Prinsip Saya Tak Ganggu Hidup Orang (Y)

11:40 pm | 4 April 2013

Assalamualaikum rakan-rakan dikasihi . lama btol tak update blog kan ? maaflah sekarang nih kita bz dengan PBS , takde masa nak buka blog. sampai kan dah berhabuk blog kita nih.lama sangat tak update :D
hye , sekarang nih kita nak story mory sikit nih.semalam kita buat PBS .kemain penatnya . pastu kawan kita antar mesej suh kita on facebook.  kita pon on lah kejap. sambil tuh kita pon tukar lah cover facebook kita. nak tengok cover yang kita tukar tuh ? jap tau . kita cari dan tampal kat sini ;')
nih dia ! camne ? cun tak ? hehe >.< korang nampak tak yang kita tulis " BabyBoo HunnyBunny " tuh ? kalau sape-sape biasa baca blog kita. kita memang panggil camtu kat bf kita.tapi nak di jadikan cerita.ade lah sorang budak nih . adoii sakitnya hati nih. dia perli kita . mungkin pic nih keluar kat home facebook dia. blerr jewp kita buka home kita. kuar lah satu post nih betol-betol mengata kat kita. bukan setakat makan cili terasa pedasnya dengan sos cili sekali terasa bahangnya..sakit hati betol lah . dah lah kita tengah stress dengan PBS campur plak dengan budak sengal nih. lagi kita ase nak lempang orang . 
umur baru setahun jagung tapi mulut tuh amboi sikit pon tak tahu nak jaga. tak tahu nak hormat orang ke deQ ? nak salahkan mak bapak pon tak boleh . coz diorang dah didik dengan baik . awak tuh yang taknak ikut  . pastu asyik nak mengata orang jela keje nya. bila awak post camtu . secara rasional nya awak jeles kan ? be honest . , cara awak post tuh kita dah tahu yang awak jeles dengan kita.
korang nak tengok ke post tuh ? kita siap print screen lagi . nak tunjuk bukti nanti kan ade plak yang kata kita nak bash orang . kita bukan camtu okey . kalau orang tak cari pasal ampun maaf di pintalah kita takkan cari pasal dulu . . 
pada pendapat korang dia mengata kita atau dia mengata orang lain ? semestinya kita kan . coz dia copy paste ayat tuh . kita kenal lah ejaan kita sendiri . masalahnya kita tak kenal sape dia. dia add kita , kita approve .kalau setakat nih jewp keje nya baik kita remove. kita tak perlulah kawan facebook yang camni . ase tak puas hati dengan kita. ase meluat tengok pic kita meh lah sini . face to face. lagi senangkan ? nih main kata belakang. kita pon boleh . budak buat cara budak . jangan kurang ajar sangat . ade tahap yang kita boleh sabar dan tak boleh sabar . umur baru setahun jagung tapi adab tak tahu .asenye kat sekolah pon cikgu ajar semua tuh . nih mesti tak belajar betol-betol nih . penat jewp cikgu ajar kalau dok mengata kat orang jugak. plezz lah mature sikit . umur dah 18 tahun kan . bukan budak sangat pon . kita tak tahu lah ape yang dia dendam dengan kita. ape yang kita boleh gthu . kita tak kenal dia . dan tolong lah jangan nak bash orang sangat . . . sekian ! assalam :D



" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

9 ulasan:

✿AINAA ROSEBERRY✿ berkata...

sebab tu ena malas nak approve orang sebarangan... kawan kt fb tu ada seribu lebih je... manusia sekarang ni pelik2... dia ingat kita ni apa agak nya

AisYa IeyKa berkata...

@✿AINAA ROSEBERRY✿ betol tuh kaQ , npe prangai diorg cmtu , plik lha -.-

Masmira Masri berkata...

haishh org mcm gini mmg kita xphm ape yg dia nk kn...bawak2 bersabar yer...juz say Alhamdulillah n terus tersenyum

AisYa IeyKa berkata...

@Masmira Masri thanks dear ,, mng pon .. tbe jeles . kita sntiasa tersenyum nih :) thanks skli lgi :D

Cik Fieka Wafa berkata...

Manusia ada macam-macam ragam..Sabar jelaa ye :)

AisYa IeyKa berkata...

thanks :)

Muhammad Faiz Mohamed Saaid berkata...

budak budak macam ni, adui susah nak handle, jawabnya, sabor jelah

AisYa IeyKa berkata...

tuh lah :)

Nasuha berkata...

http://sigadisoptimis.blogspot.com/2013/04/april-may-giveaway-by-nabila-medan.html

Jom join givaway ni..

Small Cute Purple Pointer