2 Bulan ( I Miss You )

09:20 PM | 22 JUNE 2013
Assalamualaikum rakan facebook , twitter dan blogger :) sihat-sihat semua ? sekian lama tak update blog akhirnya terdetik hati nak update blog malam nih. pejam celik pejam tinggal 2 minggu lagi nak puasa . dah sedia ke kawan-kawan semua . ? kaum hawa puasa dah ganti ke? jangan buat-buat lupa plak , time ade masa nih baik ganti . kang susah plak nanti . * SEKADAR PESANAN *
Sambil-sambil cerita pasal puasa nak jugak kita bercerita pasal diri nih, 19.06.2013 dia berangkat ke melaka. sedih jugak . coz hari tuh dia gthu dia pergi 20.06 tetiba jewp tukar tarikh. ade jugak dia nak gthu tapi kita terlalu bz sampaikan xde masa nak dengar ape yang dia nak gthu . terkilan ? kita terkilan . dia lagi lah terkilan . terkilan coz time kita susah dia dengar ape yang kita nak luahkan tapi bila giliran dia kita bz memanjang. bukan niat kita nak bz . tapi kita betol2 bz . bz dengan repeat paper. dengan PBS . stress dengan stdy.
Orang tak duduk tempat kita , orang takkan faham kesusahan kita. bukan taknak berjaya. bukan taknak masuk u . semua orang nak. kan ? tapi belum rezeki lagi . sabarlah . bila tiba masanya kita akan ke menara gading >.<
Dua bulan dia cuti tapi tk sempat nak jumpa pon . malah tak boleh jumpa pon . kalau ade jodoh kita akan jumpa kan sayang ? tuh yang terbaik buat kita. lebih baik kita jangan kerap jumpa. asenye tuh lebih mematangkan kita. buatkan kita rindu kan sayang ?
Serius kita rindu nak jumpa dia , nak bercakap dengan dia , tadi dia antar pic baru . nampak kurus sangat .nape ? katanya dia makan banyak tapi tak gemuk-gemuk . betol ke ? atau dia takde selera nak makan ? dulu dia takde kurus camtu , sekarang makin kurus. :'(
Dia gthu kita kat melaka sekarang nih jerebu . risau kita boleh ke dia bertahan kat sana . dah lah jerebu kat johor sekarang nih teruk . sampai ke pahang . abis dia kat melaka camne ye . harap takkan jadi pape kat dia . kakaQ kita pon ade kat n.sembilan . hope tak jadi pape lah . amin :D
Tengok lah tuh , pic baru dia . makin kurus kan ? nampak muda , kecik jewp . dengan kita nih tak boleh nak banding lah . nampak muka kita tua. oppss~ cian kat kita .. T_T
Dalam 2 bulan nih macam-macam yang kita buat , asenya dah lama tak OTP dengan dia, rindu nak dengar suara dia, nak gthu dia sebenarnya " Sayang Call Boleh " tapi kita tahu dia pon takde kredit.takde duit nak to4 . dia bukannya kaya . hari-hari nak to4 . so kita sebagai future dia . kena lah faham. Jangan mendesak kan ? :'D ohh ! sayangku . i miss you so much . betol . saya rindu awak 
Awak tahu tak hari-hari saya tengok pic awak,  dulu ade jugak saya rakam suara awak . tapi sekarang nih tak lagi . awak pon malu . tapelah sayang . nanti kalau jodoh kita panjang kita jumpa lagi . 4 tahun saya tunggu awak sayang . SARANGHAE <3



" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

TUTORIAL SCM MUSIC PLAYER MACAM SAYA PUNYA :'D

11 June 2013 | 04:57 PM
Assalamualaikum , buat kali perrtamanya aisya buat tuto untuk korang , ade sorang adeQ comel nih . dia masih tak faham lagi camne nak letak lagu cam dalam blog aisya tuh . so sekarang aisya nak ajar . Insyaallah kalau korang ikut ape yang aisya ajar, korang tentu berjaya :'D

 STEP 1  korang tekan nih http://scmplayer.net/ 

STEP 2  korang pilih warna yang korang berkenan , pastu korang tekan butang yang aisya petakkan tuh :D

STEP  3  pastu korang open new tab , korang taip YOUTUBE dan korang cari lah lagu yang korang suka. nampak tak yang aisya bulatkan tuh ? korang tekan ye :')

STEP 4  korang copy code yang di highlight tuh . . 

STEP 5  korang tekan sini balik pastu paste code yang korang copy tadi . nampak kotak yang panjang tuh ? paste dalam tuh tau . kalau korang nak letak banyak lagu . korang tekan jewp kat yang aisya petakkan tuh , pastu korang ulang balik step tadi :D . dah selesai ? korang tekan seterusnya

STEP 6  kalau korang nak ejass ape-ape , volume nak kuat ke atau nak ulang  lagu yang sama ke . korang tekan jewp yang banyak2 dalam kotak tuh . pastu tekan yang aisya petakkan tuh :*

STEP 7  dah ? alolo senangnya . hehehe sekarang bloeh lah korang copy code yang panjang lebar tuh ..

STEP 8  buka dashboard tekan yang no 1 tuh diikuti no 2 :)

STEP 9   sekarang tekan butang yang aisya bulatkan tuh . . 

STEP 10  langkah akhir tekan cam yang aisya tunjuk tuh , keluar kotak kosong kan ? korang paste code yang panjang tadi kat sini, kalau korang dah ade code lagu tuh sebelum nih , korang delete dulu , pastu baru korang paste yang baru tekan save dan view blog ,, dah selesai ,,, 
SELAMAT MENCUBA , DAN HAPPY BLOGGING <3


" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

Putrajaya Dalam Kenangan :') HeHeHe

01:22 PM | 08 JUNE 2013
Assalamualaikum Dan Salam JUNE semua . . sihat-sihat tak kawankawan kita nih ?musim cuti dah nak abis . adeQ-adeQ kita tuh dah sedia ke nak sekolah nih? * padahal kita pon sama , sekolah jugak * huhu
Korang tak ase ke cam kita ase nih , kita cuti 2 minggu nih tak cukup lah . hukhuk ! rasa nak tambah lagi seminggu boleh tak ? coz esok dah start SEM BARU . tuh yang kita tak rela sangat tuh . sedih sesangat hati nih . T_T kalau boleh nak cuti lama cikit. nak release tension , otak pon masih berserabut lagi nih dengan exam sem lepas . huahuahua . PENGETUA mohon cuti lebih panjang lagi . :') * buat muka cute tuh . ngeee *
sebenarnya kita nak cterr time kita kat putrajaya minggu lepas .seminggu kat sana memang best . memang angkat ibu jarilah . hehehe . pergi jalan-jalan memang best . cuma tak semua tempat boleh pergi . Abang kita keje so ade yang sempat pergi ada tak . 
tapi I-CITY sempat lah pergi . ada yang kata tempat tuh best lah ape lah . tapi bila kita sendiri yang pergi takde ape yang best pon . hanya ada lampu . sesape yang suka snap pic tuh hoorey - hoorey lah kat sana ye . maklum lah boleh snap pic banyak-banyak . mana pandang kiri kanan dah . huhu :D
 besorr ngan ikan tuh ? memang besarr glerr . aisya pon terkejut tau . ase tak berani nak duduk dekat takut kena ngap . hahaha :'D
 nih kawasan umah abang aisya . umah dia tingkat 11 . tinggi kan ? tuh kolam renang yang anak saudara aisya selalu berenang bila kami kat sana . hehehe :*
 tengok nasi tuh " namanya lupalah . hehe sori " asenye boleh lah tahan . takde lah best sangat . makanan dekat sana tak best sangat . kat kelantan lagi best . huhuhu . opps~ sori warga putrajaya . .
              nih time kat I-CITY . sekeping nih jewp aisya snap pic . takde mood lah time nih . :'(
 jeng-jeng pic nih di snap time kat AQUARIA KLCC , KUALA LUMPUR . syok glerr datang sini . macam-macam jenis ikan ade nih . hehe ;)
 nak unik kan lagi . aisya kiss ikan tuh . hahaha . pastu kan ade budak cina nih tiru gaya aisya nih . hebat kan aisya . hohoho . .
 hahaha . syok sendiri . pakai baju konvo abang aisya . sesekali cuba . ade can tak aisya akan dapat camni jugak ? doa-doakan aisya tau :D
 tengok lah tuh . aisya teringin nak patung tuh , tapi abang aisya tak berjaya lah main game kat situ. so hasrat nak patung tuh tak tercapai . muka sedih bebenor tuh ..
 orang lah dok bz snap pic abang pakai baju konvo aisya plak bz snap pic sendiri , pic nih anak saudara aisya yang ambik . guna fon  dia . !

 nih bukan niatku . hahaha . kat sini best tapi sayangnye time nih aisya badmood lah . snap pic pon satu dua jewp . pic nih di art museum kat I-CITY . sape pernah pergi ? angkat tangan . .
 nih time pergi alamanda . time dok pesan-pesan makanan . tetiba kakaQ aisya tanya nak try tak makanan nih ? lupa dah nama ape . tapi memang best lah . wasabi ape kebenda tak tahu .
yang tengah-tengah tuh, tuh lah abang aisya / yang konvo tuh . dia tak pakai topi. coz topi dia atas kepala aisya . hehehe :D
setakat ini dulu . . chauu semua . assalamualaikum dah salam tengah hari . . :D

" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

Small Cute Purple Pointer