Gelagat Kawan - Kawan 6AE1

9.31 pm | 27 Januari 2013
assalamualaikum budak montel , cute and encem . hehehe aisya nak cterr sal budak kelas aisya nih . aceceh ramai betol budak kelas aisya nih . ade 28 orang . wah ~ ramai dah tuh >.< tapi bunyi cam lain jewp hahaha.
nak tahu nama guru kelas aisya ? nama nya cikgu saodah .tapi aisya tak tahu lah binti ape coz dia tak mengajar aisya . cikgu saodah mengajar subjek sejarah . aisya tak ambik sejarah . aisya ambik geografi . dengan cikgu wan mah . hehehe ;') nama ketua kelas aisya lak mohd fahmi , orangnya encem lah jugak. hahaha * tak tahu nak gambarkan camne * korang gambarkan sendiri lah erk . katanya dia nih pendiam .tuh bukan aisya yang kata tapi tuan badan sendiri .so jangan nak pertikaikan okey .
sekarang aisya nak cterr sal penolong ketua darjah plak . nama nya amira . orangnya sangat manis . selalu senyum . camtu lah murah dengan senyuman . :D penolong kelas aisya nih memang sporting coz tuh ktorang boleh kawan dengan dia . bendahari kelas namanya yasmin , sori sangat tak sempat nak snap pic , orangnya senyap jewp . kecik molek memang sweet lah . hehehe :)
ehem -_- aisya tak tahu sape yang jadi setiausaha dalam kelas so aisya tak yah cterr sal tuh lah boleh ? , kita teruskan dengan penolong setiausaha ya . namanya faiz syafika . orangnya sangat cantik , sopan . tapi jangan main-main tau .dia garang . nampak jewp pendiam . laki jangan dekat nanti dia tembak . hehehe ^^
Sekarang nih aisya cterr pasal putera dalam kelas aisya nih plak , diorang tak ramai pon tolak dengan ketua tadi tinggal lah 4 orang putera . putera pertama namanya akkil , orangnya tak cakap banyak . tapi blerr bercakap berbisa tau . orangnya teramat lah tinggi . blerr nak cakap ngan dia kena dongak cikit . hehehe dia memang rapat glerr dengan fazil , budak sekelas ngan aisya jugak , bila dah jumpa geng . fuhlamak bising. . putera kedua namanya aznisyam a.k.a bob . bob badannya agak gempal * kira cubby lah kot * bob nih ade angin nya . kadang - kadang mai sekolah . kadang - kadang tak . dia anak saudara cikgu wan mah . yang aisya cterr kat atas tadi , dalam kelas dia takde bising sangat . biasa - biasa jewp . dia nerd lah sikit sebab pakai cermin mata.. mulut jahat nih mengata kawan sendiri. haha . bob jangan marah eh..senyum . :D
sekarang nih aisya cerita pasal putera yang ketiga plak namanya abdul fazil , orangnya MASYAALLAH bising betol , tapi sebab dialah kelas jadi ceria. bercakap tak boleh nak berhenti . tapi dengan gelagat dia kami semua terhibur . hehehe >.<.kalau xde dia dalam kelas memang sunyilah.budak2 lain mana ada perangai macam dia. boleh dikatakan dia penyeri kelaslah ... putera yang terakhir . teka - teka ? hahaha namanya mohd ariff , orang nya amat - amat lah pendiam sepatah orang tanya . sepatah lah dia jawab . dia boleh dikatakan rapat jugaklah dengan aisya tau coz aisya selalu jugak mengusik dia kat sekolah.aisya kan jahat+nakal.hahaha opsss sorry :'D. hari tuh dia ada bagi hadiah kat aisya.hah korang jangan nak fikir bukan - bukan erk , sebab tuh besday aisya jewp bkn pape pon . nasib baiklah dia ingat jugak kan.mehlah sambung balik cterr nih. kang melalut tempat lain xbest jugak .. huhu :')
Ariff nih nampak jewp macam penakut tapi bila presentation dia lah yang paling hebat . bercakap kemain petah walaupon ade ayat yang salah , dia sentiasa mencuba .semangat tuh lah yang aisya suka . dia boleh jadi kawan yang baik kepada semua kawan yang lain :D
sekarang aisya cterr pasal puteri - puteri plak , aisya cterr secara ringkas jela ye . kang panjang - panjang korang tak baca plak . buat penat jewp aisya menaip nih. kalau boleh upah best jugak tuh hehe . kita mulakan dengan barisan depan , anasuha , fatin , akmar , yatiey , bilah dan asiah . diorang penyeri kelas 6AE1 , tanpa diorang sunyi lah kelas tuh . tambah - tambah bilah . blerr ade dia kelas automatik jadi ceria . dengan gelak tawanya . hehe * ketawanya memang power * tapi tup tup pindah dok belakang plak minah nih.. adalah tuh krisis dengan sape entah .. aishh budak2 sekolah nih... asyik gaduh jewp . haha padahal aisya oon pernah gaduh jugak. mengata orang jewp pandai nih... :D
so kita perpindah ke barisan kanan plak , haihari , afirah , rafidah , aishah dan saeerah . diorang tak banyak bercakap tapi diorang memang pelajar pintar , tengok muka jewp dah tahu kan . hehehe  aisya selalu jugak usik - usik saeerah . ishh ade -ade jewp aisya nih kan ? hehe =) dah tahu saeerah tuh pemalu . aisya usik jugak...
puteri yang duduk barisan kanan yang terakhir ialah aida dan anis diorang duduk sebelah menyebelah . dorang bercakap blerr perlu jewp , anis rapat jugak dengan aisya . orang nya sentiasa senyum manis ,
eh - eh lupa plak dalam kelas aisya ade 3 orang puteri cina, semuanya cantik - cantik belaka . nama diorang . shiu ying , yu lee dan irene . diorang boleh di jadikan kawan . coz diorang memang cakap banyak sama cam aisya jugak. cara diorang bergaul membuatkan kitorang tak rasa ganjil or pape .Irene tuh aisya kenal dari sekolah lama aisya lagi jadi tak kekok pon nak borak dengan dia :)
jeng - jeng sekarang aisya nak berceloteh pasal geng aisya plak , geng aisya nih ade 4 orang termasuk aisya. kitorang dok barisan yang paling belakang . dekat ngan tandas laki. haruman pon menawan glerr . hahaha ~ kadang - kadang tuh ktorang terpaksa jadi ninja tau . taknak udara yang wangi masuk dalam lubang hidung . haha :) senget kan ?
nama geng aisya yang pertama diyana . orang nya amboi cun melecun , kulitnya putih , bercakap tak payah cakap lah tuh memang kepakaran dia . orangnya sangat peramah .tak kira kenal ke tidak semua dia tegur . bibirnya sentiasa murah dengan senyuman . alolo coz tuh dia bertambah - tambah sweet . nama geng aisya yang kedua ialah hisma , orangnya alohai tinggi menggalah . lau aisya dok sebelah dia ase kecik jewp . maklum lah spesies tinggi agaknya . hehehe *) dia memang kamcen glerr dengan aisya . lau nak gurau benda - benda bodoh boleh lah dengan dia , hehe ! oitt jangan nak mengorat erk , dia dah berpunya . encem lagi bf dia tau . .
geng aisya yang ketiga namanya maini . orang nya kemain lagi manja tapi ayu tau . kuat merajuk . tapi di sebabkan tuh lah aisya selalu usik dia . takde dia dalam kelas menangis aisya. dia bff aisya yang paling rapat katakan . ceh wah * lau maini baca nih kembang jap hidung tuh :D * dia tak banyak songeh tapi bila dah mengamuk siap korang . semua dia tibai . hahaha ~ memang superwoman betol lah . .
sekarang aisya nak cterr sal aisya lak , nama kita , kena gthu jugak ke ? kan korang dah kenal . okey - okey aisya gthu jangan buat muka masam camtu . * syok sendiri * hahaha ...okey nama penuh aisya, siti zulaikhainshah . panggil jewp ika atau aisya . kawan-kawan cakap perangai aisya nih glerr - glerr . lau orang tak usik aisya.. aisya takkan usik orang . mulut fuhlamak lezarr abis makngah . hahaha sape berani meh ar nak kena sembur . aisya tak suka merajuk lah xmainlah merajuk nih.kawan-kawan cakap aisya nih suka sangat buat lawak, lawak plak lawak bodoh . bodoh ke ?hahaha ') nasiblah ...dan tahun lepas aisya bendahari kelas tau , tahun nih aisya lepas jawatan . xde keuntungan lah . bagi jela dekat orang lain plak jawatan tuh . hahaha * padahal xde orang nak bayar,,terus putu asa * hahaha . takmo eh jadi ceti ,  taknak cerita banyak - banyak sal aisya hehe . oh ya aisya dah ade bf tau . * sengaja nak menunjuk jewp * :D    
  amboi best tidur ye kakak2 . haha :D  

   
 tengok lah tuh aishah kusyuk buat keje. hehe :)


 cikgu tengah mengajar . aisya bz snap pic kat belakang . hahaha

 nampak tak ? tuh lah aida . yang baju kuning depan tuh..yang pakai baju kelabu tuh . tuk cikgu muet aisya . puan syarifah dalilah . cikgu nih cantik . baik plak tuh . hehehe <3
eh -eh aisyadah  selesai dah cterr sal budak-budak kelas aisya. giliran korang lak komen entry aisya nih . takpon korang kongsilah sekali gelagat kawan-kawan korang kat sekolah .. baru best hehe . selamat berblogging . daa assalamualaikum . nite :* :')
" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

Sayang Awak 1 Tahun 8 bulan =)

11:34 pm | 16.01.13

assalamualaikum rakan semua.lama nya tak update blog.sejak mula sekolah nih ase malas sangat nak menaip entry .malam nih pon sebab special jewp.tuh kita sanggup taip nih.dengar cter budak-budak dapat rm100 . amboi bestnye adeQ-adeQ ye. meh lah kongsi ngan kakaQ sikit.masa time kita takde plak buat camtu . tak adil tau. jeles kejap :* ngee ~ hehe kegedikkan muncul secara tiba-tiba. ehem-ehem cam dah tertukar topik jewp nih.sebenarnya kita nak kongsi ngan korang . hari nih sebenar nya hari yang amat-amat bermakna untuk kita. ceh ! bayak betol kata ganda mengikut kamus dewan , memang banyak glerr kesalahan bahasa.sambung lagi dengan penggunaan bahasa rojak . haha. meraban ape entah . [ jgn jelly kita nak meraban ] >.<
awak-awak semua hari nih ulangtahun ktorng couple tau. bukan nak menunjuk tapi sekadar nak berkongsi jewp.kita suka berkongsi dengan kawankawan semua. dengan nih kita semua akan lebih mesra lagi kan . korang nak tahu semalam kita memang tak ingat langsung.kita tidur awal tapi bangun lewat . haha kul 6:15 pagi baru kita terjaga .kita ape lagi tergopoh gapah nak bersiap nih.sampai tak baca langsung mesj . tapi dalam bz tuh kita sempat jugak kerja kan ape yang wajib . faham-faham lah okey  . sampai jewp kat sekolah kita trus baca mesj .banyak betol msg dari hubby kita; cian dia. kita tak sempat nak gthu dia yang kita nak tidur.dia tertunggu-tunggu kita .tak patut betol kita kan ? -_-
so kat sini kita nak tujukan khas buat hubby tersayang [ future husband and bakal imam ku ] buat bakal imam ku . thanks sangat-sangat selama nih menyayangiku sepenuh jiwa raga mu , bersyukur sangat pada ILAHI kerna di beri kesempatan untuk hidup sehingga hari ini.harap hari seterusnya akan terus kekal kebahagiaan seperti ini . bakal imam ku , andai kata aku ade tersalah bicara atau mengguriskan perasaan mu .ku memohon keampunan dari hujung rambut hingga hujung kaki , kerna setiap kesalahan ku adalah keampunan dari mu sayang .. 
okey sekarang nih bahasa tak formal plak . yang atas tuh formal sikit . hehehe ! tapi ikhlas dari lubuk sanubari (Y)
hari tuh sayang buka facebook biey kan ? sayang kata biey ade panggil dear kat laki lain.biey mintak maaf sayang biey memang tak perasan betol ke biey panggil camtu .biey memang tak tahu .selama kita couple hati biey hanya untuk sayang.walaupon datang lelaki kacak sekacak pelakon korea sekali pon . biey tetap pilih sayang , coz sayang adalah yang terbaik dalam hidup biey . SERIUS B)
sayang - ape pon yang terjadi biey sentiasa ade di sisi sayang tak kira lah susah atau pon senang.sayang doakan supaya jodoh kita berkekalan hingga ke SYURGA nanti . kebahagiaan kita adalah kebahagiaan parents kita. I LOVE YOU 

" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

[08.01.2013] Sweet NineTeen >.<

11:13 pm | 08.01.13

assalamualaikum rakan semua . nih lah post pertama untuk tahun 2013. hehe ~ hari nih besday kita . 
08.01.2013.tarikh nih amat penting untuk kita tau. kita nak ucapkan terima kasih kat ibu dan bapa kita coz diorang jaga kita 19 tahun dan sanggup tahan kerenah kita. thanks sangat ma dan ayah . I Love You So Much . tak lupa jugak kawankawans kita , mia , izz , tikah , wawa , cerah , yana , kina , maini , maini , ieyda , naniey , dayah , arif , dan ramai lagi . kalau nak sebut pon takkan abis punya . hehe thanks sangat-sangat ye coz sudi wish besday kita . kita takkan lupakan korang .>.<
to my sayang thanks sayang coz jadi orang pertama wish besday biey , terharu sangat coz sayang sanggup tunggu sampai kul 12. sayang ~ ingat lagi kan janji kita . ? sayang mesti tunaikan tau . sayang dah janji . hehe.
tahun nih takde sape pon bagi hadiah . hukhuk ! sedih kejap * pastu eppy balik * hehe tuh lah lumrah besday girl . ade orang kata kita dah tua lah . Oh pless kita taknak . kita masih muda lagi okey . HAHA nak sebut tua tuh pelan-pelan lah . jangan kuat sangat . kita nih awek muda lagi . umur jewp yang tua . eh - eh nak tahu satu cerita tak . kat sekolah tadi kan ada lah kawan kita nih .budak laki ,dia nak wish besday kita tapi dia malu-malu .alolo sweet nya kan . haha . macam-macam cara dia buat juz untuk wish besday kita . tapi yang paling kelakar ade sorang lagi budak laki dalam kelas kita mengusik dia .merah padam muka dia . tersipu-sipu , hahaha lalala~ jangan malu-malu kita tak boleh orang malu kita suka sangat usik . haha jangan marah . nanti cepat tua kita tak tahu . 
tapi kan time kita nak balik sekolah tadi dia panggil nama kita . pastu kita dengan drastik berpaling , ceh cam cterr hindustan pon ade nih . hahaha . nasib baik pakai tudung lau free hair layang-layang rambut . haha. blerr jewp dia gthu eppy besday kita ketawa dan tak sempat nak gthu thanks . so sekarang kita nak gthu kat awak thanks kawan . kita dah knl hampir setahun awak tak perlu kot malu-malu camtu . xmo .xmo . hahaha
okey lah kita nak gthu kat diri sendiri . selamat hari tua . 
ape yang kita hajat kan . kita harap kita dapat result yang cemerlang dan boleh buatkan family kita bangga. 
selain tuh kita jugak nak sayang kita tahu yang kita sayang dia glerr - glerr . dan kita harap dia sentiasa sihat di sana . [ MELAKA ] kita jugak doakan semoga ma kita cepat sembuh dan ayah kita dalam keadaan sihat saje . 
kita jugak berharap ALLAH murahkan rezeki kita dan panjang kan umr kita ,family kita , sayang kita , family sayang kita dan semua umat islam . kita nak gthu sekali lagi . THANKS awak semua . Muachh :*


" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

Small Cute Purple Pointer