Ohsome! =Ceritera Biskut Raya :/

assalamualaikum semua.dah bangun sahur errkk?kita dah bangun.hehe>.< nak cite sal persiapan buat biskut raya nih.korang dah buat ke ? kita tak pon.dulu family kita selalu buat biskut raya.ade kakaQ kita yang pandai.satu-satunye yang pandai buat biskut raya.dulu dia selalu buat .tapi sekarang blerr dia dah start sakit.dah takde biskut raya tuh.semuanya beli.blerr beli faham-faham lha . mesti tak cukup kan ? tiap-tiap tahun abang-abang dan kakaQ-kakaQ kita mesti nak bawa sekali biskut tuh blerr mereka nak g U an..so susahlah.harap-harap tahun nih kakaQ kita tuh buat lha biskut.kenangan time buat biskut memang best.blerr tengok jewp biskut tuh kuar dari oven.terus terkam. bukan nak makan tapi nak tengok cantik ke tidak . haha! family kita memang suka makan biskut raya. kita ? kita tak suka lha. yang paling kita suka popia. popia best . kita pandai buat popia tau.tiap-tiap tahun wajib buat popia.tapi tahun nih tak tahu lha.mungkin semua beli jewp kot.mana tahu korang nak kongsi ngan kita kan.boleh lha merasa yang korang buat . hehehe ^_^
korang kenal tak kuih loyang ? huhu! mesti ada yang tak kenal nih.kuih loyang nih special buat rakyat kelantan jewp.nak tahu nape?cuma orang kelantan jewp pakar dalam buat kuih loyang nih.kita tak pandai nak buat kuih loyang.tapi kakaQ-kakaQ kita memang superOhsome lha buat kuih loyang.=.= ishh apesal korang buat muka camtu tuh.korang tak kenal erkk kuih loyang.meh sini kita gthu.korang kenal kuih sarang tebuan ? yang orang kelantan selalu buat tuh.cam bentuk bunga.naaa .. tuh lha kuih loyang.hehe dalam loghat kelantannya kuih sarang tebuan/jangan search kat google kuih sarang tebuan tau. takkan kuar nya pic sarang tebuan.yang kuar sarang tebuan lebah tuh . hahaha . lau nak search korang taip kuih loyang.baru ada. tapi jangan isau kita dah sediakan gambar kuih loyang tuh at korang >,<
 kuih yang atas nih,kita taktahu lha ape nama kuih nih.kuih kelapa kot.sori :(

 haaa . kuih nih kita tahu.nih lha orang panggil kuih tart nenas.kuih nih best tau . :)

 nih plak popia. kegemaran kita. hehe , yum.yum. cedap nya . ^_<

 almond london ! biskut yang paling famous. dan yang paling family kita suka. 
kita tak makan biskut nih

 kita ingat lagi kenangan tentang biskut nih.dulu time form 2 kawan kita
pernah bagi biskut nih at kita. satu botol.dia buat sendiri.kita tak makan
biskut tapi dia tetap buat.so sekarang nih kita nak gthu . THANKS AWAK
walaupon semua nih dah lama berlalu =) nama biskut nih biskut cornflakes madu

 tengok nih --> biskut nih lha yang paling kakaQ kita suka buat dulu . cantikkan .berbunga
berbunga. kita suka tengok tapi tak suka makan. hehehe <3

hohoho ! korang nih lha kuih loyang yang kita gthu tadi tuh .
korang dah ingat ke blerr korang tengok pic nih ? mesti dah kan .
kuih nih cumel . bentuk cam bunga. ada sesetengah orang panggil kuih nih kuih ros.
bentuk nya yang paling penting.dan rasa pon cedap lol ~.~

oke lha sekarang nih kita dah siap cerita semuanya tentang kuih yang pernah kita buat.kita makan dan orang hadiah at kita.so korang lak camne ? try lha kongsi-kongsi ngan kita.lau ase nak kongsi komen-komen lha sikit. kita pon nak tahu jugak ape persiapan korang.ape yang korang buat tuk raya kali nih. kita harap korang akan gembira dan dapat duit raya banyak-banyak tahun nih. hehe :) nanti boleh lha kongsi ngan kita sikit kan . sekian saja coretan kita. assalam :D

" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

Kisah Cinta Pertama . . . . =( [ maafkan saya ]

kisah sedih , nak baca sediakan tisu erkk =)
kami bahagia bersama.antara kami tiada yang ketiga.kita sentiasa berdoa agar hubungan kita dengan dia akan kekal selamanya.dia yang kita selalu di ingati dalam fikiran nih.first time couple dia selalu ade untuk kita.time kita susah time kita happy.tapi sekarang dia bz .takde masa pon untuk kita.kita nih pulak stail yang suka merungut dan kuat jeles.dia kata dia tak suka kita merungut dan jeles.tapi nape,kita merungut untuk kebaikan dia jugak bukan tuk kebaikan kita saja.nape dia buat kita camni.kita jeles sebab kita sayang dia..kita pon ade perasaan jugak.kita betolbetol kecewa dengan dia.kita dapat rasakan yang dia dah ada orang lain .sampai satu masa.kita sekodeng dia di tempat kejenya.dia tak tahu kita ada kat situ.kita tengok dia tengah borak ngan sorang pompuan.aduhh! sakitnya hati kita.nape dia curang ngan kita.nape? nape? ape kurangnya kita?kita ase cam nak lempang jewp muka budak pompuan tuh.berani betol dia cakap ngan pakwe kita..dia tuh milik kita jewp .takboleh jadi milik orang lain.kita menangis.kita tak sanggup nak berdepan dengan semua nih.kita harap sangat ape yang kita lihat semuanya tak benar.
suatu malam dia datang umah kita.parents kita ade.parents kita ajak dia masuk dalam umah.kita sepatah pon tak cakap dengan dia.dia pandang muka kita tapi kita toleh tempat lain.kita sakit hati tengok muka pura-pura dia tuh.ape yang kita dah buat at dia sampai dia cari pompuan lain.family kita pon tak kisah dia miskin.so ape lagi yang buatkan dia jadi camtu .tuh yang buat kita tertanya-tanya.
dia ajak kita kuarlah hari minggu nih.kita nak tapi kita nak gthu camne erk.dah 3 hari kita tak cakap ngan dia.dia selalu col kita.dia tanya kita, nape kita taknak cakap ngan dia.dia ade buat salah ke . memang dia ada buat salah pon. dia sakitkan hati kita.tapi yang paling kita tersentap bila dia kata sesuatu yang tak patut dia kata.dia gthu kita . andainya dia takde kat dunia nih lagi . dia suh kita jangan sedihsedih dan jangan pernah tangisi kepemergiaannya. nape dia kata camtu at kita.kita taknak dia tinggalkan kita.kita sayang dia.kita menangis dan terus menangis.
seminggu berlalu, dia tak pernah lagi mai umah kita.col kita pon tidak . selalu nya tiap-tiap hari dia col kita. tiba-tiba kita ase pelik.ase cam ada sesuatu yang akan terjadi .ape erkk ? isaunya kita. kita col, dia tak angkat.lepas jewp malam tuh kita tak pernah lagi dengar suara dia. tak pernah dapat berita dari dia. nape dia buat kita sampai camni sekali . mungkin dia dah lari bersama pompuan tuh , 
1 bulan kemudian kita dapat satu panggilan.kita terkejut sangat coz nama yang tertera di fon tuh adalah nama dia.yess ! akhirnya dia col kita . kita pon angkat .kita eppy sangat sampai lupa nak jawab salam.tapi kita heran.nape suara pompuan . ? mana dia.nape orang lain yang col kita.kita nak dia.disebalik panggilan tuh upenya ade berita yang tak patut kita dengar . fon yang kita pegang tibatiba terhempas.kita menangis teresak-esak.kita tak mampu nak dengar semua tuh lagi . kita ase cam nak pitam . mungkin nih semua hanyalah mimpi .tapi tak mungkin mimpi . pompuan tuh gthu kita yang dia sudah meninggal dunia akibat cancer otak .tak mungkin . tak mungkin . selama nih dia bersama ngan kita , kita tak pernah tengok pon dia sakit . tak pernah pon dia merungut.
nape jadi semua nih . kita tak dapat nak time semua nih . semua jadi terlalu pantas.kita tak sempat lagi nak mintak maaf dengan dia.baru kita tahu pompuan yang kita nampak hari tuh adalah doktor yang merawat dia.dia tak sempat nak buat rawatan di sebabkan kita.dia nak date ngan kita. kalau lah hari tuh kita keluar tentu semua nih takkan jadi camni .kita menyesal.nape kita cemburu buta. nape kita tak angkat bila dia col.nape kita tak pedulikan dia. upenya suara malam tuh adalah suara terakhir yang dapat kita dengar .. 2 bulansebelum dia " pergi " dia ada kirimkan satu surat dan video untuk kita. kita sebenarnya tak sanggup nak tengok.tapi kata family kita, kita kena tengok. semua tuh amanah dari dia tuk kita. kita tengok . kita tak mampu nak tahan airmata bila kita tengok video tuh.dia melamar kita.dia nak kahwin ngan kita. nape kita tak tengok video tuh selama nih .dah 2 bulan kita simpan. kita menyesal sangat .
sekarang baru kita sedar, selagi dia ada hargai lha dia. nanti bila kita dah kehilangan dia baru kita akan menyesal. kita akan kenang dia sampai bile2 . coz dia adalah cinta pertama dan terakhir buat kita . tQ awak . :) coz menyayangi kita hingga akhir nafas awak =) lau ade jodoh kita jumpa at " sana " ye ... !

- tamat -

" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

5 Hari Masih Lagi Boleh Berpuasa [ Alhamdulillah ] ♡♥♡

assalamualaikum kawans semua.kita nak cterr sal puasa sikit nih .kawankawan semua puasa tak hari nih.alolo ? nape tak puasa nye ?kena lha puasa.kita kan umat islam >.< lau yang ABC tuh takpe lha.kita dah puasa 5 hari tau . kita harap sangat tahun nih kita dapat puasa penuh .xmo ganti-ganti xbest lha.orang lain tak puasa kita lak terpaksa puasa.puasa ramairamai camni lagi best.ade korang puasa samasama ngan kita an :/ kita bersyukur sangat kepada ALLAH S.W.T coz beri peluang tuk kita berpuasa tahun nih.dan panjangkan umur kita. terima YA ALLAH.tahun nih kita berpuasa dan berbuka bersama family lagi.coz kita bukan student U kita form 6 jewp.so kita blhl ha luangkan masa lagi bersamasama ngan family kita.
korang 5.11 nih kita dah exam tau. tuk satu sem.takut tol lha.kita tak tahu kita dapat buat atau tidak.korang doakan kita erkk >,< kita pon doakan kat korang jugak [ khas tuh form 3 & form 5 ] tak lupa jugak tuk 6 atas . senior kita. hehe^^
korang tahu,kita ase pelik sangat tahun nih .coz bila jewp puasa hari yang kedua.kita teringat at arwah kawan kita.dia meninggal tahun lepas.time puasa.kita hanya mampu sedekahkan AL-FATIHAH jewp untuk arwah.semoga roh nye di cucuri rahmat ALLAH S.W.T . amin . amin . amin .
korang blerr baca entry kita nih.
boleh tak korang baca al-fatihah tuk arwah kawan kita tuh kita harap sangat . =)
kawans semua,camne ngan juadah berbuka puasa tahun nih.mesti best-best kan ? kita ? jangan tanye lha.ma kita selalu masak best-best at kita, hahaha ^_< kongsi lha menu -menu best ngan kita . boleh ? ~.~ [ muka cute tuh ] <3 ade tak yang tak puasa hari nih ? alolo nape tak puasa sayang ? takkan tahan lapar kejap dah tak boleh . xmo lha gitu.janganlah pentingkan diri.cerr korang tengok orang iraQ .hidup diorang susah.nak makan pon susah.diorang terpaksa berlapar.kita pon kena lha cuba.baru kita tahu ape perasaan mereka. esok puasa erk. jangan malas-malas. hehe . 
nak tengok tak kita pakai tudung stail baru.kita snaps time puasa tau. khas tuk bulan puasa nih . tak tahu lha cantik ke tidak erkk. lau tak cantik . jangan lha marah kita =))

 cantik tak kita pakai tudung camni ? =)
apesal muka ' sedo ' sangat nih ? hahaha >.<
kita pakai tudung stail lain lagi . . 
 nampak sangat edit . muka kita putih ' sepoh '
oppsss ! kita tak cantik pon . janganlha jeles ngan kita erkkk ^_<
k lah kita taknak celoteh panjang -panjang . kot-kot nanti korang boring nak baca entry kita nih . cianlha kat kita nih . okey lha daaa.assalam ^_^

" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

BACKGROUND UNTUK BLOG [ cumel -cumel ] :/

http://www.valentinejoys.com/backgrounds/valentines_day_background_21.gif

https://encrypted-tbn0.google.com/images?q=tbn:ANd9GcT2CbZRKjhzynWwuBwrGYNW2DUxE2Q5xz5jTYeoiAp4pBOvI6gn

https://encrypted-tbn0.google.com/images?q=tbn:ANd9GcS8LGO67Kwj2eRzsaSX7E1Q5iL-DnZmdAb127Ok8HuNSXKNPTsa

https://encrypted-tbn1.google.com/images?q=tbn:ANd9GcRoNIzbYpHTByYDNYroOoXaurk8Oyop-NhgW_ps5Bh8QaR-9A0Ujw

https://encrypted-tbn1.google.com/images?q=tbn:ANd9GcS0BohzyEYY-QWwt0JcyLKLeOi_C8j5EfxsT5y1_GMCl79TdvpY

- lau nak ambik gthu ieka tau sygg - sygg semua <3 -
selamat berblogging semua >.<





" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

HoliDay WiF FaMilY [ bukit keluang , besut terengganu ] :/

Assalam kawankawans blogging semua <3 sihat tak ? ieka? sihat jewp sayangg semua >.< 2 hari lepas ieka dan family bercuti di BUKIT KELUANG , BESUT >,< kami tidur kat sana satu malam jewp.tak sempat lah sayangg,lusa tuh dah sekolah kan.maklum lah sekarang nih ieka dah jadi budak sekolah balik. hehe [ just joke ] perjalanan kami tuk sampai ke PANTAI AIR TAWAR tuh lebih kurang 1 jam setengah.xde lah lama sangat tapi ieka nih memang tak boleh duduk lama dalam kereta. blerr lama-lama mula lah nak meroyan . mula lah nak [ gelepa dudeng-dudeng] oppss ! loghat kelate tuh . lau tak faham tanya erkk. hehe :/ tapi time bertolak tuh ieka naik kereta kakaQ tau, so kiranya ada geng lah .xde boring sangat.sepanjang perjalanan kiteorang menyanyi.ketawa. ieka suka mengusik abang ipar ieka.memang hobi lah. hehe ! so tak ase lah penat sangat dan lenguh-lenguh.tapi blerr time balik semula ke kelantan.ieka terpaksa naik kereta abang ieka.boring glerr yunk .xde sape nak layan.asyik nak tertidur jewp.dah tuh ase perjalanan lama sangat.ase cam 3 jam gtu . hahaha >.< dasyat gleerr wehh :P sebelum balik tuh ieka sempat jugak lah berposing.jap lagi ieka upload pic erkk. memang glerr - glerr lah posing.tapi satu jewp kekuranganya.ieka tak xde baju.ieka terpaksa pakai baju lengan pendek . tak selesa sangat coz ieka tak biasa tapi terpaksa pakai jewp.ase malu sangat nak jalan-jalan pon. tapi tahan camtu jewp..
jom kita tengok pic -pic yang ieka ambik .jangan kutuk-kutuk erk..coz tak cantik pon .nanti ieka nangis kang korang jugak yang susah nye. hehehe >> GURAU JEWP <<

termenung jauh ingat orang yang tersayang .. [ love u AbdulBasit ]
pic candid <3 alolo . malu tau . hehehe >.< coz pakai baju ma . besar kan ?? nampak gemuk .

bukit keluang ,besut .time nih tak ready nak snapss pic lagi . lawak muka terr >.^

huihui ! snaps pic di restoran terapung kat PANTAI AIR TAWAR :/

tengok lha tuh . abang ipar suka sangat ambik gambar candid. malu ieka tau , tak sempat nak sedia. hehe ^^'

malunya . baju tuh lengan pendek . ase cam nak letak muka dalam tong sampah jewp . hehehe ! entah pape lha .mengarut jewp =.=

time nih kelakar. sakit punggung ieka. terpaksa duduk atas batu . lama lak tuh . huhu !

kakaQ yang suh posing . ieka lak ikut jewp . hobby kan ? 

semua tempat boleh posing . tak caya ? tengok,depan kereta pon blh posing. hehe [ jgn jeles ]

tiku chakk ! hahaha [ GEDIK ] kakaka ! kakaQ punya keje .siap nak main sorok-sorok lagi .

taman awam pantai air tawar [ glerr best weh ]

pic yang paling ieka suka. cantik permandangan nye . sejuk hati , jantung dam seangkatan dengannya . hehehe >.<

cantik tak ? merendek bersama kakaQ . tengok tuh ! siap duduk atas batu lagi . ieka pendek susah nak naik . hahaha

ieka bersama ngan baby [ tasha ] di BUKIT KELUANG ] cantik sangat tempat nih . suka sangat >,<

candid lagi . cumell takk ? hehehe <3

senyum . senyum . auwww cumel tau .. bukan ieka tapi [ KORANG ] =='

dalam perjalanan balik ieka dan family singgah di PANTAI MELAWI dulu . pastu PANTAI IRAMA . memang jelajah pantai betoll lha. lepas jewp balik terus pengsan [ tidur ] hahaha! pergi sekolah pagi tadi penat gler weh .. ase nak tertidur jewp . nasib baik sempat cover . cikgu pon buat tak tahu jewp . HAHAHA >.< sebenarnya kan banyak lagi pic yang ieka tak letak. taknak letak lah . ieka nak letak sikit jewp . hehe :/ xpe kan . nanti ade masa ieka upload lagi tau . daaa kawans semua ^__^


" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

Saya Tak Boleh Tolong Awak [ MAAF ]

[ MAAF DARI SAYA BUAT AWAK , KAWAN ]
assalam.awak,saya bukan taknak tolong awak.saya mohon maaf seandainya sebab saya.awak dan dia putus.saya tak sangka dia akan buat camtu.dia ngan saya dah dekat seminggu tak berhubung.awak! tolong jangan merayu kat saya.saya memang tak boleh tolong awak.saya dah usaha.tapi dia sikit pon tak layan.dia dah tak sayang saya dah coz tuh dia tak peduli mesej saya lagi .so boleh tak awak selesaikan sendiri masalah nih.boleh kan awak ? sebagai kawan kepada bf awak.saya harap sangat awak jangan jeles ngan saya.saya ngan dia memang rapat glerr.dari dulu lagi,time sekolah dulu saya ngan dia memang selalu bersama.coz dia orang pertama yang saya kenal ketika saya masuk form 1. dia pon sama awak.saya yang bercakap dulu ngan dia.coz tuh blerr dia pindah sekolah kami tetap berhubung.awak! saya tahu awak terlalu cintakan dia.ketahui lha awak.dia pon amat-amat cintakan awak. tapi yang saya tak faham .dia tinggalkan awak ke ? tapi kenapa ?awak nak tahu ke ? saya pon tak tahu . tapi yang saya teka. dan yang saya ase. awak jangan ase yang saya nih riak.perasan macam saya nih tahu semua tentang dia. bukan macam tuh awak. tapi saya tahu serba sikit tentang dia. dulu gf dia pernah kurang ajar ngan saya time sekolah dulu . dia terus tinggal gf dia tuh.so saya bukan nak suh awak berbaik dengan saya.tapi kalau awak nak jaga hati dia.awak kena jaga hati kawan-kawan dia.baru dia akan bertambah-tambah sayang kat awak. tuh jewp yang saya nak kongsi ngan awak.kawan, saya  tak pernah niat nak mengadu kat awak. tpai hari tuh awak sedikit kurang ajar ngan saya.sedangkan selama nih saya rapat semua ngan ex gf dia. semuanya tak pernah kata camtu kat saya.macam yang awak kata tuh.saya betol-betol terasa hati . maaf ye awak.
saya akan cuba pujuk dia. kalau di izinkan ALLAH ,tentu dia akan time awak balik . doakan supaya hati dia terbuka kawan >.<

" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

Small Cute Purple Pointer