catatan ku part 6





kisah cinta kami bermula apabila..
fikar mengeneng2 kan aq ngan kawannye..
korang nak tahu tak name pe?
nama nya muhamad firdaus..
ase nye lah..
mula2 aq xnak kawan ngan dia..
coz aq ase dia xbaik..
sedang aq msg ngn fikar...
aq xsedar yang upe2 nye aq ngah msg ngan firdaus...
dia memperkenalkan dirinya pada ku..
aq tergamam lh..
start di situ lah kami mula rapat...
kami hanya berkawan...
masa tuh aq dah couple balik ngan iqbal...
tapi hubungan kami xcam couple yang lain..
daus selalu luangkan masa tuk ku...
aq panggil dia ngan nama fir..
dia plak cam biasa lah panggil aq ika...
kami makin rapat..
dia mula panggil sayang pada ku..
hubungan aq ngan iqbal dah ptus..
aq ambik keputusan tuk memanggil daus 
ngan panggilan abang,,
kami selalu berkongsi cte..
tapi die xpernah col aq..
aq pun xtahu nape...
kami just msg je...
walaupun aq col dia xkan anggap..
lau yang angkat pun fikar lah..
aq tanpa segan silu garau ngan dia..
yang aq suka dia..
dia bagi jawapan yang agak memeranjatkan aq..
katanya..dia pn suka aq jgak..
dia ajak aq couple..
aq tme..
time 2 bulan couple kami eppy sangat..
xpernah ada masalah..
dulu aq ni xminat sangat sal fb nie..
di sebabkan daus aq sanggup belajar main fb...'
aq ni jenis kuat cmburu..
daus lak jenis laki jambu..
tentu ramai pmpuan suka..
aq pantang lau orang goda pkwe aq..
aq mengamuk lh..
start tu lah kami mula xrapat..
die pn kadang2 je rply msg aq..
aq memang sayang gler kat dia..
aq cinta sangat2 kat dia....
tapi nape dia xfaham perasaan aq..
aq antar msg kat dia..berkali2 tapi satu pun xrply..
setelah 2 bulan berlalu baru lah..
dia antar msg kat aq...
katanya dia rindu aq..
dia kata dia kje..
so bz lah..
aq tahu dia susah..tapi tak kan nak rply msg aq pn xblh..
just gthu yang dia bz ngah kje..tentu aq akn fhm...
aq plak dapar cte dari fikar ngan daus ni ade pmpuan lain..nme nye arie..
terkejut jgak aq..
then aq tanya lah daus..btl ke smua tuh..
katanya just prenz je..
xlebih pn..
tak lama lps tuh dia mntk putus ngan ku..
aq xnak..
aq menangis..
dia bt xtahu je...
tak lama lps tuh aq buat keputusan yang terbaik tuk aq dan dia...kami putus..
sejak tuh aq jarang berhubung ngan dia..
rindu tuh masih ade lagi tuk nya.
tapi just rindu n sayang sebagai kawan jela..
dia xpernah gthu aq nape dia nak tnggalkan aq..
samapai sekarang..
kami smpat couple hanya 6 bulan saja..
tapi dah cukup membahagiakan aq..
dan kini kami masih berhubung..
tapi hanya sebagai kawan saja....
smile always :)

" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

catatan ku part 5





di sambung kan cte sal aq nangis tadi di samping insan misteri ni..
namanya zulkhairul..
dia tinggal di pahang...
lupa lak aq nak gthu..
abg nie n izz pn tinggal di pahang jugak..
kampung kubang ikan..
tak tahu lah korang tahu ke tak....
kami berkenalan di sebabkan oleh izz..
izz kasi nombor ku pada khairul..
mula2 aq sombong jgak ngan dia....
aq layan tak layan jew..
masa tuh dia masih kje di galeri ilham..
ase2 nye lah...aq pn dah lupa..hehehehe
kami mula rapat bler abg mie sakitkan hati aq...
dan aq menangis..
aq tak tahu nak col sape..
aq pun terdail no khairul..
aq nangis semahu-mahunya..
dia cuma mampu mendengar..
so kali pertama dia dengar suara ku..
adalah suara tangisan ku....
lepas beberapa hari..aq malu sangat..coz aq nangis..
walaupun dia xungkit pape aq tetap ase malu...
kami setuju tuk jadi adk beradik angkat....
kami sempat couple selama seminggu..
ase2 nye lah kot..
aq tak tahu jgak sebenarnye...
dia bohong aq..
upe2 nye die xpernah putus ngan kekasih hatinya..
nme ira....
di sebabkan penipuan tu lah aq semakin jauh ngn khairul..
kami jarang berhubung...
beberapa bulan lepas tuh kami gaduh besar..
ayat yang paling aq tersinggung selama perkenalan kami ialah.. 
"pmpuan cam ko ni kat pasar pun berlambak"
lebih kurang camtu lah...
aq terasa sangat2..
aq xsangka camtu sekali dia hina aq...
tapi lepas tuh dia cuba tuk berbaik semula..
dia suh aq buat blog kat dia..
dengan ganjarannya dia bagi hadiah kat aq..
aq setuju..
aq buat..
tapi upe2 nya dia langgar janji tuh..
dia kata dia xnak bagi lak...
aq ase jgak nak marah.. coz dia dah janji kan..
tapi xpelah mungkin xde rezeki..
tapi bler aq dengar penjelasannye...
aq jugak bersalah..coz aq lpe bler besday nye...
lau aq di tmpat nye aq jgak mrh lol...
huhuhuhu.....
kini kami masih kawan..
cuma xserapat dulu lagi..
untuk jadi seperti dulu adalah mustahil..
kaca walaupun di cantum kembali tetap tidak akan
sama bentuk nya..
mungkin akan ada kesan retak...
tuh lah kisah aq ngan zulkhairul....
smile always :)

" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

catatan ku part 4





kini giliran pula insan yang pernah aq sayangi suatu ketika dahulu..
nama nya kamaruzaman..
tapi aq panggil abg mie jew..
dia abang kepada izz..
lau korang bce part 3 korang tahu lah sape izz tuh..
aq rapat ngan abg mie coz aq nak tahu sal hidup izz..
tapi lain pula jadinya..
aq kini makin rapat ngan abg mie..
tapi aq anggap nye sebagai seorang abang..
tidak lebih dari itu..
aq tak tahu perasaan nya terhadap ku macam mana..
katanya dia sayang aq lebih dari seorang adik..
tu katanya lah..
aq tak tahu lah betul ke tidak...
tiap2 malam dia col aq..
memang best sangat masa tuh..
kami boleh bergurau riang..
bergelak ketawa..
alangkah malang nya..
apabila dia gthu aq yang dia dah ptus ngan makwe dia..
aq baru saje cuba mempertimbangkan tuk dia jadi bf ku,..
tak sangka plak selama ni dia bohong aq..
dia xpernah putus ngan mkwe nye..
semua tuh hanya rekaan nya semata2..
aq sakit hati sangat..
tambah2 plak..
mkwe dia hina aq macam2..
anggap aq ni pmpuan murah..
lau aq tahu dia masih ade gf aq tentu xlayan dia lagi..
aq xnak jadi pihak ketiga...
aq xsangka sangat.....
aq menangis teresak2 di sebabkan hal ni,.
orang yang memujuk ku ialah...
seseorang yang baru aq kenal..
kawan izz..
nanti kan part 5..
aq akan cte kisah lelaki mesteri tuh..hehehe..
ade suspen tak??
hahahaha..!!!!!
smile always :)

" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

catatan ku part 3





kisah ku bersambung plak ngan sorang laki..
nama nya mustaqim izzat...
ika panggil dia izz jew...
ika kenal die sbb satu xcdent..
ika rancangnya nak antar msg kat fikar..
tapi upe2 nye salah no..
di situ lah pengenalan kami...
mula2 aq xrancang pun nak kawan ngan die..
tbe2 die tak henti2 ganggu ika..
ika naik bosan lah jugak..
tapi bler lama2 kenal akhir nya ika sudi kawan ngan dia..
semakim lama semakin baik..
kami makin rapat..
ika mula ase suka kat die..
tapi ika xgthu pun...
ika xthu ape perasaan dia kat ika..
tak lama kemudian..
dia gthu ika dia suka ika..
ika terkejut sangat..
mula2 ika nak tme..
tapi dia sakitkan hati ika..
so ika tekad xnak berkawan lagi ngan dia..
kami putus hubungan camtu jew..
beberapa hari pastu izz gthu yang dia dah ada gf..
aq sedih sangat..
malam tuh aq xboleh nak tidur..
aq menangis..
aq antar msg kat die...
tapi abang nye rply..
sejak tuh aq xpernah berhubung ngan dia lagi..
tapi thun ni dia pernah antar msg pada ku...
aq layan..
cuma camtu jela...
takat nie kisah aq ngan iz..
smile always :)

" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

catatan ku part 2





aq ade seorang kawan yang sangat aq sayang...
namanya zulfikar bin bambang herwanto..
nape dia plik sikit kan?
 coz ayah kandungnnya orang indonesia....
first time aq kenal dia..dia senyap sangat..tak cakap ngan orang pn..
tapi lama kelamaan ok lah..
aq selalu tegur dia..tapi dia xpernah jawab..
aq ingat dia sombong lah...
aq cbe cakap ngan wahida..
kawan rapatku ketika di sekolah lama...
kata wahida dulu fikar ni pernah kne tuduh mencuri duit cikgu rm1000..
sebab tuh dia xnak kawan ngan orang...
tapi aq percya..dia takkan buat camtu..
bila aq tengok muka dia aq dah tahu yang dia bukan orang yang camtu..
nak tahu tak sapa yang ambik duit tuh.?
iqbal yang ambik...
aq cbe tegur fikar lagi..aq xpernah putus asa..
coz aq nak sangat kawan ngan dia..
aq sayang dia...
tak lama pastu..
dia cakap ngan aq..
mula di situ lah kami mula rapat..
aq selalu bersama dia..
time form 1 kami sekelas..
aq yang potong kuku dia..
harapkan dia..
takkan buat punya....
time tuh best sangat coz.. tapi selalu grau2..
iqbal selalu buli dia..
aq pernah suh dia lawan iqbal..
tapi dia xnak..
tuh salah satu sikap fikar yang aq suka...
dia memang kawan terbaik aq...
time form 2 kami tak sekelas..
dia turun kelas..coz dia xusaha time pekse akhir tahun form 1..
dia kelas 2B aq lak kelas 2A..
walaupun camtu aq selalu tegur dia..
tapi dia xjawab pun..
bler aq cuba tuk tegur dia..
dia pergi camtu je..
pejam celik..pejam celik...
aq dapat tahu yang dia dah ade gf..
dia xpernah gthu aq...
dia xpernah bagi pun no fon dia kat aq..
walaupun kami kawan rapat..
aq cuba tuk tanya dia..
aq cuba dekati dia..tapi gagal..
aq dah tekad xnak ganggu dial agi..time form 2 jgak lah fikar xcdent..
cita2 fikar nak jadi polis..tpi bler dah camtu..cita2 tuh terkubur camtu jela..
time form 3 kami sekelas..
kami selalu bersama..
dia selalu dengar aq menyanyi...
aq tak malu lau nyanyi depan dia..coz aq dah anggap dia cam adk beradik..
aq pernah jgak jatuh hati pada nye..tapi sebab kami kawan
kami terpaksa lupakan je...
prinsip ktorng "KAWAN BAIK XBLH COUPLE JUST BFF DAH CUKUP"
tuh lah prinsip kami..
aq di kejutkan ngan berita yang fikar nak pindah sek..
dia nk g kl..
nak tinggaL ngan ibu nya..
aq sedih sangat..
kami gadug..
coz dia xgthu aq pape pun..
aq tahu pun dari kawan2 je..
bler aq membebel..
dia senyap je n dengar..patu dia tanye lah "DAH SIAP KE? LAU DAH SIAP ORE G DULU"
camtu lh..makin lah aq sakit hati..
tapi satu yang aq xdapat lupakan sebelum dia naik bas g kl..
die tnggal jam tangan dia kat aq..
smpai sekarang aq simpan.. aq hanya sempat bgi keychain nma ku kat dia..
aq xsempat nak beli hadiah..
setahun kemudian die balik dan bawa hadiah tuk ku..bear..
cute sangat..
kami janji nak jadi kawan selamanya..
dia ensem sekarang nie..
kami janji kawan akan tetap jadi kawan selamanya...
camtu lah kisah aq ngan bff aq...
tnggu part 3 plak k..
kisah aq ngan orang lain lak... 
smile always :)



" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

catatan ku part 1





ni lah catatan dalam hidup ku..
aq bertemu dengan seorang lelaki..namanya iqbal hakim...
dia seorang yang sangat kelakar..
peramah jugak lah...
kami kenal time form 1..
kami sekelas....dia selalu usik aq...
nak tahu satu rahsia tak..?
dia selalu tidur lau subjek sivik..
berani betul lah..
dah lah yang mengajar tuh cikgu disiplin...
kelakar sangat time tuh...
aq sekelas ngan dia time form 1 jew..
mase tuh aq gemuk sangat cam belon...
huhuhu...sekarang dah kurus tau....
die selalu usik aq...
ktorang selalu gaduh lam kelas.....aq geram ngan perangai 
die yang suka ejek2 tuh,,,
tak lama lepas tuh die gthu die suka aq...
aq sikit pun xske kat die..
coz anggap dia prenz je...
macam2 cara dia buat tuk aq terima dia..
lps beberapa bulan baru aq trima dia..
ktorng rapat sehingga form 2,,
die suka sangat tuduh yang bukan2..
dan kuat cemburu....
aq tak tahu plak yang selama nie dia ade niat yang xbtl pada diri ku...
time tuh kami couple ngan eppy sekali...
aq selalu ajak die berborak..
coz kami ni pengawas..
n dia jaga di kelas 1Q aq lak di 1B..
dekat je tuh...
dia selalu tolong aq jga budak2 lam kelas 1B tuh...
mase tu best sangat....
tapi korang tak tahu satu rahsia..
nape aq tinggalkan dia...
aq tinggalkan dia coz ade hal yang dapat aq elakkan..
aq xboleh nak gthu kat korang..
coz tuh hal peribadi...
aq boleh cte takat nih je...
tapi korang.....
aq sendri x sangka yang iqbal sanggup gne cara kasar tuk dapatkan aq balik...
dia gne cara yang korang sndri tak terfikir tuk gnekannye...
humm..
aq ase cam xprcya..
sekarang nie aq selalu ase takut...
tak tahu lah nape..
coz dia gthu aq semua nih kot...
napelah dia perangai cmtu..
lau die xgne minyak tuh pun..
aq tetap akan sayang dia..but sebagai kawan jela..
tal lebih dari tuh..
sekarang nih aq jadi benci kat dia..
aq ase xnak tgk muka dia lagi..
xnak cakap ngan dia..
walaupun hari tuh dia col aq,..
aq bukan nak cte keburukan die..
cme aq nak cte tentang hidup aq...
tentang cara yang dia gne tuk porak peranda akn hidup aq...
bler aq dah cte camni..kurang skit tekanan yang aq ase...
nie jela yang dapat aq cte..
tunggu part 2 plak k..hhehehe.. SARANGHAE~
SMILE ALWAYS :)





" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

saje..saje...

semalam ika tidur ngan anak saudara ika...
dan semalam jugak lah...
ika col sixt...
ika ingatkan anak saudara ika dah tidur..
upe2 nye tak tidur lagi..
adoiii kantoi ngan die..
macam2 soalan dia tnye...
anak saudara ika baru umur 6 tahun..
tapi mulut dia xcam umur 6 tahun..
hehehe
matang gitu..!!
hehehehe...
ika panggil dia baby...
dia cute tau..
nanri ika tunjuk muka dia camne k..
huhuhu...
hari ni ika xtahu nak buat ape..
nak tengok cte...
cam xde cte best jew...
huhuhu.....
adoi...terpaksa lah..
main main jew...KORANG JANGAN LUPA FOLLOW BLOG IKA K..
MUUAHHH,,,!!!!!
smile always  :)

" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

fikir guna akal oke..!!!

tak tahu nak menulis di mana...
di sini or di fb...
pening2..
sekarang nih ika bt page baru kat fb..
ramai jgk yang like...
bagus lah...
bercinta pun biar berpada2..
igt akhirat jgk..
huhuhu..
kebanyakan manusia sekarang nih..
kerana cinta sanggup lakukan benda bodoh..
cam lah dia akan jadi isteri or suami kita...
jangan lah jadi camtu..
bukan aq nak bangga kan diri aq,,
aq pernah kena semua tuh..
memang sakit sangat..
tapi hidup kita mesti di terus kan...
nyawa kita hanya Allah S.W.T je yang dapat tentu kan..
samada nak ambik atau tidak...
kita sebagai manusia banyak2 kan lah berdoa ok...
jangan terlalu ikutkan nafsu...
kita ikut lah akal kita...
smile :)

" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

just for mine..!!!


because i miss u..!!!  ^_^

ika suka sangat dengar lagu nih..
coz lagu ni mengingatkan ika kat seseorang...
yang teristimewa lam hati ika ni...
lau korang dengar korang pn akan suka jgak...
sama cam ika nih...
korang...!!!!!
napelah saya ni xleh nak sabar sikit pn,,,
asyik nak marah jew..
walaupun tu semua hal kecik jew...
nape lah erkk..
so untuk tenangkan hati n fikiran..
saya dengar lagu nie..
btw sya nak kongsi lagu ni bersama korang semua...
muuahhh..!!!
smile always :)

" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

adoi.....sakitnye mulut..gara2 gusi bengkak..!!!

adoi.....
sakit nye mulut ni..
nie gara2 bengkak gusi lah ni...
nak makan pn sakit...
nak minum pun sakit..
seksa camni..hukhukhuk T_T
hubby sayang pun demam jgk..nie msti sbb ika pn sakit..
so dia pun sakit jgk..
ktorng kan dua hati dua jiwa..hahaha
tak kelakar pn kan??
ika tahu lah..
saje suka2..nak suh orang tahu yang ika 
sekarang ni ngah eppy..
sekarang ni xde sape kat umh...
sunyi jew...
anak2 saudara adalah..
kakak2 ika dah xde..
diorg g umh abg ika kat penang...
nak ikut jagk..
tapi masalahnya sekarang ni 
tak lama lagi ika nak exam....
korang ase ika dapat buat tak??
doakan ika ok..
ika sayang korang semua..hehehe..
mmuuahhh...!!!
korang doakan ika n basit cepat2 sembuh ok..sayang korang semua...
smile.. :)

" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

kisah indu,, cinta, sayang.....!!!

~..pada pagi yang indah...si gadis bicara ngan si jejaka..~

ieka sayang sixt,!!!
sixt sayang ieka tak..!!!
sixt xnak jawab ke???
ala...ieka rindu sixt ni....
sixt,,,,sixt....sixt,, boleh tak lau ieka 
nak pnggil sixt ni sayang...??
boleh tak..??
sixt ni cam xde perasaan jew...
ala.... :-(

~pada malam yang di temani ngan cahaya bulan
 ala2 cte korea gtu..hihihi~

sixt tau tak nape pompuan setia ngan laki..
sebab pmpuan tu sayang sangat2 kat laki tuh...
sixt,,,???
dah tidur  erk.....
ieka baru nak gthu rahsia ni...

~keesokkan harinye...~

sixt kte ni couple ke tak???
sixt ni..xpernah jawab lau ieka tanya sal ni..
nape erk???
sixt xcinta ieka ke ni hahhhh..!!!
adoii...lau camni terus kita putus jela....

si gadis meninggalkan si jejaka cantu je...
korang nak tau tak..nape si jejaka xpernah jawab....??
lau korang nak thu bce cte ni smpai hbis ok..huhu.*

~keesokkannye, cam biasa si jejaka datang umh si gadis...~

buat pe datang sni?? kte kan dah putus...
ieka dah xde pape hubungan dah ngan sixt..
xyah lah ganggu ieka lagi...
ieka dah benci sixt...BENCI...BENCI...

~si jejaka tetap tidak berganjak.. dia masih setia menunggu,,~

nape xpergi2 lagi ni...??
sixt sengaja kan buat camni kat ieka...
sixt tahu kan ieka sayang glerr kat sixt kan...
nape buat camni kat ieka..??
nape lam msg sixt romantik sangat..tapi bler ieka 
col sixt xpernah nak ckap ngan ieka...
nape ni sixt..??

~si gadis menangis teresak-esak di samping jejaka..
tak lama lps tu si jejaka menulis sesuatu tuk di berikan pada
si gadis...~

!.. sixt bukan xnak cakap ngan ieka..
tapi sixt malu..
sixt ni cacat...sixt bisu...
sixt mintak maaf....sixt pun sayang sangat kat ieka..
tapi mungkin betul kata ieka...
ieka patut BENCI  sixt...
kita bukan tuk di jodohkan bersama...selamat tinggal SAYANG..!

~itu lah isi kandungan yang di tulis oleh si jejaka..
hati nye sudah hancur..
dia sudah dapat mengagak..bahawa si gadis sudah tentu tidak dapat
menerimanya...
kerna dia tidak sempurna seperti orang lain...~

nanti dulu...ieka xkata pape lagi...
sixt walau ape pun kekurangan sixt...
ieka tetap terima sixt apa ade nye..
kerna ieka sangat cinta kan sixt...
ieka sayang sixt...
ieka rindu sixt...
I LOVE U SAYANG,,,!!!

~si gadis tersenyum sambil merenung si jejaka...
mereka hidup bahagia...hingga ke jinjang pelamin...
di kurniakn anak seramai 2 orang...
smuanye cute2 belaka..
takdir Allah adalah segalanya....
kini mereka boleh tersenyum puas...si gadis jgak sudah 
pndai berkomunikasi ngan si jejaka...
menggunakan bahasa isyarat yang di pelajari nya di sekolah orang2 kurang upaya...
kini mereka bahagia bersama anak2 mereka...~

sixt, ieka bahagia hidup di samping sixt..
tiada lagi kekosongan di hati ieka ini...
kerna sixt sudah mengisinya....
i love u..!!!

~begitu lah akhirnye kesudahan cte ni.. kte pun sudah tahu..
nape sixt xnak cakap selama ni..
upenya dia bisu..
kini terbuktilah bahawa..
itu lah cinta sejati...sanggup menerima kekurangan pasangan...
kerna dia percaya itu semua adalah  kje YANG MAHA ESA..!!
jadikan cte ini sebagai teladan lam hidup kita ok..hehe :) ~



" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

kisah cinta dalam lagu...!!!!

~mencintai aq dengan seadanya...~

!.ku ingin engkau menjadi milik ku..
aq akan mencinta mu...
menjagamu selama hidupku...
dan aq kan berjanji hanya kau yang ku sayangi...
ku akan setia di sini menemani...!

*hanya satu pinta ku tuk mu dan hidup mu...
baik2 sayang..ada aq tuk mu..
hanya satu pinta ku di siang dan malam mu..
baik2 sayang kerna aq tuk mu..*

~takkan ada yang pisahkan 
kita.....
walaupun kau tlah tiada...
akan ku pastikan..
ku kan memeluk,mencium mu di surga...
jangan kau pergi tinggalkan aq..
bawa aq kemana kau mahu...~

!..mengapa berat ungkap kan cinta...
padahal ia ada...
dalam renai hujan dalam terang bulan...
jugak dalam sendu sedan...
mgapa sulit mengaku cinta...
padahal ia terasa...
dalam rindu dendam hening malam....
cinta....terasa  ADA...!

* kau cinta pertama ku....kau...!!
cinta terakhir ku....tiada tARA yang bisa menafikan...
cinta kita...
kau cute di mata ku...
satu antara seribu...tiada apa yang bisa menafikan 
kasih kita....*








" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

~update blog...~!!!!!!!

~buat masa ni boleh lah aq menulis kat blog ni...
nati bler dekat ngan exam..
tak dapat dah..
so sebelum tuh...
baik aq update dlu blog aq...
bler dah lme xbuka blog kan aq ase lain sangat..
ase cam malas pn ade nak menulis...
tapi kan blerr aq dah start menulis...
aq jadi glerr menulis lak..hehehe~~
~korang...korang..!!!!~
aq sayang korang sangat2.. ~.~
nati kan korang doakan aq dapat bt yang terbaik tuk exam tau....
blog ni tmpat tuk aq luahkan perasaan..
lau aq nak marah or... pape skali pn..
aq luahkan kat sni lah...
lau aq sedih pn..
blog jela y sudi teman aq..selain fmly..
dan orang tersayang (basit rahman)
korang..!! korang!!!..
nati kan lau ade masa lagi aq menulis plak tau...
aq ni bukan rajin sangat nak menulis ni..
sakit tangan..
tapi lau aq x menulis korang nak tahu cmne sal aq kan,...
hehehe....!!!
xpe ar demi korang aq menulis jgak....

" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

saat cinta bersemi...!!!!!

aq cinta dia sangat2,,,
aq perlukan dia...
aq yakin dia setia pada ku....
aq tahu dia takkan menduakan ku....
tapi satu je aq tidak yakin...
adekah dia akan menerima kekurangan pada diriku ini...
aq bingung...
bercakap sal cinta ni takkan habis sampai bler2...
lau korang nak tahu..
dah macam2 jenis cnta aq lalui..
cam2 tomahan jgak lah y aq dah kena..
sampai aq ni dah lali...
tak dapat nak kata pape lagi..terlalu byk masalah...
orang takkan faham lau tak kna pada drinya sndri..
aq terima smua dugaan dari Allah s.w.t
aq tahu..
aq ini hanyalah manusia biasa...
yang banyak kekurangan....
cinta aq pada Allah adalah yang lbh pnting 
daripada cnta ku pada manusia...
tapi izinkan lah hamba mu ini Ya Allah tuk 
mngasihi insan yang bergelar kekasih...
aq tidak akan pernah mengingkari semua suruhan mu...
itu JANJI ku..!!!!!!!!!!!!!
biarkan cinta terus mekar di dalam hati ku ini...
saat cinta bersemi...
kau terdiam tanpa kata..
lantas kau tersenyum..
mengukir senyuman yang paling manis...
pernah ku lihat...
aq sayang kamu...
ABDUL BASIT....~~ <3
~cintai aq dengan seadanya..~
muuaahhh,, ~X0x0

" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

hari jadi seseorang....!!!!

hari ni hari jadi seseorang...
yang dulu nye amat ku sayang..
bila dia berkasar dengan bf aq..
aq ase geram ngan die..
tadi aq wish kat fb dia..
aq sayang die...
sebagai abang aq..
tpi nape dia xfaham..??
aq tak tahu nak terangkan camne lagi kat dia..
bila aq bt baik ngan die..
die kata aq berlakon...
aq bukan berlakon....
tapi aq ikhlas..
xpelah..
mungkin dia xnampak semua tu...
mungkin aq ni dh xde langsung lam hati die..
mungkin aq ni bukan adk angkt dia lgi...
walau pape pn terjadi aq tetap anggap dia abang angkt aq...
SELAMAT HARI JADI ABANG..ANDAINYA ABANG BUKA BLOG IKA NI...
BACE LAH..
IKA MASIH SAYANG ABANG SAMA CAM DULU JUGAK...
IKA TETAP ANGGAP ABANG SEBAGAI ABG IKA SELAMA-LAMANYA... ~~
MAAF LAU ADE BT ABG TERSINGGUNG.. SALAM SAYANG DARI IKA.. ^_<

" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

adoi....manusia nape suka mungkir janji...??

huish....huish....
heran2...napelah erk...tbe2 ade orang mungkir janji ni...
aq ade buat salah ke pe ni??
ase nye aq xde sakitkan hati sape2 pn..tbe2 nak bt camni kat aq..
aq ase xadil lah..
aq bt blog tu tuk dia...
dan dia jnji nak bgi hadiah...
tbe2 je nak mngkir janji,,,
apehal..??
aq xpernah bt cmtu kat orang...
tbe2 je..
xpe xnak bgi hadiah tu pun...
tapi bgthu lh thu pe sbb nye sampai xnak bgi tu..
aq pun nak tahu jugak..
lau korang pn korang akn tertanya2...plik kan??
tapi biar lah...aq malas nak bahas lagi..
lau dia nak bgi..
bagi lh..
khas tuk *******...
lau awk ase awk nak bgi..
bagi lah saya akan tme ngan hati yang terbuka..
tapi dah awak nak mngkir jnji nak bt cmne....
tu dosa awak ngan Allah lah..
bukan ngan saya.....
k lah malas nak kmen pe2 lqagi...tc.....salam...

" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

Small Cute Purple Pointer