Besday My Sarang ( Always Love You Sayang )

05:30 PM | 15 JULY 2013
                
Assalamualaikum rakan bloggers sekalian.update blog kali nih khas tuk SI DIA yang istimewa. Aisya jarang nak membebel tak tentu pasal . tapi kali nih Aisya curi sikit waktu yang ada tuk Aisya coretkan buat buah hati Aisya nih . 
Tuk pengetahuan korang , Hari nih Aisya badmood sikit. sikit jela tak banyak pon. cuma tetap ase stress tapi di sebabkan adanya budak comel yang selalu hiburkan hati Aisya tuh jadi Aisya xde lah stress sangat. Dia tahu ape masalah Aisya. tapi Aisya tak boleh nak cerita dalam nih. masalah yang berkaitan dengan hidup dan mati . ceh wah. hehehe... bunyi cam penting sangat kan ? penting tak penting memang berkait dengan hidup lah . hehe 
buat sayang ! thanks luangkan masa tuk biey yang tengah berserabut sekarang nih.ase cam tak sanggup dah teruskan form 6 . stress glerr-glerr sekarang nih. hope bila dan isi SPA8 nanti ade lah rezeki.amin ..
fikir punya fikir terdetik lah dalam hati nih nak nyanyi tuk SI DIA bila besday dia nanti . dan benda tuh tak terjadi . hukhuk (╥_╥) . Aisya nak nyanyi kan bila tepat kul 12 . nak di jadikan cerita di sebabkan Aisya terlajak tidur Aisya tak terjaga bila tepat kul 12. Aisya tersedar bila jam menunjukkan kul 2 pagi . jeng.jeng. otak jadi jam kejap . nape boleh berlaku hal camtu . semua benda yang menarik Aisya nak buat tahun nih satu pon tak menjadi . oh ! sakit hatiku ini . ٩(͡๏̯͡๏)۶
disebabkan tak menjadi lepas jewp sahur tadi Aisya terus rakam dan antar video yang Aisya rakam tuh pada budak comel tuh. hehe ! malu lah coz suara pagi mana best . dah cam katak panggil hujan pon ade. Tapi yang lagi menarik DIA kata suara Aisya best . melompat jugak lah tadi . hehe 
apelah sayang nih. suara cam katak pon kata best . harap maaf video tuh xleh tunjuk dalam nih nanti tetiba jadi popular kang . masak lah . hehehe .cukup gthu camtu jela ye .. dan untuk pengetahuan korang jugak kami nih dah lebih dari 2 TAHUN OKEY ! BUKAN SEMINGGU . ngee (◕‿-)
nak cerita lagi nih,semalam Aisya mintak tolong baby ( niece ) snap pic Aisya.hehe disebabkan kalut entah pape Aisya tulis eppy besday tuh tak cantik . hukhukhuk . tapi pic tuh sempat lah jugak snap. dan baru jewp kejap tadi Aisya send. Alhamdulillah . walaupon Aisya wish lambat asalkan LOVE Aisya tuh eppy Aisya bersyukur sangat . Sebelum lah biey terlupa . biey kan suka lupa . hehe biey nak gthu SELAMAT HARI JADI YANG KE-20 TAHUN .SEMOGA ALLAH PERMUDAHKAN SEGALA URUSAN ABANG.TAK LUPA JUGAK SEMOGA ALLAH MURAHKAN REZEKI ABANG DAN PANJANGKAN UMUR ABANG. AMIN
sekarang nih taknak fikir pape nak fokus kat buah hati Aisya jewp . benda dah berlaku pon . dah lah fikir banyak . nanti usaha lagi .hehe . LOVE Aisya selalu gthu camtu . dan Aisya memang terharu sangat .
buat sayang yang comey lotey i love you so much . walaupon umur mu dah tua ku tetap cinta padamu . hehe . walaupon mu jauh di sana ku tetap mengingati wahai putera yang bucuk . hehe .
sekali sekala mengata besday boy . best jugak nih ... sayang sayang sayang . maknanya memang sayang lah tuh . sebelum biey terlupa . ayunk ade janji benda ngan biey . mana pic baju melayu tuh . ala sayang nih . janji nak send . mesti tak snap pon kan ? :"( takpe lah sayang . time raya nanti baru biey tengok . muahh . saranghae aishiteru wo aini i love you saya cinta awak .hehe Assalam ◠‿◠ 


" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

Salam Ramadhan Al-Mubarak

07:41 PM | 08 JULY 2013
Assalamualaikum rakan-rakan muslim sekalian dan selamat petang kepada rakan-rakan yang bukan muslim ,  Korang sedar tak hari RABU nih puasa ? tuh tak kompen lagi . aisya jewp yang dok bising.anak bulan tak nampak lagi setakat nih. sempena bulan puasa nih aisya nak cerita sikit sal bulan puasa , tadi time kat sekolah cikgu ekonomi aisya ade lah cerita serba sikit pasal bulan puasa , katanya ada sorang sahabat Rasulullah nih hanya guna matanya tuk tengok anak bulan . hebat kan ? aisya yang dengar pon terkejut , coz kali pertama dengar , bila fikir-fikir balik ,rupanya tugas cikgu nih memang susah . tugas cikgu nih bukan saje mengajar tapi pencerita pon dia jugak . pemberi nasihat pon peranan dia jugak . memang berat lah tugas cikgu nih. :)
Bila masuk jewp bulan puasa mesti semua beli buah kurma kan ? nak cerita lah serba sedikit kebaikan buah kurma, mungkin dah ada yang tahu dah mungkin jugak ada yang tak tahu . jadi aisya cerita kat korang. setakat yang aisya tahu lah :D
baca bawah nih . nih lah antara kebaikan yang aisya tahu :D
1: ia memberikan tenaga yang segera , jadi andai kata lah korang tak sempat nak bersahur , ade masa lebih kurang 5 minit jewp . korang cepat-cepat pergi cari buah kurma dan makan. di jamin kenyang sampai ke petang . aisya pernah jugak buat camtu . walaupon sebenarnya aisya tak makan sangat buah kurma. 
2: buah kurma jugak kaya dengan serat , ketika kita nak makan buah kurma kita jangan buang kulitnya coz kat kulit tuh lah ada seratnya . so kawan-kawan jangan lupa k ^_<
3: buah kurma nih jugak baik untuk wanita mengandung , ia jugak boleh dijadikan penawar racun . 
asenye banyak lagi kebaikan yang belum aisya sebut . try lah korang cari lagi kebaikan yang lain . taip jewp kat google mesti jumpa . hehehe
di kesempatan nih jugak aisya ingin mengucapkan selamat menyambut bulan puasa al mubarak . bulan yang baik nih jangan pulak ade yang buat benda bukan-bukan . adeQ-adeQ or Abang-Abang yang suka hisap rokok tuh tahan-tahan lah . bukan lama pon 1 bulan jewp. pastu nak hisap , hisap lah sampai kenyang . yang suka makan tuh ingat-ingat sikit . kita tak tahu usia kita sampai bila. dikesempatan ini kita manfaat lah ia betol-betol . dan jangan lupa ye kawan-kawan solat terawih  .
dah satu lagi aisya nak pesan ! bulan puasa nanti jangan plak membazir , selalu nya bila bulan puasa tentu akan ade family yang membazir . kadang-kadang family aisya pon camtu jugak, semua benda nak pastu tak makan pon . time lapar semua ase nak . betol tak ? bila makan banyak terawih pon ase malas nak g . tambah-tambah hari pertama puasa kan ? so kawan-kawan ingat tau .
Tahun nih kan buat kali pertamanya abang aisya berpuasa di negeri orang , luar semenanjung plak tuh . macam mana lah dia nak puasa kat sana. tapi yang penting raya nanti dia balik . hehe hoorey ! eppy tau baru seminggu asenye tak jumpa dah ase rindu ..
okey lah . nanti ade masa aisya update lagi . sayang korang semua . jangan malas-malas , syaitan suka orang malas :'D


" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

Sahabat Takkan Terpisah ( Dengan Kuasa Allah )

01:30 PM | 06 JULY 2013
Assalam semua , terdetik hati nih nak cerita sikit pasal sahabat . sahabat suka duka sahabat yang ade susah dan senang . sesetengah perkara kita boleh kongsikan bersama sahabat .tapi ade perkara yang peribadi yang kita tak dapat nak ceritakan. sebagai sahabat yang memahami kita seharusnya faham . dan saya sentiasa cuba untuk itu..walaupon sakit camne pon hati kita, kita tetap mampu hadapi asalkan adenya insan yang bernama sahabat di sisi kita (◕‿-) 
sahabat ! aku bukanlah sahabat yang baik untuk kongsi masalah denganmu , aku tahu aku bukan sahabat yang memahami mu . Tapi aku cuba menyapamu teman . Tapi kau macam taknak layan jewp. Sahabatku ada satu benda yang aku nak gthu kau tetap dalam ingatan ku . kawan selama perkenalan kita aku rasakan kau adalah sahabat yang baik , kelakar dan rapat dengan ku. Sahabat bukan sengaja aku coretkan benda nih tapi aku tak berdaya luahkan nya padamu . aku hanya mampu tulis tak mampu untuk bersuara. Sahabat hargai lah kami yang masih sayang padamu . jangan buang kami hanya sebab perkasa kecil dan sentiasa menunggu mu pulang bersama kami . jangan lama-lama . kami masih anggap kamu bff kami kawan (◑‿◐)
wahai sahabat ! aku mohon ampun dan terima kasih atas perhatian mu selama ini padaku . sahabatku ! budimu , jasamu aku tak mampu balas hanya doa sahaja yang aku mampu titipkan buat mu kawan.mohon engkau jaga kesihatan dan sampai kita ketemu lagi sahabatku 
Insyaallah ! seandainya di izinkan oleh Allah . Segala kenangan yang kita cipta bersama harap engkau simpannya di dalam jiwa dan raga. Mungkin kita berpisah sekarang , mana tahu suatu hari nanti kita akan bertemu kembali . wahai sahabat ! kau dan aku sahabat selamanya  . I LOVE YOU sahabat . Forever ~
Salam Sayang , Sahabat Selamanya (^_^)









" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

Holiday : Demong Beach Resort , Besut Terengganu 。◕‿◕。

07:20 PM | 01 JULY 2013
Assalamualaikum rakan semua . Minggu lepas banyak betol berita tergempak kan . ade yang kata RUNNING MAN nak datang malaysia.katanya bertemu peminat . Berita yang paling tergempak yang selalu ade di dada akhbar ialah JEREBU . katanya start di indonesia.pastu merebak ke singapura.akhirnya malaysia jugak terkena tempias. oleh sebab johor dekat dengan singapura. johor yang paling teruk. tapi kelantan pon sempat jugak kena , tapi 78% jewp asenya . Alhamdulillah coz tak teruk sangat . lepas 2 3 hari hujan turun . jerebu pon kurang . 
sebenarnya kita update nih kita nak cerita pasal holiday bersama family. walaupon 2 hari 1 malam jewp . kita tetap ase eppy. bertolak hari jumaat balik pula petang sabtu.  destinasi yang paling dekat dengan kelantan ialah terengganu . nak tahu nape family kita pilih destinasi yang dekat ? coz sabtu tuh ade bola . FA ( Kelantan vs Johor ) 
Kat sana tak eppy sangat pon , takde ape yang menarik . hukhukhuk T_T nasib baik lah sebelum balik tuh sempat g pantai .ade ke patut kakaQ yang kita jumpa kat pantai tuh kata air pantai tuh dalam , kita percaya. rupa-rupanya tak dalam pon. APTB , pening jap >.< kakaQ tuh sengaja ke ape . 
Kita nih jenis yang suka mandi pantai . disebabkan hal tuh kulit kita jadi gelap . hukhuk..
Nih kita ade sediakan beberepa keping pic . tak cantik pon . hope korang boleh lah tengok . okey2 :')
 otwy nak g terengganu . sempat jugak snap pic dengan kakaQ tersayang . menggila kejap  .tak salahkan :D
 jangan marah , kita sempat lagi bergwiyomi nih . walaupon pakai ala kadar jewp , tetap gembira. nak duit nak beli baju baru . hukhukhuk :'(
 tengok tuh . semua pic candid . tuh kakaQ punya pasal  .snap tanpa pengetahuan . tengah dok bersih kan tapak kaki . kakaQ dok bz snap pic :D
 konon-kononnya dok termenung lah tuh . hehe * lakonan semata-mata * takde kaitan dengan yang hidup atau pon yang telah meninggal dunia ...
 tak pernah lagi snap pic dengan anak saudara , tetiba hari tuh menggila snap pic.tak kira sape yang lalu lalang , kita pegang nak snap pic :D
 tadaaa ! nih lah ma kita yak tersayang . cantik cam kita tak ? hehehe
 sweet family , semua tersenyum gembira , maklum lah bercuti ramai-ramai , best tau :)
                                         sempat lagi nih snap sana snap sini , memang takde keje ,,,
 saya sayang ma saya sangat-sangat ...
 sebelum mandi , kita sempat snap pic . pastu terus terjun dalam air laut . hahaha :D hebat tak kita ?
 tengok - tengok . ade yang kata anak tuh anak kita ? percaya ke tidak .. hehehe takde lah . tuh bukan anak kita pon . tuh anak sedara jewp . :D
 nih abang ipar kita punya keje . pic candid . tanpa pengetahuan kita . suka sangat camtu . ye . tapi pic nih memang lawa.  thanks abang ipar . hehehe


" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

Small Cute Purple Pointer