KENAPA RAMAI ORANG JELES DAN BENCI KAT SAYA . . ?? ♥

assalamualaikum ! heran bin pelik . nape orang benci ngat kat saya nih ? ade kah sebab saya nih muka meh - meh gengster membuat kan diorang jadi tertekan lalu dengki ngan saya . hahaha ! >.<
saya ase ade sebab - sebab nape diorang xsuka saya ?? nak tahu .. ?? meh saya tolong gthu yep .. hihihi 


SEBAB - SEBAB KENAPA ORANG JELES DAN BENCI AT SAYA ??
* mungkin muka saya nih ade meh - meh lisa surihani . HAHA ! tuh orang jeles dan benci sangat kat saya tuh . apa boleh buat dah nasib camni . HAHA ! ( perasan gleerr nih )
* adakah saya nih kaya raya sampai ada bodyguard yunx korang nak jeles sangat ngan saya nih . 
* adakah sebab saya nih suka komen - komen dan mudah mesra ngan orang .
* mungkin jugak korang xkenal camne saya dan korang nilai sendiri camne diri saya nih .. pastu buat kesimpulan sendri . sampai korang boleh jeles dan benci saya . 
* mungkin jugak korang ase saya sombonk coz tuh blerr korang antar chatt kat mukabuku saya xpernah nak reply . tuk pengertahuan korang. saya memang xminat chatt . SORI sangat lau ade yunx terasa ngan saya . fullstop >,<
* atau pon saya nih cumell sangat sangat sampai korang nak ase camtu . gthu gap cumell mana . ?? saya pon nak tahu jugak . ( saya nih dop cumell ) tapi saya biasa biasa jah . 




" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

♥ my honey bunny sweet candy part 3 ♥

assalamualaikum !! xjawab bertambah dosa tuh . HUHUHU >.< lau jawab alhamdulillah bertambah - tambah pahala nya . hehe ! ieka ade sorang kawan ,, nak kenalkan ngan korang semua .. hari tuh ieka dah kenalkan .. yunx nih kawans ieka yunx lain lak . yunx hari tuh part 1 dan part 2 . sekarang part 3 lak . tentang kawans ieka dan jugak ieka ..
tadaaaa !! nih kawans yunx ieka nak kenal kan kat korang tuh ?? amacam sweet an ?? HEHE ^^ jangan jeles - jeles lak tau .. nama nya mazwanie bnti zaid . ase nye camtu kot, ieka pon xtahu jugak sebenarnya .. coz selama nih ieka panggil wanie jewp . die ade blog jugak tau ..
http://wanieyniey.blogspot.com/  lau sudi follow lha erk .. jangan lupa follow yunx ieka jugak tau .. :))
umr kami same .. dia dulu satu sekloah ngan ieka .. dulu xrapat sangat .. tapi sekarang rapat glerr . hehehe !! untung dapat kawan cmni . <3 lap u kawans .
ieka ase waniey nih dia bekerja dengan ayah dia sendiri ,, so kiranya keje jugak tuh an ?? hehehe !
oke lha tuh jewp ieka nak cterr sebenarnye .. cterr lebih - lebih nanti ade orang marah lak . hehe .. ( yeke ade erkk ) xtahu jugak tuh . HUHU ^___^

auwww !! abaikan pic kat atas nih. HAHA ! ( hudohh ) sangat lha.. haha :)) malu sero nih . xyah gthu lha erk nama penuh ieka . coz korang dah thu an .. ieka nih keje nye tanam anggur jewp . dopp pon keje ieka ngelike status kawankawanslam mukabuku . tuh memang tugas yunx sangat penting . huhu . kawankawans ieka nih dan makan ke ?? sambil - sambil mkan tuh moh lerr baca story yunx ieka tulis lam blogger ieka nih . hehe ..jap erkkk.. ieka letak link nye . bukan pe nak promote jewp . nak tahu pendapat korang . best ke idokkk ?? an .. hehehe .. >,<

ieka xbuat lagi sambungan nye .. lau nak baca lagi kenal lha korang tunggu erk . hehe .k lha. daaaa . muahh !! :)) <3




" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

HERE <---- My Little Sisters And Brothers ♥ =)

tadaaa ,, cuba teka nih sape ?? nih lha kazen ieka ,, tapi ieka anggap cam adik dah .. dia agak pemalu orangnye ..nama nya siti fatimah syafnie binti zahari .. ase nye camtu lha eja nya . hehe !! ieka pon xtahu jugakk .. umr dia baru 16 tahun .. muda 2 tahun dari ieka . dia pandai tau ,, time PMR pon dia dapat 8A ,, mng pandai glerr . hope kazen kak jue yunx nih dapat straight A dalam SPM . figthing !!!

nih baru adekk angkat ieka yunx betoll , nama nya dayang mahani binti che omar . umur dia sama jewp ngan kazen ieka tadi . 16 tahun jugak .. diorang nih kawans baik . ieka kenal mahani nih pon kat sekolah dulu . sekolah chetokk . pastu ieka buat dia jadi adekk ieka . tuh jewp . mahani nih dia xbrpe sihat .. kdang2 tuh ulang alik dari hospital.. tapi time dia sakit ieka xpernah  jenguk dia . ( adekk ,, akak mintak maaf ye >.< akak sayang adekk )

nih adekk angkat saya yunx paling brutall , tapi dalam hati lembut sangat .. cute kan ?? hehe ,, nama dia yunx ieka tahu ayu jewp .. selama nih xpernah tanya nama penuh nye . dia baru form 5 ,, maknanya umur dia 17 tahun . beza setahun ngan ieka . hehe ! kami kenal tahun lepas lagi , kenal pon coz dia rapat ngan ex bf ieka ,. tuh jewp . ieka ase selesa ngan dia . boleh gurau .. so ieka suka lha.. ieka suka semua tentang dia . tapi ade satu yunx ieka xsuka . ieka nak dia belajar bersungguh - sungguh . kejar impian . dan buktikan pada semua orang yunx AYU BOLEH !!!

yunx nih plak ,, nama nya siti nur anis binti sabri . cantik kan ?? sememang nya cantikk.. ieka kenal dia dalam fb jewp . budak nya manja . tuh yunx buat ieka suka . dia simple jewp . umr dia 15 tahun . umur dia sama ngan anak saudara ieka yunx sulung .. so ieka layan dia sama ngan ieka layan anak saudara ieka .. coz umr die terlalu muda dari adekk angkat ieka yunx lain . 


nih lak sape erk ?? hehehe ! nih ieka lah . tengok nampak sangat perbezaan umur , nampak tua . HAHA ! xpe lha . sekurang - kurang nya nampak matang sikit an .. ?? baru boleh jadi kazen dan kakak yunx baik an ??nama penuh ieka siti zulaikhaaishah  binti mohd nawi . umur ieka ?? 18 tahun . ieka berharap sangat - sangat ieka dapat masuk u . blerr dapatmasuk u ieka tekad tok belajar bersungguh - sungguh .. dan dapat bertanding ngn abdul basit . HEHE !! >,< sebenar nya ramai lagi adik angkat ieka , tapi ieka xde pic diorang . nih pon curi - curi jewp . hehehe !! jangan marah akak ye adek - adek sayam semua. hehe <3

tengok -tengok .. cantik tak ? nih adeQ kesayangan ika . rindu kamu lha sayangs , lama xchatt dan komen -komen dalam facebook . dia bz agaknya . coz tahun nih dia pekse besar . SPM ! susah tuh . hehehe .
kteorg kenal melalui facebook jewp . kenal gtu -gtu jewp tapi lama-lama boleh rapat plak . sampai lha boleh jadi adeQ angkat sekarang nih .

jeng .. jeng . nih lha adeQ laki ika tau . bukan adeQ kandung tapi adeQ angkat . hehe <3 ktorg satu sekolah . ika nih selalu jugak tengok dia.. maklum lha adeQ ika yang nih nakal sikit . suka main mototr . dulu time ktorg tak kenal ika selalu membebel . coz bising sangat ngan bunyi motor diorang tuh . tapi sekarang nih bila dah kenal , ase biasa lak . dulu sempt jugak maki hamun nih . hahaha ^^ terkajut lha yunk . bunyi motor tuh kuat .. sampai tersedakk kakaQ minum air . hehe . tapi yang penting kakaQ sayangs kamuu deQ ^__^

hah .. nih satu - satu nya adeQ laki ika yang paling rapat ngan ika , alolo manja nih tau . coz tuh kakaQ nih sayang dia sangat - sangat . dia selalu jugak komen2 ngan ika. tapi adeQ ika yang nih jarang sangat onl .kalau onl pon tak pernah nak sekali . ade 2 3 kali jewp ktorg onl sama-sama. sempat jugak lha borak -borak sikit . kakaQ rindu kamu lha adeQ sygg <3 ade masa onl sama-sama lagi tau .. :D








" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

berikan aqu cinta part 8.. ♥!

sedang lisya ngah mengurut daniel ,, ibu nye datang ., coz ibu nya merasa hairan kenapa daniel xmasuk lam umah dan bertegur sapa dengan suami nya .. " danny !! dah sampai ye ?? kenapa xmasuk dalam umah ?? nape duduk sini ngan lisya ?? " bertubi - tubi soalan puan fatimah tanya kepada daniel .. belum sempat daniel jawab ,, satu soalan lagi puan fatimah tanya .. " kamu xde kelas ke hari nih ?? " 'adeh ibu nih ,, xsempat lagi aq nak jawab dia dah tanya soalan lain . ' daniel senyapkan diri seketika tuk mencari jalan camne nak bagi alasan . hehe " camni bu ,, danny dok sini coz danny teman lisya tadi .. die kata dia ada masalah .. so danny sebagai abang kenalha tolong dia an .. hehe !!" daniel pon bangun dan terus berlalu , tapi xlama lepas tuh daniel datang balik .. " tentang kuliah tuh ,,, ibu ku tersayang . hari nih hari sabtu lha bu , cuti !! mana ada kuliah . hahaha !! " daniel ketawa dengan kuat . merah padam muka puan fatimah setelah mendengar gelak tawa daniel tadi .. " ishhh budak nih ,, xde sopan santun langsung lha,, boleh dia kenakan ibu yunx dah tua nih .. " sebenarnya puan fatimah nak cover ,, coz tadi dia terlupa yunx hari sabtu daniel xde kuliah. huhuhu . !! " bu ,, bu cover malu an ?? bu lupa an angah xde kuliah hari sabtu ?? " dengar sengaja nya alisya pula ketawa besar , puan fatimah ape lagi ,, di "sekeh " nye kepala alisya .. " lisya nih ,, ketawa tuh ingat ALLAH sikit , ketawa tuh cam hantu ,, ape lha.. pompuan mana boleh camtu .." marah puan fatimah .. ' eleh ibu nih , die malu lha tuh , tadi angah kenakan dia ,, nak marah angah takut angah merajuk,, alik - alik dia marah kat aqu jugak .. ape lha ibu nih .. ' omel lisya dalam hati .. 
sementara dalam umah plak daniel sedang berborak dengan haji harun , xtahu lha borak pasal ape coz nampaknye cam tegang semacam jewp . " nape nih ?? serius jewp .. ayah nye !! kenapa nih danny ade buat salah ke ?? " tanya puan fatimah memecah kesunyian .. dengan tidak sewenang - wenang nye ,, haji harun memandang wajah alisya , bagai nak tercabut jantung alisya saat ayah nye memandang tepat ke arah wajah nya . " a,, a,, ayahhh ..!! nih nape ?? nape pandang camtu sekali kat lisya nih ?? lisya ade bu... bu.. buat salah ke ?? " tergagap alisya nak menjawab nye . bukan pe ,, alisya nih dia mudah gabra . senang sangat lau nak tahu yunx dia sedang menipu .. lau tergagap - gagap camtu memang sah die ade buat salah or menipu ..
" xkan ayah xleh nak pandang wajah anak ayah ?? alisya ,, meh sini .. ayah nak tanya benda sikit .. ayah nak kamu jawab jujur .. " 'adehh !! ape lak nih , ANGAH !!! geram nya ,, ape lha plak angah buat nih ,, sampai ayah jadi camni .. adoiii .. nih buat aqu jadi takut nih . ' " cepat sikit ,, ayah bukannya nak bunuh kamu , ayah nak tanya benda jewp " alisya terus duduk , betoll - betoll mengadap muka ayah nya , haji harun . muka haji harun masam mencuka .. " ayah nak tanya .. betoll ke ape yunx angah gthu ayah nih ?? " alisya kehairanan ,, ' ape lak yunc angah gthu nih .. adoii MATI aqu lau camni .. " ermmmm.. angah gthu pe ayah ?? lisya xfaham lha . " serius alisya memang xfaham soalan yunx haji harun tanyakan tuh .



" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

berikan aqu cinta part 7.. ♥!


nape bro aqu xreply nih ,, plezz lha angah .. urgent sangat nih . lau bukan angah yunx tolong lisya sape lagi nak tolong lisya .. hukhukhuk :'(( ,, sejam alisya tunggu tapi daniel tetap xreply .. alisya ape lagi makinl ha isau ,, xsenang duduk jad nya ,, ' cehh ,, angah nih mesti sengaja xnak reply .. xpe ,, xpe .. nih hari ko ngah ,, esok lusa hari lisya lak ' huhuhu >.<  " lisya ,, bercakap ngan sape tuh ?? terkumak - kamit mulut tuh .cakap ngan hantu erk ?? " hampir terlompat alisya jadi . ape tak nya tiba - tiba jewp ade satu suara menegurnya ,, alisya menoleh ke belakang tuk melihat gerangan yunx menegur nye tadi .. alisya ttoleh ke belakang ,, upenya gerangan yunx bercakap tadi ialah angah nye , alisya pon ape lagi .. menjerit bagai nak glerr .. " aaaaaaaaaaaa!!!! angah ,,, nape xgthu nak balik ..?? lisya antar mesej xreply pon .. " alisya terus memeluk angah nya .. tanpa ase segan silu ..
" owh .. yunx tuh erk .. ?? bukan sengaja xnak reply .. tadi bateri fon angah low lha.. tuh xreply . eppy tak angah balik nih ?? tanya daniel .. die tahu dengan kehadiran dia alisya akan lebih gembira . coz alisya anak bongsu .. sudah tentu boring dok umah tanpa di temani suara abang - abang nye yunx riuh tuh .
" mesti lha eppy ,, angah kan penghibur hati lisya . rindu angah sangat - sangat tau .. " tiba - tiba saje alisya menggesel kan kepala nya di bahu daniel .. daniel lak ase nak tergelak coz perbuatan alisya tuh persis cam anak kucing .. hahaha " lisya ,, jangan lha camni .. angah ase kamuu nih manja cam anak kucing lha , meggesel jewp . hehehe " daniel ketawa ,, alisya ape lagi . masam mencuka lha . mereka berbual di halaman umah .. kerana alisya ,, daniel tidak sempat tuk bertegur sapa ngan ayah dan ibu nya . ' susah ade adik manja camni '
"angah ,, can u help me ?? " sambil buat muka simpati .. ' ape kena budak nih , owh .. patut lha manja semacam jewp ngan aq , upenya ada udang di sebalik mee , cehh !!! adik aq nih memang banyak muslihat tol'
" tolong pe lak ?? bukan ke selama nih angah selalu tolong lisya ?? kali nih ape lagi ?? " daniel dah biasa ngan lisya , selalu nya alisya akan minta bantuan nye jika alisya xmampu nak selesai kan sesuatu masalh tuh . so dia terpaksa tolong alisya selesaikan walau serumit mana pon . " angah tau tak ,, ayah !! dia nak jodohkan lisya ngan anak kawan dia .. lisya xnak .. pastu hari nih dia siap berjanji lagi nak dinner ngan kawan dia tuh .. angah tolong lha lisya ,, lisya xnak kahwin . lisya muda lagi .lisya nak kejar cita - cita lisya dulu .. hukhukhuk !!  :'(( tolong lha angah ,, lisya merayu .. plezzz !! " alisya merayu - rayu supaya daniel sudi bantu nya , daniel lak jadi serba salah , nak bantu nanti ayah dia mengamuk ,xbantu tentu alisya xkan bertegur sapa ngan dia lagi ..
' camne nih , aq xtahu nak buat pe sekarang nih , otak aq blurrr !! ' alisya merenung mata daniel. tuk mencari kepastian .. " oke .. oke .. angah cuba cari jalan .. supaya lisya xkan jumpa ngan mamat yunx ayah nak jodohkan tuh , tapi lisya kena lha tolong angah memandangkan angah nak tolong lisya nih ,, meh sini .. urut bahu angah .. lenguh lha dok lam bas lama sangat .." hahahaha , daniel cari jalan tuk kenakan lisya , sengaja di berikan alasan bahawa bahu nye lenguh padahal takk pon .. sengaja dia nak tengok reaksi adiknya tuh .. "angah sakit kat mana .. ?? meh lisya urut . hehehehe !! lisya memang bijak bab mengurut orang nih . " huhuhuhu !!
" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

KECEWA: tapi itu semua takdir ALLAH ♥

sedih , kecewa , semua ada lam diri saya . tapi xde guna jugak coz , time family suh belajar saya asyik main - main . dalam seminggu nih memang xleh lari dari sedih .. nangis tuh perkara biasa , tambah pula dia xboleh nak teman saya . saya ase keseorangan . . impian saya selama nih xboleh di capai . ape yunx saya target semua xdapat . semua nih ujian dari ALLAH . tuh lha yunx dia gthu saya . dia xnak saya give up . thanks sangat awak . awak memahami saya .. coz tuh saya sayang awak sangat - sangat . awak kekasih terbaik yunx pernah saya ade . time saya perlukan seseorang tuk saya luahkan perasaan ,, awak sentiasa ada . walaupon awak bz . awak tetap luangkan masa . >,< saya dah kecewakan ramai pihak . saya kecewakan diri saya sendiri . .. saya xdapat nak buat ape yunx saya nak . tapi nasib baik family saya sangat memahami . mula - mula saya ingat diorang akan marah saya , upenye sikit pon xmarah . malah diorang usaha tuh saya sambung belajar , thanks ma , ayah . abe dan kakak2 semua . korang baik ngan saya . walaupon saya dah kecewakan semua orang . thanks a lot .
tuk sayang : thanks ,,walaupon b xberjaya jadi ape yunx b nak ,, abang sentiasa ade di sisi b . dengar b nangis . dengar b batukk . ^^ thanks sangat . abang ,, thanks masih lagi sayang b walaupon b xberjaya cam orang lain . thanks coz sudi beli ape jewp yunx b nak . thanks coz percaya kat b . thanks sangat - sangat....
saya janji ,, andainya saya dapat sambung belajar . saya akan belajar bersungguh - sungguh .. dan saya xkan kecewakan orang - orang yunx sayangkan saya lagi. PROMISE !!! >.<


" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

PENANG or KB (chumm - chumm VS korean food) (✿◠‿◠) part 2

chumm - chumm !
as salam semua ,, huhuhu  ! updates status lagi . HEHE ! ieka nak cterr sal makanan , cam yunx ieka janji tuh, so ade sapesape yunx sudi baca takk ?? xsudi pon ieka nak gthu jugak . hehe >,< nampak tak pic kat atas tuh ,, tuh lha orang panggil chumm - chumm ,, makanan ala - ala steam boat gtu . hehehe !! nampak xcam xbest kan ? tahu !! huhuhu . lau korang nak tahu chumm - chumm nih besr glerr , cuma xleh makan banyak sangat coz makanan camni korang pon sedia maklumkan cepat bowink . tapi nak di jadikan cterr ,, kitorang nih tamak .. HAHA! chumm - chumm nih sama gak cam buffer , pandai - pndai ambik sendiri lauk yunx kitee nak masak tuh .. akak ieka dan abg ipar ieka g ambik banyak glerr ,, sampai kitorang xmampu nak makan semuanya ,, huhu ! dapur di sediakan .. cuma dapur tuh bukan dapur yunx ade gas tapi dapur yunx ade arang jewp . so makanan tuh xde lha panas sangat .. sup die boleh lha tahan .. tapi lau lauk - lauk dan sayur die memang best . huhuhu ! lain kali lau ade peluang ieka nak g lagi . tempat dah lha cantik . ade tasik lagi .. cehh !! nyaman tahap gaban gtu .. lau orang yunx jenis masalah g makan kat sana meang sesuai sangat . HAHA !
nak tahu chumm - chumm nih kat mana ? senang jewp nak cari .. korang tahu KB ?? tahu PANTAI CAHAYA BULAN ( PCB ) ?? kat situ lha tempat nih .. nama restorannya . restoran ikan bakar . memang popular lha ngan ikan bakar yunx sedap .. harga ,, ?? murah jewp sayang semua .. tuk sorang rm18 ringgit jewp .. korang leh makan sepuas - puas nye ,, sampai kul 11.30 malam je tau .. hehehe . jangan kuar dari restoran ,, coz blerr korang dah kuar .. dan korang nak masuk balik.. korang kena bayar semula rm18 tadi .. INGAT TUH !! pakat - pakat lha g makan erk . 

korean food
nampak sedap takk ?? nampak best kan ?? tahu !! huhuhu nih nama nya korean food . paling istimewa tentang korean food nih coz ade kimchi .. kimchi ade dua jenis .. ade yunx xpedas dan ada jugak yunx pedas .. sape - sape yunx xleh makan pedas mungkin diorang akan kata kimchi xpedas lagi best . tapi bagi ieka kimchi pedas lagi best .. hehehe ! coz ieka suka sangat makan pedas .. korean food pon sama jugak ngan chumm - chumm tadi .. ala- ala buffer jugak .. yunx beza nya .. sup jewp .. chumm - chumm hanya sup biasa .. tapi korean food sup kimchi .. yunx best nye korean food nih sebab sup kimchi lha . sedap sangat .. tambah plak blerr letak sayur ,, lagilagi best . hehehe !! yunx nih sama jewp cam yunx atas .. boleh makan puas - puas asalkan byar jewp . tpi ieka lupa sampai kul brpe . ieka bukanya teliti sangat . hehe <3 
korean food nih ade di KL .. tapi korean food yunx best nih ieka makan kat PENANG ! asenye QUEENBAY . ieka pon lupa .. coz dah 4 bulan .. hehe harganya agak mahal berbanding dengan chumm - chumm tadi ,, yunx nih rm32 ringgit . coz korean food nih di tengah - tengah shopping mall . 

p/s : camne ?? korang ase yunx mana lagi best ?? korean food or chumm - chumm ??? bagi pendapat erkk 
>.< xsabar nak tahu pendapat korang camne .. ~ SMILE ~ ^^



" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

penang <-- HANYA TINGGAL KENANGAN ! ♥ :)) part 1


assalamualaikum ,, kawan semua buat pe ?? meh baca entry ieka , macam - cam ada . HEHE! jom !! ieka nak cterr sal pengalaman ieka time ieka g penang ,, tahun lepas , habis jewp exam ieka terus g penang . g shopping lerr , hehehe .. yunx atas tuh salah satu pic yunx ieka ambik kat shopping di sana .. muka xmalu boleh lha buat camtu .. HAHA ! >,< siap pegang lagi patung tuh ,, 
korang .. !! korang nampak tak beg plastik warna merah yunx ieka pegang tuh ?? hehe ! ieka beli barang lha . tapi sayang ieka lupalha ieka beli ape . dah lama sangat .. dah 4 bulan sekrang baru nak updates . coz semua pic ade lam lappy akak ,, ieka mana ada lappy .. lappy yunx ieka guna selama nih . yunx orang punya bukan ieka . insyaallah lau ieka dapat masuk U ieka pon dapat lappy jugak . hehe <3
kat penang nih , ieka hanya habiskan masa dengan g jalanjalan dan shopping . xde pape yunx menarik at penang selain shopping mall yunx besar . pastu ieka g tengok wayang.. time tuh ombak rindu baru jewp ade di panggung . kira nye time tuh memang meletopp glerr ar ombak rindu .. blerr masuk jewp lam panggung .. semuanya pompuan . HAHA ! laki memang xminat cterr camtu . lau ade laki pon diorg semua tidur , abang ieka xnak ikut , ieka g ngan kakak ipar ieka .. best jugak blerr tengok di panggung , tapi blerr balik umah dan abang ieka download ase xbest lak . coz kat panggung sound die kuat , ase sakit telinga nih .. tapi kat umah kitee leh ejaz sound nye . hehe tuh jadi xbest sebenarnye ....
banyak sangat kenangan at sama, maklumlah ieka xpernah pergi penang , 2 tahun lepas g pon tuk shopping jewp , tapitahun lepas siap duduk lagi . hehehe . ! nak kata xbest tuh , xde lha camtu best lha jugak .. boleh di katakan oke lha jugak . HEHE ! orang penang jangan marah erk . tapi sape - sape yunx glerr shopping boleh lha pergi penang . memang best shopping , ieka pon g shopping , tapi guna duit abang ieka . hehehe ^_^
oke lha , lau nak cterr semua memang xkan habis .memang syokk glerr . tunggu part 2 lak erk . banyak sangat terpaksa buat part 2 .HEHE ~ daaaaa !!!! >.<


" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

LOL !! FOLLOW BLOG SAYA ,, PASTU REMOVE BALIK ♥ :'(


assalamualaikum ,, saya termenung coz saya amat - amat kecewa ,,saya bukan nak cterr ape tapi cuma saya nak gtahu kat sini . tentang followers yunx follow blog saya ,, memang saya hargai sangat korang sudi follow blog saya . tapi yunx saya heran . korang follow blog saya pastu korang remove balik .. nape buat camtu ?? ade ke ayat - ayat saya yunx buat korang semua tersinggung . saya rasa agak kecewa coz blerr saya follow blog orang saya xkan buat camtu kat orang .. coz saya fikir saya ikhlas nak berkawan ngan korang .. dan nak berkongsi pendapat ngan korang . dah dua kali hal nih jadi .nape ye ?? ada sape - sape boleh jawab tak ..?? >.< saya bukan pe ase heran jewp .. ade orang sengaja follow saya ke pe ? or ade orang follow saya tuk mengumpat sal saya ke ?? maklum lha saya nih ramai musuh ,, ramai orang yunx xsuka ngan saya ,, walaupon saya dah cuba buat baik ngan orang . entah lha .. xpe lha . . lau korang ase selesa camtu xpelha . saya pon xnak sakitkan hati sape - sap . thanks kat sape yunx follow blog saya ,, jasa korang saya hargai sangat ! i lap u semua .. hope korang jangan lha berdendam ngan saya . lau ade salah dan silap saya . saya mintak maaf ,, tuh jewp . as salam  :'(

" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

KAU TERCIPTA UNTUK KU :DD ♥


meski ku rapuh dalam langkah , kadang xsetia kepada mu .
namun cinta dalam jiwa hanya lha pada mu .
sayang setiap nafas ,, setiap ucapan hanya lha terselit nama mu , ku ukir cinta kita di pasir cinta . ku tulis kata - kata indah agar engkau akan mendengarnya . sayangku ,, sebanyak mana kau lukakan hati ku , sebanyak itu jugak lha ku mencintai diri mu ..
ku mencintaimu lebih dari ape pon , walaupon tiada satu orang pon yunx tahu ,, 
16.03.2012 genap cinta kami selama 10 bulan . makin lama makin hampir setahun kami bercinta , dia sentiasa sabar dengan kerenah saya , saya nih kadang - kadang suka sangat mengamuk . benda kecik pon boleh jadi besar . HOBI saya ?? merajuk lha ,, hehe ! saya suka blerr dia pujuk saya , ase cam di hargai sangat - sangat . lau boleh hari - hari saya nak buat camtu . saya suka blerr die bagi sepenuh perhatiannya hanya tuk saya . 
CAPITAL B !! tahu nape saya panggil dia camtu ?? coz saya ase ngan nama tuh dia nampak sweet sangat . sekarang nih dia makin gelap tau maklum lha selalu main kat padang . xde masa nak rehat . lau rehat pon sabtu ahad jewp . penat glerr ! nasib baik dia ade masa layan ieka . hehe ! semalam dia suh saya tunggu 5 minit , tapi nak di jadikan cerita saya tertidur , nasib baik dia faham yunx saya nih ngah penat . saya xlarat . mata saya time tuh memang layu sangat . xtahan dah .. ase cam nak pengsan pon de. bukan sebab penat jalan . tapi penat makan . hehe ! nanti saya gtahu nape saya penat makan .. korang tahu tak capital b nih bagi fon dia kat saya ! tapi bukan selama nya , ktorang tukar - tukar , hehe ! saje buat camtu , coz ramai sangat yunx selalu ganggu saya , orang xkenal lha orang yunx ieka kenal pon ade . entah lha .. manusia kan xde yunx perfect ,, saya xkan banggakan diri saya . coz saya pon xperfect jugak . don't sedihsedih ,, kita sambung balik sal capital b dan saya . oke ! blerr dah genap 10 bulan nih tibatiba jewp ase rindu at capital b nih , lama tol dia nak balik . hari tuh memang dia tension glerr coz die demam , tambah plak keesokkan hari nya dia ade exam , cian baby saya , lau saya nih boleh bantu . INSYAALLAH saya akan bantu .. 
to sayang --> now , cinta kita dah 10 bulan makna nya cinta kita dah hampir kukuh , b cintakan sayang xkira rupa or harta . yunx penting hati dan kejujuran yunx ada pada sayang .. >.< ape jewp yunx sayang lakukan untuk b ,, b ucap terima kasih banyakbanyak sayang , hope our lurve still strong 4eva and everrr :)
iloveyousomuch♥ b terlalu eppy di samping sayang , sayang special sangat . manja sama cam baby ! hope kita xkan pernah salah sangka dan akan cuba saling memahami antara satu sama lain , ~ SARANGHAE ~ 
ZULAIKHA AISYA ♥♥ ABDUL BASIT >,<


" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

wedding ♥ (:

assalamualaikum , kawans semua sihat . ?? ieka xsihat sangat . masih lagi batok - batokk . HEHE  tapi tetap gempak jugak . nak cterr sal wedding akak ieka hari . HEHE xde keje kan . so nih jela yunx boleh ieka buat . kihkihkih ! sape nak tengok pelamin ? cerr angkat tangan , ieka nak kira nih . hehe mana tahu ramai an . | ceh ape lha yunx miss snapss nih mengarut an ? cam xbetol jewp | oppsss ! sori kawans .
jom tengok . cantik sangat .. warna gold . ( betoll ke eja camtu . lantak lerr asal leh sebot kira oke dah tuh . hehe he .. jangan marah ) :DD .. 

cantik tak ?? HAHA! ade gelas lagi . time nih semua orang bz . xsempat nak alih gelasgrlas tuh . terus snapss pic . oppss ! sori erk kawans semua . (: 
NOW kitee cterr sal pakaian akak ieka time bersanding nih , die pakai baju hijau . memang gempak habis lha . cantik sangat . cehh ! nak pape ke pujipuji nih an ? haha . xde lha . ikhlas dari lubuk hati yunx paling dalam nih . memang cun . 
nak tnjuk lha , nak kongsi ngan korang semua . ieka nih jenis xkedekut tau . jenis yunx xsombong . yeke ? HAHA! sombong tuh pada orang yunx 100 laki ganda sombong ngan ieka jewp .. !
jom tengok ... ^^
amacam cumell tak pasangan nih .. ? HAHA .tuk my sis .. selamat pengantin baru , abang ipar jaga akak ieka baik - baik auww , jangan sakitkan hati dia . u too sis .. dengar kata suami . jangan marah - marah . cool jewp . saling sayang menyayangi . cepatcepat lha bagi baby at ieka .. dah lama xde budak kecik lam family nih . HEHE !!  peace ^^ ngeee~



" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

KENDURI ♥


assalamualaikum kawans semua , sihat tak ? lau sihat jemput mai umah ieka hari nih . 
HUHU ! hari nih ade kenduri umah ieka . besar gtu . 
ieka jemput semua kawan kawans ieka . 
masalah nya sekarang nih diorang xleh mai . adehhh ! cian saya .... 
(: hope kawankawans ieka yunx tanah merah nih datang erk . 
jumpa saya . rindu nih . wekkk ! HAHAHA
baju xgosok lagi , boleh lak updates blog . hebat dop ? 
xyah gthu memang dah tersedia maklum dah . memang hebat . HAHA ! 
hari nih ieka nak jadi photographer , 
nak ambik semua pic kawans ieka . nak buat kenangan . dah lama xjumpa . 
dalam 3 bulan lebih  . maklum lha kawans yunx lain kerja ieka lak tanam anggur jewp . 
huhuhu ! 
oke tuk kenduri nanti ieka pakai baju kurung warna kuning . tudung pon warna kuning jugak . 
wah . wah . wah .. glamour gtu  . hahaha . jangan jeles yep . 
nanti muka tuh berkedut lak . 
k lha daaaa :DD

" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

make up blog kawan (: takk salah kongsi ilmu an . ?

assalamualaikum , xjawab dosa tau .. lau xnak tambah dosa baik cepat jawab salam tuh . HEHE ! dengar cterr
result SPM dah nak kuar kan ? alamak berdebarnye . dalam berdebar tuh sempat lagi ieka tolong kawan make up blog dia . biar cantik sikit . ieka make up blog wanie | nama kawan ieka | hampir sama ngan ieka cuma adalah tempat yunx tertentu lain - lain sikit . cam warna . ieka warna pink yunx wanie punya ieka buat warna oren . coz ieka ase warna tuh sesuai ngan perwatakkan wanie . cam blog ieka tuh memang xsesuai langsung ngan ieka . ieka lau boleh nak warna merah . tapi sayang xde backgrounds cantik warna merah . terpaksa lha guna pink . coz pink nih banyak pilihan berbanding merah . kan budak - budak pompuan sekarang nih memang gemar warna pink . lau xcaye g tengok umah mana - mana pon mesti ada warna pink . heran jugak ieka camne lha budak zaman sekarang suka warna pink . ?
oke  lha , ieka dah memalut entah kemana dah tuh . HAHA . nak cterr sal blog kawan ieka nih . berbalik cterr tadi oke , tuk header blog wanie ieka gunakan adobe photoshop campur photo scape. cam biasa . agak susah . tapi lama kelamaan makin mahir lha . tapi xde lha mahir sangat . boleh lha . kata orang muda - muda  " boleh lha beb " HAHA! lawak xlawak kan ? tahu !! saje jewp buat lawak bodoh camtu . lau tidak sunyi jewp.. . korang baca pon xbest . mesti ase ngantok kan ? xpe - xpe ieka boleh jadi balut supaya korang semua xngantok oke  (:
ieka akan tunjuk contoh blog kawan ieka tuh . tapi bukan bawah nih , tapi atas sekali . supaya senang korang nak tengok . xyah turun bawah.
dan ika harap sangat korang jangan lha komplen blog ieka nih pink glerr ! ieka dah xde pilhan . HEHE
selain tuh , hope korang enjoy ngan blog ieka yunx serba kekurangan nih oke ! maaf lau ade yunx terasa or pape blerr terjah blog ieka nih . mungkin ieka nih agak kasar or memang kasar sejak azali lagi. ieka mintak maaf sangat - sangat . korang jangan heran lak . kang korang heran nape ieka mintak maaf . mintak maaf nih xsemstinya raya jewp oke . time camni pon kite boleh mintak maaf . 
malah kata orang kita akan dapat pahala yunx lebih banyak jika kita mengaku salah kita walaupon sebenarnya kita xbuat salah dan xkenal antara satu sama lain . . 
oke lha , ieka xde idea dah nak celoteh panjang - panjang cam mak nenek kat sini . nanti ieka updates lagi oke .. DAAAAA!
iloveyousomuch ! ((:



" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

MAKE UP BLOG BIAR CANTEK - CANTEK (:


assalamualaikum kawans semua , camne blog ieka ? cantik tak ? adoii penat tuh nak buat camtu . HEHE . .
ieka jelajah - jelajah . cehhh ! hehe nak dapat blog camtu ieka terpaksa belajar camne nak guna adobe photoshop . susah siot . sakit otak ieka kena fikir . dari pagi sampai malam . xleh nak buat jugak . akhirnye ieka col abdul basit , cakap - cakap ngan dia sambil tangan gerak - gerak . adess ! akhir ieka dapat belajar jugak . nih semua ALLAH yunx bagi ilham . thanks tuh abdul basit jugak . hehe . | babe thanks yewp coz bagi b semangat , akhirnye b dapat belajar adobe photoshop , usaha itu tangga kejayaan .. yess ~ | HEHEHE eppy glerr nih . pape pon ieka harap korang boleh bagi pendapat tentang blog ieka nih . take care babe . HEHE !


" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

ABOUT ME --> ZULAIKHA AISYA



~♥ just call me ieyka (=
~♥ sweet eight-teen
~♥ STPM candidates 2012 & 13 .
~♥ padang siam,tanah merah,Kelantan .
~♥ in relationship wif abdul basit ^_^ .


~♥ abdul basit b.abdul rahman (=
~♥ sweet nine-teen
~♥ politeknik merlimau
~♥ dangar, pasir mas, kelantan
~♥ in relationship wif zulaikha aisya

NOW , KITA CTERR SAL IEKA ERK ! SAL BF IEKA TUH BIAR DULU , KIHKIH !
♥ieka nih simple jewp.
ieka xcantik tapi cute lha jugak..hehehehe . .
 ieka suke sangat baca novel , suka bergambar
 | kiranya cam hobi lha jugak | . .
 hehehe..ske pada kanak-2  . .
 ieka paling ske warna hijau n merah..
nak tahu nape ? coz bagi ieka warna hijau nih penuh dengan keindahan alam dan ase nyaman sangat . .
 warna hijau buat hati ieka jadi tenang . . 
ieka  ske berkawan . .
 lau ramai lagilah ieka suka . . 
xpe an asalkan bahagia jewp . . kan-3..ahak. =))
tak lupa jugak ieka nih jenis yang 
^^ suke senyum (: , sebab senyum itukan satu sedekah ^^ .
senyum tak perlu kata pape-2
budak sweet ieka nih lahir pada 08 janUari 1994. zodiac CAPRICON ~ 
:: suke menangis bile hatI trlampau saket and pedih  T_T
:: suke baca novel bile borink and ade masa lapang . ;))
:: suke facebooking and blogging ~
:: suke shopping ,
:: suke menyusik kawankawans ~
ahakkk hobi tuh , :D



" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

♥ ase terpinggir jewp , nape yep ?? ♥


HERE --->  saya ieka , cehhh cam lha korang xkenal kan ? hehe xpelha . ieka nak kenalkan jugak . tajuk hari nih ialah jeng . jeng . jeng | DI PINGGIRKAN |
nak tahu nape tajuk tuh , coz ieka ase terpinggir sangat . kawan - kawan nak xnak jewp kawan ngan ieka . so ieka nak tahu lha pe masalahnye . nape buat camtu at ieka kan ? ieka ade lukakan hati korang ke pe nih ? brutal - brutal ieka pon emo jugak tau . al maklum lha ieka kan peminat nombor satu drama KOREA  . haha tuh yunx jadi emo xtentu pasal tuh . kakaka ^^
dulu ade sorang kawan nih memang rapat glerr ngan ieka , NOW kami cam orang asing jewp . die buat hal die , ieka lak buat hal ika. nak tegur pon takut jadi benda lain . xpe lha . dia pon dah eppy . .. mungkin dia xperlukan ieka dah . huahuahua! cterr sedih lak . SEDIH ke ? haha . xpon kan ? memandangkan dia pon xambik tahu sal ieka buat pe ieka nak ambik tahu sal die kan ? xgtu kawankawans ?? bukan pe ieka dah cuba tegur dah dia jual mahal gak " tok cekak " nak beli lha ieka pon . akhirnye terpaksa lelong . 
ape lha yunx miss snapss melalut nih kan ? sah - sah korang xfaham . xpe lha , korang buat - buat faham jewp . boleh kan ? ngeeee~ ase cam orang bodoh lak . =.=
mana x nya , dia buat bodoh . ieka lak yunx terhegeh - terhegeh cterr lam nih . cehh . ceh.. geram nih . ase cam nak sepak - sepak jewp muka budak tuh . | tengok dah emo | bahaya tol blerr budak minat KOREA nih . HAHA!
xnak kawan sudah , xmo ambik tahu sal awak lagi . sombong ngat ngan saya kan ? mentang - mentang lerr dah ade kawan yunx lebih hebat . xpe - xpe . hari nih hari isnin . esok hari selasa . KAKAKA! mesti korang ase saspen kan ? ala ieka main - main jela . xde nye nak maki - maki orang lau orang xcakap blue ngan ieka . xnak kawan xpe . ramai lagi kawan yunx ieka ade . nanti blerr dia dah xde kawan datang ar kat ieka balik. ieka xkisah . ieka on jewp . (:
tapi on - on pon ieka bagi lempang ar dulu . baru kita kawan balik . HAHAHAHA . perangai jahat dah muncul dah . 
tapi memang betol nih , ieka ase terpinggir . blerr buka mukabuku pon ase cam xwujud lak. yela selalu nye ramai like status ieka sekarang nih dah xde . ase ar sedih jugak . nape jadi camni an ? tapi xpelha . ieka COOL jewp . :DD ♥


" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

KENANGAN ! Eppy Besday Kawans :DD ♥


as salam semua , hari nih besday kawan ieka . adoii ! camne ieka boleh lupa nih . tadi ieka antar mesg at dia , bunyi cam marah jewp | aik ,, msg pon boleh dengar erk orang marah ke tak | hahaha ! bukan lha maksud ieka , blerr ieka baca msg dia . dia cam marah . korang tentu thu kan orang marah korang . baca msg pon dah tahu an . so ieka pon camtu lha . coz time besday ieka die wish awal . tambah - tambah ieka xde kredit lak . nasib baik abang ieka shared semalam . lau tidak camtu jela .
asyraf : tuh lha kawan ieka , yunx besday nya hari nih . ieka kenal die masa form 4 , time first day pindah sekolah . yunx paling ieka xsangka , dia yunx cari meja ar ieka . ieka xkenal sape - sape pon time tuh . dia pon ieka xkenal jugak . ieka xtahu . tapi blerr ktorng dah jadi kawan baik . baru dia gthu ieka yunx die tolong ieka time first day ieka masuk sekolah dato mahmud paduka raja 1 .
ceh ! camne lha boleh xperasan , nampak sangat ieka nih jenis yunx x peka kan . ? adesss !
nak cterr lagi nih , lama - kelamaan kami makin rapat . tapi asyraf nih selalu bz , al maklum lha die kan jaguh basikal . hehe ! memang hebat gler . selalu xde kat sekolah . time die xmai sekolah . ieka xborak ngan sape - sape la .lau borak pon gtu - gtu jewp . boring siott . kawan baik xde .
NOW , masing - masing xjumpa . xberhubung . die pon dah ade gf , and ieka lak dah ade bf . masing - masing bz ngan kehidupan masing - masing . camne dia sekarang pon ieka xtahu dah .

to my bff asyraf : HOPE AWAK SENTIASA EPPY BERSAMA GF TERSAYANG DAN FAMILY TERSAYANG . KIRIM SALAM KAT MAMA AWAK ,  (:
HOPE PERSAHABATAN KITA AKAN KEKAL SELAMANYA .
AWAK KAWAN SAYA , DAN SAYA XKAN LUPAKAN AWAK , WALAU KEMANA PON SAYA PERGI , BFF 4EVA <3
kami semua kawan awak , tikah , pikah , taqim . wawa, mia , shah . ijak , iezz . wanie dan ieka (:


" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

♥ my honey bunny sweet candy ♥ part 2

wahida : first time ieka masuk form 1 , die lha orang pertama yunx ika kawan , kami xkenal pon antara satu sama lain , tapi xtahu lha camne ieka boleh pegang tangan dia dan janji nak kawan . and now , kami jadi kawan baik .
tapi sekarang xserapat dulu , mungkin ieka dah pindah . dah xtinggal kan pasir mas lagi , hubungan kami x sebaik dulu , tambah - tambah form 4 ieka pindah sekolah . hope blerr kenduri akak ieka nanti boleh lha jumpa dia (: . satu lagi tabiat ida nih , dia suka ngat like status mukabuku ieka . eeee ! sweet kan ? ieka xkisah pon ... makin suka adalah . yunk lau baca nih . LIKE banyak - banyak erk . HAHA~
nak tengok pic ida , boleh jewp . ^^



nadiera : tuannye secantik nama tuh , memang cute sangat , kulit yunx putih melepak . tuannye kecik jewp . orang kata cumell lha , blerr korang tengok , korang akan tertarik ngan die .. die kawan baik iqbal . tapi blerr ieka kawan ngan iqbal , die pon dah jadi kawan baik ieka jugak . hehe ! camtu lha kisah nye , nak cterr sal iera nih ieka xtahu sangat , coz kami jumpa pon sekali setahun jewp . tuh pon lau jumpa . die pon pindah sekolah jugak . tapi die lagi jauh dari ieka , die kat selangor . ika tanah merah jewp . HEHE~
nih pic die , ieka xbohong , die memang putih . (:


aisyah : kawan yunx dah lama ieka kenal dah hampir 9 tahun kami kenal . dan selama tuh jugaklha kami kawan . sejak sekolah rendah lagi . kami memang rapat . seorang yunx sangat brutal . memang satu pale ngan ieka yunx jugak glerr - glerr nih . best sangat kawan ngan die . die ganas sikit , tapi baik orang camni . kite boleh tnjuk perangai sebenar kita depan dia. so ieka jadi selesa lha . selalu berhubung ngan die melalui FACEBOOK , PAGE ieka . die sekarang nih dah jadi kaki LIKE kat mukabuku . adehh ! selalu like status ieka . tuh tandanye die banyak sangat masa yunx terluang , hehehe !
nak tengok wajah kawan ieka nih camne ? boleh jewp . 
tengok tuh jangan lupa komen - komen lak erk .. ^_^


JANGAN LUPA KOMEN - KOMEN ERK KAWANS . SUNYI JEWP BLOG IEKA NIH , HUKHUKHUK ! 
LAU KORANG KOMEN , MERIAH KIT . HEHE !

" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

Small Cute Purple Pointer