AL-FATIHAH :'(

09:50 PM | SATURDAY | 19 JULY 2014
Assalamualaikum rakan bloggers, facebookers, twitters. Korang semua mesti dah tahu pasal GAZA kan ? masyaallah susah tuk Aisya coretkan di sini . Lihatlah wajah diorang ,sape yang nak berperang. Lihat wajah kanak-kanak di sana . Masyaallah rasa sayu sangat bila tengok diorang bersungguh-sungguh pertahankan negara mereka. Di GAZA kanak-kanak umur 4 tahun keatas semuanya sudah pandai memegang senapang tapi dinegara kita senapang pon kanak-kanak tak tahu . YA ALLAH selamatkan mereka. Berikan mereka kekuatan untuk menempuh dugaanMu YA ALLAH . Amin .. 
Rakan-rakan semua berdoalah supaya mereka tabah dan cekal menghadapi dugaan ini . 


Semua sedia maklum bahawa kehilangan pesawat MH370 masih lagi tiada khabar berita dan sekarang nih muncul  pula satu lagi berita yang melanda Malaysia iaitu pesawat MH17 . Seramai 298 penumpang meninggal dunia disebabkan oleh pesawat MH17 terhempas di Ukraine berdekatan sempadan Rusia. . banyak betol dugaan tuk Malaysia tahun nih ... semoga keluarga mangsa kuat menempuh dugaan ini .. kita mungkin tak mampu menghulurkan bantuan lain tapi kita mampu mendoakan mereka . sama-samalah kita doakan ... AL-FATIHAH ! SALAM TAKZIAH dari aisya ...





" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

SEKIAN LAMA TAK MENAIP ENTRY :"D ASE MALU PLAK ! HEEE ~

10:34 PM | SATURDAY | 12 JULY 2014
Assalamualaikum rakan bloggers , twitters , dan facebookers. Sihat ke ? lamanya tak menaip entry nih . asenya 3 bulan . betol tak ? maklumlah bz sikit sekarang nih. selalu jewp kena pindah randah .. dah macam NOMAD pon ada. hehehe ! sekarang nih adalah sikit masa terluang kan . so aisya cubalah cari waktu untuk berkongsi cerita dengan korang semua. ada jugak rakan-rakan di twitter dan facebook tanya kenapa lama sangat aisya menghilang. sayang sayang semua , aisya tak menghilang lah . ada jewp nih tapi nak buat camne aisya betol-betol banyak keje sekarang nih. 
Asenya belum terlambat lagi aisya nak ucapkan SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL-MUBARAK . hehehe walaupon dah masuk 2 minggu kita puasa asenya tak salah aisya ucapkan .. Nak tanyalah sikit nih . tanya banyak-banyak takut korang marah . hehehe . Hari nih buka puasa dengan ape ? kalau aisya biasa-biasa jewp . kalau masak sedap-sedap tuh kongsilah sikit ngan aisya erkk janganlah kedekut. *buat muka kesian dah nih * hehehe !
Sebenarnya dalam masa 3 bulan nih macam-macam jadi dalam hidup aisya. yang paling sedih aisya ase aisya tak dapat nak sambut study lagi . hukhukhuk T_T hari tuh pergilah jugak ujian MEDSI tapi tak dapat pon panggilan tuh temuduga. frust sangat-sangat . tapi family aisya kata xpelah , kalau xdapat ape-ape cari jewp keje. so sekarang nih aisya dah buat keputusanlah untuk keje..
Lepas jewp raya aisya akan terus keje , sedih jugak bila kawan-kawan hantar mesej kata diorang dah sambung study .ada yang masuk kolej . bestlah parents diorang banyak duit. ika tak mampu nak masuk . daripada susahkan family aisya . baik aisya keje jewp . 2 hari lepas ada jugak aisya isi SPA8 . harap-harap ada rezekilah . kalau dapat ALHAMDULILLAH. syukur sangat ... nak berjaya bukannya mudah tapi tak semestinya tak kemenara gading kita tak boleh nak berjaya . kan ?? betol tak ape aisya gthu nih ??
Nanti bila aisya dah start keje jemputlah datang ke tempat keje aisya erkk . kepada adik-adik, abang-abang dan kakak-kakak yang rasa nak fotostat jemputlah datang ke kedai aisya. hehehe mudah jewp nak cari . korang tahu SEKOLAH MENENGAH DATO MAHMUD PADUKA RAJA (1) ? depan sekolah tuh ada banglo warna hijau tuhlah tempat aisya bekerja. hehehe ... jemputlah menghabiskan duit di kedai aisya erkk .. kerjasama korang amat-amatlah dihargai , hehehe .. tapi area TANAH MERAH lah . takut yang lain tuh tak jumpa jewp  . :"D
Okeylah .. taknak celoteh lama-lama . kang korang ase boring terus tak singgah blog aisya. sedihlah kalau camtu .. hehe . ada masa singgahlah sini . gthu kawan-kawan jugak follow blog aisya erkk . dah lama sangat terbiar nih. korang tuh jangan plak tidur lewat. * ceh pandai gthu orang lain . kita sendiri 2 x 5 jewp * hehehe Esok tuh jangan terlewat bangun sahur plak . kang menjerit perut tuh kecian plak. hehe . Okeylah korang . jaga diri ya bulan puasa nih. jangan beli sangat makanan dekat bazaar, kebanyakkan nya bahaya. coz aisya pon dah kena jugak .. sekadar nasihat .. LOVE U . Assalamualaikum >.<



" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

Small Cute Purple Pointer