..tapi korang tak kenal lagi haji harun a.k.a ayah aq tuh..hehe..ayah aq ni garang gila tau..cuba lah korang bantah lau korang nak kena tamparan berbisa dari haji harun..4 hari 4 malam lah korang masuk icu nya..aq ni anaknya yang paling degil..tapi kan aq ade rahsia nak kongsi ngan korang ni..
walaupun haji harun a.k.a ayah aq ni garang tapi dia cukup sayang ngan aq..apa je yang aq nak buat dia xpernah bantah tapi tu lau benda yang berfaedah lah..lau tidak haram haji harun nak bagi..di ketuknya kepala aq adelah..
sakit hingga menjilat ibu kaki tau tak..nasib baik ada ibu yang selalu bantu aq..korang mesti tertanya-tanya kan sape nama ibu ku..namanya hajah fatimah binti haji ibrahim..ibu yang paling penyayang di abad ini..hehehe..hajah fatimah a.k.a ibu ni selalu menolong ku jika ade pertelingkahan berlaku antara aq dan abang-abang aq..maklum lah anak perempuan sorang ni je..lau jadi pape kat anak perempuan ni menangis tak bermelodi lah..erk...ape daa....bukan menangis tak bermelodi tapi menangis tak berlagu lah...hahaha apelah aq ni...main redah jewp..
mesti pakar bahasa marah kat aq ni..yela aq dah rosakkan bahasa melayu yang indah bak alam semula jadi nih.ceh..!.bermadah pula aq ni....korang patut tahu satu lagi perangai aq.. aq nih suka berkhayal tau.. huhu.. di kira hobi jugak tuh.. jangan jeles.. hehe :))
lupa lak aq cite sal sape tadi erk??? ha'ah... aq dah ingat,,sal hajah fatimah a.k.a. ibu aq.. ibu aq ni pantang tengok aq kena marah die tentu akan menolong ku..pernah suatu ketika dulu,,ayah memarahi ku sebab nya aq ponteng kelas..tak tahu lah camne aq boleh terkantoi ngan guru disiplin kat sekolah..alamaknya,,makan rotan lah wahai tapak kaki ku yang putih melepak ni..sakit siot...lepas je balik umah ayah pulak yang nak rotan aq..ibu ku ape lagi berlari-lari nak lindung aq ni..masa tu baru aq sedar yang aq  tak sepatutnya melakukan hal yang demikian..ibu melutut-lutut kat ayah supaya tak pukul aq..ketika itu jugaklah aq menitiskan airmata,aq tak sanggup tengok ibu melutut camtu sekali hanya kerna nak lindung aq..masa tuh aq mentah lagi..almaklum lah masa tuh aq baru form 2..budak baru nak meningkat dewasa memang lah nakal kan..tapi korang jangan pandang aq takde mata tau..senakal-nakal aq ni,, aq bijak jugak tau..memang lah tidak di nafikan abang-abang aq lebih hebat dari ku..tapi aq ni dikira dalam kategori yang terhebat jugak lah..aq kan budak nakal..hehe..
selain tu, ade jugak beberapa kesalahan yang aq lakukan lagi,,aq sering keluar malam..ayah ape lagi mengamuk-ngamuk lah..tapi korang jangan main teka je tau..kali ni bukan lagi ibu yang lindung aq..sebab nya ibu balik umah nenek..nenek tak sihat...korang nak tahu tak sape yang lindung aq??jeng..jeng...jeng..abang ngah aq..abang yang paling rapat ngan aq dan yang paling memahami aq..kitorang selalu gaduh-gaduh..tumbuk -menumbuk ni perkara biasa je bagi ktorang..bukan sakit pun..tumbuk-tumbuk manja je..
sekarang ni aq nak cite sal abang ngah aq lak...huhuhu...nama penuh abang aq ni muhamad alif daniel bin adam..memang ensem gila lah..hehe bukan aq nak puji abang aq tau tapi dah memang kenyataan nya..abang aq yang ni memang ramai yang tergilakan nya..lau korang nak bukti time sekolah menengah dulu aq nih selalu kena buli ngan budak-budak pompuan..bukan tuh jewp aq nih jugak di jadikan manager pilih jodoh..sampai aq ni di jadikan mangsa sebagai pusat perantaraan percintaan gitu...aq ase bengang betul lah bila ade perempuan-perempuan yang nak ngorat abang aq ni..bukan jeles k..tapi ase rimas..yela..time ktorang nak balik sekolah mesti ade minah-minah motor ni nak balik sama ngan abang aq..bila aq nak peluk abg ngah aq diorg mesti jeling-jeling kat aq..npe nak jeling?? tu kan abang aq..lantak lah aq nak peluk ke, nak cium ke..tu aku punya suka lah..minah-minah yang pelik..
abang aq ni pun satu hal jugak..layan je,asalkan yang tegur tu perempuan..aq sendiri tak faham ngan abang aq ni..eh aq tak cite lagi kan umur abang aq ni berapa kan?? nah sekarang ni aq nak cite lah ni..umur abang aq 20 tahun..3 tahun tua dari aq..sekarang ni ngah study kat uitm shah alam,,kos ape aq xtahu lah..aq xambik tahu lah sal diorg ni..korang mesti heran kan nape abang ngah aq ni bin adam bukan bin harun..?? kata ibu,  abang ngah aq ni anak angkat ibu dan ayah je..tapi walau bagaimana pun aq tetap anggap abang ngah aq ni sebagai abang kandung ku sendiri..mana tak nya,,aq ni terlalu rapat ngan abang aq tu...korang mesti tertanya-tanya kan nape aq tak cite sal abang long aq..?? sebenarnya aq tak rapat sangat ngan abang long aq..sebab nya die tak pernah tinggal di umah ibu..masa along sekolah dulu dia tinggal di asrama..pastu time cuti lak die tinggal umah mak angkat nye..so xde mase lah aq nak rapat-rapat ngan die..lau jumpa pun setahun sekali je..sekarang ni along belajar kat luar negara...kata along lau aq perlu kan pape just col dia..tapi aq malu lah..camne aq nak col lau aq tak rapat sangat ngan die..
die ada jugak antar emel kat aku,,katanya dia amat merindui ku dan family yang lain..aq pulak reply biasa-biasa je..aq xtahu nak reply camne..aq segan lah..
nama penuh abang long aq ni muhamad alif idham bin haji harun...umur 23 tahun..ensem jugak tau..tapi memang xleh lawan ngan angah lah..angah lagi ensem..lau korang nak tahu camne upe angah aq, korang tengok artis korea yang nama jung il woo..sebijik muka angah aq..lau nak tengok muka abg long aq lak korang tengok artis korea namanya lee min ho..memang copy terus lah..aq jadi adik diorng ni memang bangga gila lah..ape tak nye orang asyik puji-puji je..sama ar cam aq..aq pun cantik jugak tau..hehehe..tak salah kan lau naik lif tekan sendiri,,tak yah susah-susah nk minta tolong orang lain..kisah aq ni akan bersambung di part yang seterusnya...xsabar aq nak cite kat korang... ^_^


" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

1 ulasan:

Small Cute Purple Pointer