Awak Kawan Saya Sampai Mati [ Maafkan Saya Kawan ]



assalam. khas tuk awak kawan.warkah nih saya kirimkan untuk awak.saya bukan benci awak.tapi saya tak boleh time sikap dia pada saya.kita dah kenal 5 tahun.bukan tempoh yang sekejap.tapi dah lama.sepatutnya dia belajar hormat saya kalau dia betol-betol cintakan awak.sedangkan pakwe saya pon hormat awak.sepatutnya dia pon hormat lha saya.awak kawan saya.teman suka duka saya.awak satu-satunya kawan saya yang paling rapat ngan saya.awak tak pernah rasa cam yang saya ase.saya tak pernah benarkan pakwe saya cakap kasar ngan awak.coz saya taknak awak terasa.tapi saya tak sangka plak awak tak kisah pon budak tuh cakap kasar ngan saya.saya betol-betol kecewa ngan awak.betol-betol kecewa..maaf awak >,< awak ,saya bukan nak kurang ajar tapi rasanya tak salah kalau awak tgur sikar dia.dia dah lukakan hati saya.kita kenal bukan sekejap awak.saya dah anggap awak sebahagian dari hidup saya.awak teman saya yang terbaik.awak ,kita jadi lain blerr besday awak hari tuh.awak ! saya tahu awak tak puas hati blerr saya tak mampu nak jadi yang pertama wish besday awak.awak.saya bukan lupakan awak.tapi saya tak sengaja.awak.selamanya nih saya tak pernah lupa wish besday awak.tapi tahun nih saya bz dengan stdy saya.sampai saya lupa.bukan sebab saya ada pakwe saya lupa besday awak.awak mungkin saya nih tak mampu nak jadi kawan terbaik awak.tapi saya cuba tuk jadi sebegitu.awak ! awak tahu tak saya selalu titipkan doa buat awak.awak jewp yang tak tahu.saya sayang awak.saya tak kehilangan teman sebaik awak.teman suka duka saya.saya taknak awak benci saya.awak kenapa nyahaktifkan acc mukabuku awak ? awak marah sangat kat saya ke sampai awak buat camtu?? benci sangat ke awak kat saya.awak saya tak mampu nak gthu awak [ lupekan hal tuh, kita jadi kawan balik ] saya tak mampu awak.saya ase malu . coz saya yang mula-mula nak putus kawan ngan awak.awak saya tak harapkan pape dari awak,cuma yang saya harapkan kemaafan dari awak.blerr marah saya taktahu saya luahkan ape.awak , saya still anggap awak kawan saya.sampai mati .awak.orang tak tahu yang kita nih dah macam adeQ beradeQ.tapi kan awak.kita tak pernah gaduh sampai camni . nape kita tak mature awak ? nape ?
ikhlas saya gthu yang saya tak suka dia.saya tahu awak cinta glerr kat dia.. kalau betol sekali pon . ajarlha dia hormatkan saya.saya ade perasaan . selama awak couple ngan budak pompuan lain awak xpernah buat camni at saya.tapi blerr awak couple ngan dia awak berubah.perubahan yang saya tak suka.awak kenal perangai saya camne. coz saya nih bff awak kan .. ?
awak, saya tak mampu nak ucapakan pape selain [ MAAFKAN SAYA ] tuh saje yang mampu saya ucapkan . saya kirimakan doa buat awak agar awak bahagia walaupon di samping dia atau orang lain. perjalanan hidup kita.kita tak tahu.saya tak tahu hubungan kita nih akan bercantum balik atau akan terus kekal camni .awak kawan saya DUNIA & AKHIRAT <3 >.<
jangan lupekan saya . [ ZULFIKAR BFF ZULAIKHA ] bila dia ade didepan mata kita, kita lupakan dia. blerr dia dah hilang barulha kita tercari - cari . assalam awak ^__^
" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

Orang TakTahu Hati Saya :/

tak semua manusia dalam dunia nih alami kehidupan mereka dengan gembira. mungkin aku tergolong dalam golongan itu.aku tahu [ semuanye ujian dari ALLAH ] aku tahu kadang-kadang aku keterlaluan.aku sayang dia.tahu kah awak , saya cintakan awak melebihi nyawa saya sendiri.kadang-kadang saya terfikir kenapa saya tak mampu nak lafazkan kata putus pada awak.saya tak boleh nak gthu awak [ kita putus ] coz saya terlalu sayangkan awak .tapi tahukah awak, saya tertekan sangat! saya tertekan dengan kehidupan saya yang sekarang nih.saya ase saya tak mampu nak hadapinya lagi .blerr semua nih jadi dalam diri saya.macam-macam saya fikir.kadang-kadang saya ase,baik xyah hidup kalau saya nih menyusahkan semua orang.tapi saya masih lagi waras.saya nak buktikan saya mampu harungi semuanya walaupon tanpa orang-orang yang menyayangi saya.saya benci diri saya sendiri.tolong lha awak . tolong jangan siksa hati saya.awak tahukan saya memang sayangkan awak.saya tak pernah berniat curang ngan awak . so plezz fahami saya. saya tahu saya tak mampu nak fahami awak.saya ase tertekan dengan stdy . camput plak ngan semua nih lagilah saya tertekan :/ tolong jangan paksa saya. saya takut saya lukakan hati awak.saya takut saya akan kehilangan awak.saya nak eppy-eppy ngan awak.saya nak gthu awak [ SAMPAI MATI CINTA SAYA UNTUK AWAK ] betol! bila saya dah katakan camtu saya pegang ngan kata-kata saya tuh >>


awak ! dengar lha hati saya.saya menangis bila kenangkan awak/ awak istimewa buat saya.awak kena ingat satu jewp. [ jangan pernah curigai saya ] hati saya terlalu sakit.terlalu perit awak/ biarkan airmata saya menitis untuk kali nih. agar tidak akan ada lagi airmata yang menitis untuk hari esok sayang <3
biarlah saya simpan semua nih dalam hati.hati saya mampu tanggung segalanya.saya rindu awak.walaupon sesaat saya tak berhubung ngan awak.saya dah ase nak glerr.saya rindu awak sayang.rindu awak melebihi segala-galanya. saranghae <3 awak [ Orang TakTahu Hati Saya ]

" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

SAYA SAYANG AWAK ! [ genap 1 TAHUN 1 BULAN ] ^.^


assalamualaikum! entry kali nih special tuk someone yang bertahta di hati ika,walaupon dah terlambat satu hari ,ika TETAP NAK GTHU yang ika SAYANG DIA sangat-sangat.banyak mana dia sayang ika,banyak lagi yang ika sayang dia. ILOVEYOU FOREVER <3 ...
16.5.2011 - 16.5.2012 [ 16.6.2012 ] genap 1 TAHUN 1 BULAN
untuk kamu sayang , sayang maaf sangat-sangat selama kita bersama BIE ada sakitkan hati sayang.atau BIE xmampu nak bahagiakan sayang, BIE bukanlah insan yang sempurna dan jugak bukanlah insan yang pandai bermadah [ coz BIE bukan budak sastera ] hehe ! tapi BIE tahu tuk ungkapkan yang setia BIE hanya tuk sayang, kebahagiaan BIE hanya tuk sayang, dan kerinduaan BIE hanya tuk sayang .mungkin selama perkenalan kita sayang pernah ase sedih ,tapi percaya lah sayang.sebanyak mana sayang ase sedih , banyak lagi kegembiraan yang akan mengharungi kita pada masa akan datang ,walaupon kita tak lagi dapat jumpa macam dulu ,but i'm still love u babe . [ omputih lagi tuh , main hentam jewp ] hahaha >.< sayang adakalanya kita menangis bersama . tapi yang BIE ase kita lebih banyak ketawa dari menangis bersama.
selama KITA bersama BIE xpernah ase kurang kasih sayang.kasih yang sayang limpahkan untuk BIE terlalu banyak,sampaikan BIE terpaksa bagikan kasih sayang tuh tuk baby " SYASIXT" sikit. hehehe ! jangan marah plak tau sayang. sayang apa saja yang berlaku BIE harap sayang dan BIE boleh harunginya dengan tenang dan tabah. sayang ingatlah pesan BIE nih " selagi sayang masih mampu bersabar, bersabar lha sayang.BIE sentiasa ada di saat sayang butuhkan BIE "
jika sayang hidup 100 tahun BIE harap sangat yang BIE mampu hidup 101 . coz BIE nak jaga sayang hingga ahir nafas sayang. biarlah kita kekal di dunia . dan di akhirat pon sama. BIE doakan jodoh kita kekal hingga akhir hayat dan kekal di sana juga . amin . amin ..
semoga CINTA kita mendapat keredhaan dari ALLAH dan mendapat restu dari kedua orang tua kita sayang .akhir kata . " sayang BIE hanya tuk sayang , sayang sayang hanya tuk BIE " hehehe! in love forever  <3
love u damn much and i miss u BABE >,< ku titipkan doa buat mu sayang, agar engkau cepat-cepat sembuh dan jalani kehidupan nih dengan gembira "
selagi hayat di kandung badan selagi itu lha cinta ku adamu takkan pernah pudar , datanglah hero ensem seperti korea , tidak akan pernah cinta ku berubah pada mu , hanya engkau yang bertahta di hati ku . hanya engkau yang ensem di mata ku . biarlah orang mengatakan sesungguhnya engkau tidak sempurna. bagi ku engkau adalah laki yang paling sempurna pernah ku kenal SAYANG.
TUHAN JAGAKAN DIA , UNTUK KU . KERANA DIA KEKASIH KU .

- TAMAT -

" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

Salah Ke Kalau Saya Nih [ PELAJAR FORM 6 ] ?? =.=


assalamualaikum dan salam 1 MALAYSIA . ceh 1 MALAYSIA tuh penting erk ..
nak kongsi sikit ngan kawan - kawan pasal form 6 . pada pendapat korang lha kan .. form 6 nih kurang oke ke ?  kalau kita masuk form 6 kiranya kita tak pandai ke ?
tuh lha kawan-kawan semua . ramai sangat yang berprasangka buruk pada form 6 . sebenarnya form 6 nih bukannya tempat pelajar -pelajar tak pandai ade  jugak yang lebih pandai .. tapi tak nak masuk universiti .. camni lha.. ika tanya korang erk ? POPULAR ke budak - budak yang masuk universiti tuh ? memang POPULAR . tapi POPULAR pada nama jela. kadang - kadang ade yang ase malu nak mengaku yang dia tuh pelajar form 6 . nak tahu kenapa ? kata diorang form 6 nih low kelas . korang tak tahu ape faedahnya kalau kita masuk form 6 . nak tahu ke .. ? meh ika tolong gthu ape yang ika tahu . ika dapat nih pon dari guru - guru ika.. diorang yang info time orentasi hari tuh . hehehe [ IKA PELAJAR FORM 6 TAU ] dengan bangganya .hahaha >.<
1 : form 6 hanya 1 tahun setengah , lepas tuh korang terus boleh buat ijazah .
2 : sekarang form 6 dah buat sistem baru , setaraf ngan matrikulasi .. tak caya ? check dalam google erk..
3 : mudah tuk masuk universiti coz markah form 6 sekarang bukan saja bergantung pada MPM sahaja .. now , markah kerja kursus dari cikgu - cikgu jugak di ambik kira.. betol nih ... coz tahun ika adalah tahun pertama yang ikuti sistem baru ini ... so doakan ika erk .. hehehe
4 : korang tak perlu bayar PTPTN tuk diploma , coz sijil STPM korang dah sama cam diploma... jimat duit , bayar PTPTN nanti blerr korang buat ijazah plak .. hohoho ^__^
tuh saja yang ika nak gthu . kepada yang berbangga coz korang dapat universiti tuh . jangan lha bangga sangat dear , setakat course tendang baik tak payah . baik masuk form 6 lagi .. ade jugak manfaatnya..  takdelha buang masa dengan benda bukan - bukan . tapi tuk pelajar form 6 pon . kalau korang ase korang nak main -main jangan masuk form 6 .. korang tentu akan musnahkan peluang kedua korang ... 
TUK KAWAN KAWAN YANG BERJAYA MASUK IPTA, IPTS DAN MAKTRIKULASI TUH .. IKA DOAKAN KORANG BERJAYA . 
ika nak bertahan di form 6 , jadi tolong jangan hina form 6. memang kami pakai uniform . tapi jangan lupa. nanti di universiti .. kami lha yang akan monopoli. korang ?? GET OUT !! wink . wink .. (:

" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

The Sad Love Story [ >>TenTang kiTa << ]



kisah kita bermula apabila saya add awak di mukabuku . dan keesokkan harinya awak approve saya . tuk saya menjadi friends dalam list mukabuku awak . mula-mula awak yang tegur saya dulu , awak post kat wall saya " thanks for the ADD (^_^) " . pada mulanya saya agak keberatan nak reply balik tapi blerr di fikirkan balik tak salah rasanya kalau saya reply .. time tuh awak dah pun berpunya.begitu jugak saya.saya pon dah ada pakwe.kita saling membalas komen .saya ase gembira kenal ngan awak .awak pon begitu jugak .lepas tuh saya dapat tahu yang awak nih tua setahun dari saya. saya pon cadangkan saya panggil abang kat awak dan awak plak panggil nickname saya.time tuh saya ase eppy sangat-sangat coz kita jadi adik beradik angkat .petang tuh awak luahkan perasaan awak pada saya . awak gthu yang awak ada masalah ngan makwe awak .saya menasihati awak agar bersabar .
tak lama lepas tuh awak kata awak dah dapat keje .sambil-sambil tunggu result upu awak cuba tuk cari duit.awak gthu saya yang awak akan bz.xde masa nak on9 lagi .saya pon bagi nombor fon saya pada awak .kita mesej.sesuatu yang tidak dijangka terjadi awak tiba-tiba col saya.SERIUS saya memang terkejut glerr,hal yang paling tak jangka bler saya dapat dengar suara awak .time tuh awak malu-malu lagi ngan saya.saya pon awak.first time kita borak awak cakap KL. nak tergelak saya tau.nak tahu nape ? coz blerr awak cakap KL saya ase botol "budu" umah saya dah bergegar awak . hehe >.< lepas tuh saya gthu awak cakap jela kelantan xyah cakap KL nih . awak terus tukar.awak terus cakap kelantan.time tuh suara awak macam suara budak-budak.tapi bila dah banyak kali dengar saya ase best plak .banyak tol kredit awak erkk ? selalu sangat col saya.
tak sampai 2 bulan kita kenal , saya luahkan perasaan saya pada awak .saya gthu kalau lha saya cintakan awak.agak-agak awak akan time saya tak? time tuh ALLAH jewp yang tahu betapa malunya saya.saya malu coz saya takut awak tolak cinta saya. or awak takkan berhubung ngan saya lagi . saya berdoa agar awak menerima cinta saya. tak lama lepas tuh awak gthu saya yang awak pon dah jatuh hati pada saya.tapi saya tak boleh time awak coz time tuh saya masih lagi ada pakwe.awak time tuh baru jewp putus ngan makwe awak. disebabkan saya terlalu cintakan awak, saya cadangkan kita couple senyap-senyap tanpa pengetahuan pakwe saya. tapi semakin lama kita kenal semakin saya sayang awak.saya buat keputusan tuk gthu pakwe saya yang saya cintakan awak. lau awak nak tahu pakwe saya tak pernah hiraukan saya.selama kami couple saya tak pernah dapat cakap elok ngan dia. bila saya col mesti dia bagi fon tuh pada teman-teman dia lha.bila terus berlarutan macam tuh hati saya turut berubah.awak selalu ada tuk saya.teman saya ketika saya sedih dan gembira.
saya col pakwe saya banyak kali tapi satu pon dia tak angkat. saya antar sms kat dia,saya gthu dia lau dia tak reply jugak msg nih saya akan pututskan hubungan ngan dia.dia tak reply jugak.saya dah pon pututs ngan dia.lepas seminggu pakwe saya antar msg pada saya.dia tanya nape buat camtu at dia.saya luahkan segalanya. tolong jangan salahkan saya. saya bukan tak suka pakwe saya sebab dia xabis sekolah,tapi saya tak suka sikap degil dia.saya ase muak dengan sikap dia yang tak pernah dengar kata dan mulutnye ALLAH saje yang tahu . [ suka mencarut ]
saya dan awak bahagia bersama.semakin lama semakin bahagia. di pendekkan cerita, awak mintak nak jumpa saya.saya setuju dengan syarat awak kena mai umah saya.kita jumpa at umah saya jewp. first time jumpa awak. masyaallah ensemnya.saya pon terkejut.. awak gthu saya yang awak cacat.awak kata mata awak ada masalah.awak kata mata awak juling.eh awak. saya cintakan awak bukan sebab fizikal awak .tapi saya sukakan awak sebab hati awak. saya pon ada mata.saya boleh pimpin awak guna mata saya. ^__^
awak jumpa family saya.family saya pon suka kat awak.saya lagi-lagi lha suka.time tuh awak pakai baju warna putih.ensem glerr. hehe <3
masa cepat berlalukan,sekarang nih awak dah stdy .awak stdy at poli .rindunya saya at awak.awak tahu tak saya sayang awak sangat-sangat.^^ awak jarang balik. [ awak ade budak pompuan tak betol ganggu saya lha] saya mengadu pada awak. coz budak pompuan tuh tak abis mencarut bukan -bukan kat wall page mukabuku saya.sape tak malukan awak.awak g marah at budak tuh .lepas jewp hal tuh terjadi budak tuh dah tak berani dah nak ganggu saya.baru saya tahu upenya tuh peminat awak.pompuan tuh suka awak.selama nih  awak selalujeles ngan saya.awak kata ramai yang suka at saya. tapi awak dengar sini baik-baik memang ramai yang suka at saya tapi saya hanya suka at awak sorang jewp.saya ase jeles gler ngan pompuan tuh.dia sanggup lakukan ape jewp demi awak. sebenarnya geram pon ada.
astaffirullahalaazim.. awak xcident .kang saya dah gthu at awak xyah mai tempat tuh.awak tak nak dengar.saya dah kata hari nih hujan bahaya awak bawa motor.camne nih? teruknya tangan awak.darah tak henti-henti menitis.takut nya saya, awak. abang saya antar awak pergi hospital. sape kata awak tidur atas paha saya? xde pon saya bukannya nyanyuk lagi . awak tidur tepi bahu saya jewp bukan atas paha. masyaallah .fitnah memang no satu . xde sape boleh lawan.nak bela diri pon tak de guna jugak.so baik saya diamkan diri jewp. lepas seminggu awak gthu awak nak mai kenduri kahwin kakaQ saya. saya dah gthu xyah mai lha awak. awak kan sakit.dengarlah kata saya. awak kata awak nak mai jugak. family awak bagi . tuh yang awak kata.saya tak dapat nak halang coz awak memang degil. keesokkan harinya awak mai umah saya.awak pakai baju warna merah.saya plak warna pink .saya sambung awak dengan gembira.saya ingat orang lain pon camtu.tak tahu plak ramai yang mengata belakang.xpe awak ,saya kuatkan semangat.ade orang buat firnah yang saya dok rapat2 ngan awak. padahal saya tak sempat pon nak borak ngan awak.saya asyik bz jewp. time awak nak mkn tgn awak berdarah . saya pon tolong suapkan.saya suap bukan guna tangan tapi guna sudu . nape orang selalu cemburu tengok keadaan orang lain.macam2 cerita yg saya dengar.sakit sangat hati saya nih awak.
dia mendesak awak supaya cepat-cepat ambil motor awak ,saya tak tahu nak buat camne.coz awak sikit pon tak marah.awak tenang jewp.saya tahu time awak mai ambik motor tuh awak ngah sedih .sedih ngan penerimaan mereka.awak ase terkilan kang .?saya pon tak sangka nape orang buat camtu at kita. sekarang bermulalha kisah sedih kita. saya ase kisah kita nih boleh di buat novel lha awak .terlalu perit tuk di ceritakan .jadi saya pendekkan lagi cerita nih . awak pulang  ke umah awak.awak gthu yang awak akan perjuangkan segalanya demi saya walaupon hati awak sakit.saya menangis.saya gthu yang saya sayang awak.saya xboleh tengok orang buat camtu at awak.
awak, rindu nak tengok wajah awak. awak ,tak sangka kan upenye kat majlis kahwin kakaQ saya lha kali terakhir saya dapat renung wajah awak, awak pon sama. kalau lah saya tahu hal ni akan terjadi saya tentu akan ikt kemahuaan awak.awak nak sangat snaps pic ngan saya banyak2 . tapi saya tolak .awak, saya menyesal sangat..saya mintak maaf ngan awak .coz diorang layan awak macam tuh .padahal awak buat macam2 nak ambik hati mereka..mereka kata saya nih suka mengikis duit awak tapi kata awak tak pon .saya memang terasa, awak lepas nih saya takkan mintak pape dah dari awak.tapi satu saya pinta dari awak [ jaglah diri awak baik2.jagalha diri awak seperti awak menjaga nyawa awak sediri dan jagalah nyawa awak seperti awak menjaga nyawa saya ]  ,pabila kenang balik saat tuh saya pasti akan menitiskan airmata. awak bila baca coretan saya nih awak jangan nangis tau . jangan jadi lemah .awak kena kuatkan semangat .biarlah diorang nak kata awak penipu pon . diorang dah tak suka awak pon .yang penting saya suka awak. dan saya percayakan awak. saya tahu awak jujur. mngkin time ayah awak mai umah saya , ayah awak terlalu merendah diri . sampaikan orang boleh salah faham .
awak sekarang nih satu jewp yang saya inginkan. [ baik-baik sayang,ada aku untuk mu ]
saya ikhlas cintakan awak. saya berharap sangat ALLAH panjang kan jodoh kita hingga akhir hayat .. dan di syurga kelak kita masih lagi bersama. aminn >,<
saya sayang pada awak melebihi  awak sayang pada saya. awak kena tanam dalam diri awak setiap yang berlaku tentu ade hikmah di sebaliknya. 
awak mesti makan ikut masa tau . tidor nyenyak2. saya janji saya akan makan ikut masa, tidor pon . saya nak kita same2 kejar impian kita. awak stdy sungguh ye . supaya kita cepat-cepat dapat apa yang kita inginkan .saya akan usaha sedaya mungkin selagi awak masih ade di sisi saya tuk memberi dorongan .hope awak pon sama sayang <3 awak , saya tulis kisah kita nih tuk awak baca bila awak rindu saya nanti . saya jugak harap awak akan setia dengan saya sebagaimana saya setia ngan awak, saya coretkan kisah kita dengan sedikit jenaka dan diakhiri dengan kesedihan, saya tak mngkin mampu tersenyum seperti dulu lagi . awak pon kan sayang ??
salam cinta dari kekasih mu sayang :D

" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

Small Cute Purple Pointer