♥♥....KISAH SI JEJAKA DAN SI GADIS PART 2.....♥♥

tersebut lah kisah yang mengisahkan suka duka kehidupan..hehehehe...lawak2..orang bersastera aku pun nak bersastera jugak....masalahnye aku ni xpandai pun bersastera ni...aku nak sambung kembali kisah si jejaka dan si gadis ni..korang tentu tertanya2 cmne kisah diorang sekarang kan?? almaklum lah ending part 1 tu ok kan...xde sad2 sangat..huhuhuhu.....part 2 ni memang takat leleh lah..sedih gler..bukan takat airmata yang kuat ngn air2 hidung sekali kuar..huhuhu...'bercanda saja' hehehe...part 1 aku cte biasa2 je..x terperinci pn..skrg nk cte semuanye...supaya korang leh faham cte aku ni..huuhuhu..

kisah ni bermula apabila si gadis membuat keputusan untuk pindah sekolah...banyak sangat dugaan yang harus si gadis tempuhi semasa bersekolah di sekolah lama...nama sekolah  tu xleh gthu...rahsia k....nti jdi kes mahkamah lak..huhuhu...xpasai2 kena serang free dek cikgu kat situ..terlalu banyak kenangan yang si gadis tidak dapatkan lupakan di sekolah lame tu..kenangan bersama ex pakwenye yang memang mantap ler bab cintan cintun ni tidak dapat die lupakan..mana tidak nye..barang2 seperti meja dan kerusi habis di rosak kan oleh ex pakwe si gadis...nak thu cmne die rosakkan nye??
sabarlah nak cte ar ni..huhuhuhu....

kisahnye camni..pada pagi yang hening..krenye diorang dating ar..si pakwe ni menunggu si gadis datang ke sekolah..si gadis pulak tahu si pakwe ni mennggu die jadi si gadis ni sengaja datang lewat ke sekolah..si pakwe pn ape lagi..mengamuk lah...habis meja di ukir nama si gadis..siap ade love lagi..mantap tu...hahahaha...konon nye lah...pas2 tiap kali si pakwe ni melintas depan kelas si gadis tentu si pakwe ni akan menulis 'i love u ' kat cermin..romantik gler...hahaha...sebenarnye nak gthu kat sni..kelas si gadis tu kotor..yela cmne tak kotor...cermin pn siap boleh menulis lagi..memang kotor tahap gaban lah 2..hahaha...

alamak...pehal terlajak cte sal pakwe dan si gadis ni..aku nak cte sal lain tadi...huuhuhu....ni lah penyakit yang sukar di ubati..'penyakit over'..hahaha...berbalik pada cte tadi....si gadis pn berpindah ke sekolah baru..sekolah baru,suasana baru,guru baru, dan kawan2 baru...mula2 si gadis boring gak..pe tak nye..budak2 kat sekolah ni gler2 smua nye...xberdisiplin lngsung..baju ketat kain ketat...entah pape lah..si gadis terpinga2 gak..xthu nak buat pe...dah lah sekolah besar camni..lau kutu masuk pun leh sesat ni...hahahaha...bukan je kutu yang sesat si gadis ni pn leh sesat gak...ase cam orang asing je..xde sape2 pn nak tegur si gadis.. "mak ai....lau aku tahu sekolah kat sini xbest baik aku xpindah sekolah..aku nak kawan ngan spe ni.." si gadis bermonolog lam hati..reaksi yang terukir di wajah si gadis menunjukkan yang die xpuas hati sekolah di stu..

lama kelamaan ase best lak sek di sni..kata hati si gadis...semakin lma semakin rmai kawan2 yang ingin mendekati si gadis..atas satu sebab je..bab nye perangai si gadis ni gler2..suka sangat buat lawak..lau xbuat lawak xsah..riuh satu bangunan...tapi kadang2 lau datang angin serius ssah gak..tegur sejuta kali pun belum tentu nak jwb..die buat bodoh je..uhuuhu..ble di fikir2 kan balik npe xde kisah si jejaka erk..?? huhuhuhu.... la lpe nk cte lah....ehem2....hehehehe..(cover2..malu)..
lepas diorang couple si gadis mintak putus sekali lgi...alasannye nak belajar..entah betul entah tidak..si jejaka mengizinkan dan meredhai pemergiaan si gadis dari sisi nye..bagi si jejaka jika ade jodoh xkan lari gunung di kejar..cmne gunung nak lari lau xde kaki kan..hahahha...perhubungan mereka ptus di situ.....mereka membuat haluan masing2...

sorry ar kawan2 cte sampai takat ni dlu..aku pun penat gak tau..nak g makan lu..hahahaha...nti aku sambung lagi..tnggu part 3 k..uhuhuhuhu..^_^




" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

Tiada ulasan:

Small Cute Purple Pointer