♥ my honey bunny cweet candy ♥ part 1

iqbal : nama empunya diri . . awak lau awak baca nih . mintak halal kan semuanye oke . dah xmau gaduh - gaduh lagi lha . satu lagi dah - dah lha block saya . hope kita boleh jadi kawan cam dulu . oke ?? (:
orangnya sederhana , agak tinggi . tapi sekarang nih xtahu lha camne erk . coz dah lama xtengok yunk oi . kena tunggu jumpa dia baru tahu . tuh pon lau die mai kenduri umah ika lerr .  hehehe ~
dengar cterr dia dah kje , kje dekat tmpat ayah dia . tuh pon adik die yunx gthu . . bagus lha tuh . kje , cari duit .hope awak sukses selalu oke . (: tuh jewp pasal iqbal , so sekarang nih nak cterr sal orang lain lak .. nih semua sweet - sweet tau . kihkih ~ sape yunx baca pon die sweet jugak .. cam candy . haha! nih pic nye . opss! sori awak , ambik pic senyap - senyap .. jangan marah eh . smile ^_^


zulfikar : kawan terbaik saya , xde sape boleh ganti tempat die . special punya . hehe ! dengar cterr dia ada kat kampung . nak tahu kampung pe . ? jintan kot . sebenarnya ika pon xtahu . hehe .. sori tiba - tiba sengal lak . ase nye bechah kelubi . tapi entah lha . xyah ambik tahu sal tuh . yunx penting sekarang nih . ika xtahu sama ada dia ada lagi kat kampung atau tidak . dia kje lagi or dah berhenti . lama xjmpa lol . windu nih . :'(
~ gedik ~ haha . . .  harap - harap nanti mai kenduri dia mai . xsabar nak jumpa kamoo kawan . hope hubungan kita kan kekal hingga akhir hayat . sebagai kawan yunx paling hebat . love papa singa . nak tengok pic zul . boleh - boleh . jap nak snapss dulu .. ceh ! poyo an ? xde lha ika ambik lam fb jewp . alamak
 ambik senyap -senyap lagi . sori lha kawan kamoo x online saya xleh nak mintak . hehe !


amiera : tuannya secantik nama . hehe ! dah lama xdengar cterr sal miera nih , xtahu camne keadaan dia , harap - harap sihat walafiat yep kawan . sejak ieka nih pindah sekolah , ieka langsung xtahu sal miera nih . tapi nampak lam mukabuku makin cantik .hehe ! cehhh !! puji ade makna ke nih erk ? xde lha . saya ikhlas awak . xde cterr sal dia lagi . coz terlalu lama xjumpa dia . hehe . sori yunk . nanti ade cterr sal awak . saya gthu lagi oke .  peace >,< 
nak tengok pic die ? boleh jewp sayam - sayam sekalian . hehe ! 


♥ !!! sayam korang semua . . IQBAL , ZULFIKAR DAN MIERA . muaaacchh !!! ♥  

" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

MISS SNAPSS ♥ CAPITAL B ! SECOND DATE !

kau yunx ku cinta , kau yunx ku sayang ,, selamanya akan bersamaku ..
ketika ku sedih , menitiskan airmata .. kau yunx bernama kekasih , yunx selalu menyayangi ku ,,
sama seperti family ku sendiri ,,
thankss sayang coz selama nih selalu menjadi kaki kanan tuk diri ku .. =))
kau sememang nye yunx paling terindah .. mata mu bak pelita yunx selalu menyuluh hidup ku ,,
hati mu seperti cermin yunx selalu ade bayang ku .. thankss sayang !

 FIRST DATE !
awak malu - malu .. nak tengok muka saya pon malu , saya pon sama .. malu jugak ,, blerr awak pandang saya , alahai cam nak tercabut jantung saya .. hehe~ 
cara awak layan saya persis saya nih cam puteri ,, saya beruntung dapat awak .. saya banyak kekurangannya , tapi awak dapat time kelemahan saya ;)
awak jumpa family saya , saya tahu awak takut kan , tapi awak kena tahu .family saya xmakan orang lha awak .. diorang makan nasi . hehe ! cute muka awak time tuh . awak salam ayah dan ma saya . awak senyum pada mereka , saya perhati semua yunx awak lakukan . setiap pergerakkn awak . sweet nye awak . 
kita date depan umah , awak mintak air ,, hehe ! saya pon bagi lha ,, ade ke patot awak suh saya minum air yunx awak minum tuh , saya bukan xnak minum tapi saya malu ,, coz saya xbiasa . hehe ! tapi blerr awak tengok saya , saya pon minum .. saya xnak kecewakan awak ,, lagi pon saya ase cam terawang - rawangan jewp . cutenye perangai awak .. same cam baby .. saya suka blerr awak senyum , gigi awak , saya suka .. everything tentang awak , saya suka . coz awak terlalu baik . layan saya dengan penuh kasih sayang .. thankss dear .. saya xkan pernah lupakan saat indah tuh  .. bersama awak . =)) ♥
kita xsempat ambik gambar , tapi saya sempat ambik pic awak satu .. ! awak nak tengok tak ??



SECOND DATE !
awak mai umah saya , kali nih awak xmalu dah . awak terus salam ngan ayah dan ma saya , hehe ! pastu awak g salam ngan kakak saya , kak nie , kak ja dan k.da .. semua orang kata awak nih kurus sangat . cam budak form 3 jewp . hehe ! walaupon camtu saya tetap sayang awak . kali nih kita date lagi kat umah .. ma kata xelok kuar berdua - duaan . baik date kat umah jewp . awak xkisah . awak kata asal dapat jumpa saya . date kat mana - mna pon xpe . bagusnye awak . semua xpe . >,<
coz tuh saya sayang awak sangat - sangat .
saya buatkan air tuk awak , tapi xtahu lha sedap ke tak , coz saya xminum air manis jadi saya xboleh nak ase , saya buat ait teh ar awak . awak minum sampai habis , saya tahu sebenarnya air tuh xbest pon , coz awak nak jaga hati saya . awak minum sampai habis . hehe ! sayang awak . muahh !
awak , saya malu lha coz awak sandar pale awak atas bahu saya . kata awak , awak penat .. cian awak .sejak balik dari poli nih xpernah dapat rehat . ade jewp keje yunx kena awak buat . hehe ! awak manja .. sambil -2 borak ngan akak saya , awak sandarkan pale awak atas bahu saya . 
awak , betoll ke best makanan kat umah saya yunx awak makan marin ?? hehe ~ saya xtahu yunx awak nih xmakan banyak sangat .maaf erk ,, coz saya bagi banyak sangat nasi kat awak marin . awak cute time makan .. dah tuh awak malu sampai xcakap ngan sape - sape pon , coz akak kata awak xmakan lauk , saya ambik daging bakar saya suap ke mulut awak . hehe ! jahat nye saya ,, maaf ye awak . saya sayang awak lha ,.
yunx paling kelakar saya makan mangga pastu saya suap ke mulut awak ,, awak selamba jewp buka mulut dan makan mangga tuh . hehe ! awak memang TERBAIKKK !!! coz tuh cinta kita masih kekal sampai sekarang ..
awak , awak tahu tak .. yunx saya lha pompuan yunx paling bertuah lam dunia nih ,, coz saya dapat bersama awak .. bodoh nye pompuan - pompuan yunx tinggal awak dulu .. diorang xsedar akan kebaikan awak . awak selalu bagi kasih sayang at saya . :))
awak semalam kita ambik gambar . awak nak tengok tak ? cute sangat awak . yunx paling saya suka senyuman awak .. maniss sangat .. !



 






 




nih lha pic yunx sempat kita ambik. hihi !  sweet kan ?? saya tahu marin time awak nak balik umah awak , awak ase berat hati kan .. xpe sayang nanti awak boleh datang lagi .. xde sape nak marah .. lau awak dapat datang . awak datang time akak saya nikah nanti oke . xsabar nak date ngan awak lagi . awak special tuk saya . I LOVE U awak . <3 
muacchh !
nanti kita ambik pic camni banyak - banyak lagi oke ! eppy sangat blerr awak bersama saya . SARANGHAE !

" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

RAGAM DIA DAN SAIA =))


adab orang bercinta ,, kadang - kadang baik , kadang -kadang gaduh ..
 lau xde semua tuh ,, xmeriah lha sesebuah hubungan tuh  an ? 
tapi jangan terlalu emo plak ,, cian kat pasangan masing -masing ..
 macam ika selalu jugak gaduh , tapi xsampai 10 minit pon ,, 
hehe~ coz ika dapat bf yunx faham ika , yunx tahu hormat ika .. 
thanks my love coz selalu luangkan masa untuk b ..
kadang - kadang masalah kecik pon selalu di besarkan ,,
 tapi bagi ika faktor utamanye jeles lha ..
 ika pon selalu jeles , tapi sekarang nih ika nak gthu satu rahsia ,, 
sekarang nih abdul basit pon kuat jugak cemburu .. 
tuh tandanya dia btol -2 btol cinta ika ,, bahagia tol . =))
family ika ?? sporting glerr !! hehehe ... diorang xkisah .. kata diorang .. bereh jewp :)

" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

♥ RAMAI MANUSIA YUNX BENGONG!

maaf lha lau korang baca tajuk tuh agak kasar sikit , tapi memang ika nak cterr sal manusia nih sengaja bersikap bengong . blerr orang xganggu die , ade lha perangai gedik dia tuh nak ganggu kite , ika nih mula - mula sabar lagi ,, tapi blerr lama -lama PANAS  jugak .. nak mengata jangan mengata belakang , mengata jep depan -depan .. ke xberani hah ?
xyah belagak lha mentang -mentang ko ramai kawan , dah lah ko tuh poyo ,, koya comel .. ish .. ko ingat ko tuh eppy ke blerr boleh mengata orang ,, orang jenis camni ,, die jenis xcermin diri sendri ,, tahu nak tengok orang jewp . yunk die cam burung kakak tua tuh xtahu ,, pantang larang aquh jmpe minah senget camni ,, jenis suka berlakon ,. depan pijak sebut xmati .. belakang kemain lagi .. bikin panas lha ... lau ko tuh budak buat cara budak ,, xyah nak jadi orang tua sangat .. nasihat orang adoiii pandai betol ,, perangai kite tuh ko xtilik ,,, perangai lebih teruk dari longkang .. 
aq memang xpernah kenal lha pompuan cam ko nih ... menyesal tau x ? ko lha antara pompuan yunx pernah aq kenal yunx paling menjengkel kan . yunx suka berlakon lembut ,, yunx koya cantik dan ayu .
xyah nak berlakon lha , tunjuk perangai ko tuh ,, aq memang xlembut . aq tunjuk perangai aq lau aq nak marah at orang .. asyik nak cari masalah ngan orang ,, ko pehal .. dah xde kje sangat .. lapar kasih sayang sangat ke ? nanti aq cari laki kat ko .. dah ko lapar kasih sayang sangat an ... ish!!!! geram nye ...!!
elok -2 saya nih xmarah ., awak buat saya marah .. saya tahan ngan perangai awak .. awak buat lagi ,, sampai satu saat saya ase sakit hati sangat .. dan xboleh tahan lagi ... lantak lha ,, ko bukan adik aq ,, bukan kakak aq,, ko hanya diri ko ,, dan aq diri aq ,,, jangan nak buruk -burukkan orang lagi , lagi pon aq xganggu ko .. ko start ganggu aq nape ? MEROYAN KE ? ciannye ... 

" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

|16~02~2012|

assalamualaikum , xjawab dosa auww,, hehe! sebenar nye ika xtahu nak updates pe kat blog nih , xde cterr -2 yunx best pon . tapi nih ika nak gthu lha cikit , lau korang xske korang jangan baca tau , 
marin sebenarnya genap 9 bulan ika couple ngan abdul basit . tapi entah camne lha ika boleh lupa nak wish, tadi blerr die wish baru ika ingat . adoii~

nak di jadikan cterr ika xtahu nak buat pe , ika mampu mintak maaf jewp . ~ HEHE~ baby sori oke , b lupa tarikh penting camtu , bby pon tahu b nih jenis pelupa cikit . 
xsangka dah 9 bulan . dah boleh kahwin dah tuh an ?? ~AHAKKSS! ~ gurau jela . ika xde lha miang camtu sekali , tapi miang cikit -2 tuh ade lha , 
first sekali , ika nak gthu thanks sangat kat kawankawans yunx sudi doakan hubungan ika ngan abdul basit hingga genap 9 bulan camni , thanks sangat kawans , hope korang semua akan di limpahi dengan rezeki yunx melimpah -2 oke , AMINN! . 
pada yunx xdoa pon xpe , ika harap korang eppy dan ika pon eppy jugak . ika xnak cari musuh or pape lha , lau korang ase benci ika , xmo tengok muka ika , baik korang jangan tengok oke . nanti xpasai -pasai sakit jantung , susah ika  .. . . huhuhu .
HOPE KORANG SENTIASA SOKONG IKA , DAN DOAKAN KEJAYAAN IKA OKE !!!!
baby yunx di sayangi , i love u , love u so much . hope our love never die , ~ BRTOL KE KECEK OMPUTIH TUH ~ hahaha :))

oke lha , as salam ~ sayang ieka <3

" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

=)) BACKGROUNDS BLOGS YUNX CUMELL

backgrounds cumell!!
lau sape -2 nak nak letak backgrounds yunx cumell nih at blog die , korang juz copy code at bawah nih . and korang tgk tak , ade code di setiap pic , korang ambik code tuh dan paste dekat URL BACKGROUNDS.
faham tak sayang -2 semua . kihkihkih~

<style>
body {
background-image: url('URL BACKGROUNS');
background-attachment: fixed;
background-repeat: repeat;
}
</style>



http://motoki-y.sakura.ne.jp/kabegami/206/a.gif


http://partneryahoo.photobucket.com/albums/ff495/duckicow/Backgrounds/Love/sweet-cute-background-001.gif


http://www.cute-wallpaper.com/backgrounds/pink/pink-background-with-film-clips.jpg


http://images2.layoutsparks.com/1/30228/heart-love-white-cute.gif


http://jenruhman.com/freshjen/free-heart-twitter-background.jpg

auww!! ade yunx berkenan tak ? lau ade boleh lha ambik backgrounds nih , tapi ambik tuh gthu lha ika oke , hehe !
hope , dengan backgrounds nih hidup korang akan lebih ceria , chakkk!!! mioww - mioww ^^)
lau ade yunx nak backgrounds POLKA DOTS . korang juz tulis at page ika , nak warna ape . or backgrounds camne pon , nanti ika tolong cari oke . | SMILE |
http://www.facebook.com/pages/IeyKa-zulAikHa/209715725775441
tuh page ika . enjoy oke :)

" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

I HAVE TO GO! Kbye! =((

korang mesti pelik ngan tajuk tuh an ? xyah pelik -2 lha sayunk-sayunk ku semua , ieka nak g jaga akak ieka kat hospital esok , so ieka xleh main facebook lagi . ieka amanah kan facebook nih tuk korang jaga oke . jangan nakal - nakal kawans ieka nih . xmo gedik - gedik . hehehe!
nanti ieka tentu rindu kat korang . walaupon korang anggap ieka dah x wujud dah sekarang nih , dah xlike

dah status -2 ieka , xpelha .. ieka tetap sayunk korang semua . don't worry , ieka xkisah pon. yunx penting ieka sayunk korang . !
| to my bff ...! na , riz , danz , kah , wawa , fikar , mazwani , taqim , !
yunx on9 jela oke . coz nak gtahu yunx xon9 pon bukan diorang tahu an . hehehe .  lau ade pape antAR lerr msg , kite boring at hospital nih .. kakakakaka.. kecek kitee nah .. duga eh .. huhuhu ! 
sayunk korang , nanti ieka xde tolong tengok-tengok kan facebook ieka erk . mne tahu ade mamat xbtol komen bukan -2 lam wall ieka . tolong ye :)
lap u prends !! muacchhh !!! hope sampai blerr -2 pon kita still kawan oke .=))
to babby : sayunk jaga diri . nanti datang hospital tau .. meh tengok k.da dan b oke . hehe | motif kita leh date . | ahakkkss!!
jahat tol an . yunk . nanti on9 tuh jangan gatal - 2 lak , satu lagi lau dia ADD jangan approve . promise oke sayunk . :) b percaya kat abang nih . fuhhh!!! panjang lebar nih , cam wasiat lak .. hahahaha!
hukhukhukhuk! doa-doakan akak ieka cepat sembuh oke . eh satu lagi . 
to my bff dan my bf . jemput datang umah ye 10.3 nanti ade kenduri . akak ieka kahwin . 
lau ase xmalu jangan lah bawa hadiah oke . !
hahahaha ^^
oke lha , sayunk korang semua . SARANGHAE! hope korang eppy dan ieka pon eppy gak . doakan ieka..
dan ieka doakan korang . :))))

" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

oppsss!!!! =)) isu sekarang !


hahaha . tuh pic kartun jewp .. bukan pape erk .. sekarang nih macam -2 adegan camni berlaku lam negara kita. ieka nak cterr sikit sal pic camni , supaya budak -2 zaman sekarang boleh ambik ikhtibar . tuh jewp budak -2 sekarang nih tahu buat, xpatut buat benda camtu , nak buat pon agak -2 lha . 
lau kadok sangat nak buat baik kahwin jewp . xde lha orang nak pandang serong an .
ade yunx lebih teruk lagi , pakai tudung pastu bercumbu -cumbu . korang ingat islam tuh pe ? mentang - mentang lha xde orang  ambik tindakan sesedap hati korang jewp buat camtu depan khalayak ramai  . kan budak -2 tengok xelok tuh . sepatutnya kita sebagai orang islam harus mendidik bangsa -2 kita supaya membangunkan lagi islam nih . 
ish -2 macam -macam lerr budak -2 sekarang nih .. kadang -2 ieka xterfikir jugak , diorang xase malu ke ? xase ke yunx diorang tuh cam pelacur .  cian kat mak ayah diorang , mintak -2 dijauhkan hal tuh kat ieka dan kawankawans ieka oke . 
ieka sentiasa doakan . amin!
hope lau ade benda camni jadi depan mata kita cepat -2 lapor kepada pihak yunx berkenaan . lau xjadi jugak ,ieka pon xtahu nak buat pe . berdoa jela supaya diorang di berikan hidayah oleh ALLAH S.W.T. yup =))
oke lha tuh jewp ieka nak gthu . hope korang semua hati -2 ngan plyboy k . :)~

" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

'OMG' daTe ..? =)) ^^ part 1


assalamualaikum , xjawab dosa . hehehe!!!! ieka nak cterr sikit sal ieka.. haha .sal first time ieka date .
nak kongsi ngan korang .boleh tak .? hehehe!!~ ^^ korang pernah date tak ? pernah couple . ?
kakakaka . korang mesti date kat kedai makan , shopping . dan macam -2 lagi . ieka tak camtu .ieka date kat depan umah .. hebat dop ? hebat an .. ? korang xcakap pon ieka dah tahu . .huahuahua! :) 
mula -2 tengok muka basit rahman memang terkejut lerr , coz die kecik jewp . kurus kering . tapi die putih dan paling ieka suka hidung dia mancung .. cemburu lOl . ieka pon nak hidung mancung jugak . hidung ieka    " kepik" huahuahuahuaaa! T_T .. sedih glerr .! tapi xpe lha . eppy jugak camni pon . ieka tetap cute an ?
hahahaha ... ! 
oke lha ieka cterr sal date ieka k . mula -2 tuh ade lerr malu jugak .. orang tua -2 kata malu -2 kambing gtu ,. hahahaha! yeke camtu ? hentam jela . ahakkkss! ^^ oitt.. ! korang , die sarung cincin at tangan ieka. OMG !
terkejut glerr an . me too . hahaha! xleh nak bayangkan time tuh . memang indah gler . nak jiwang pon takut korang xske , jiwang skit -2 xpe an . haha 
ktorng borak -2 dan dia jumpa FAMILY  ieka . lagi lha terkejut , xsangka cepat camtu sekali .ktorg baru jewp couple 8 bulan .xpernah couple lama camtu selama nih . selama nih hubungan ieka ngan bf -2 ieka yunx mana -2 pon xpernah lama , selalu nye sebulan or 2 minggu jewp . tapi yunx nih dah nak dekat setahun . yahuuuuuuu!! eppy tau .
korang nak tahu lagi ke tentang ieka dan bf ieka ? kena lha tnggu lagi . ieka xleh cterr sekarang nanti korang boring lak. ahakkss! =)) 
k lha erk korang daaaaa ! nanti sambung lagi . :)

" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

masyaallah! | besorr bebenor nih |


chakkk!! tertanya -tanya erk ape yunx besar tuh . ? kakakaka . 
sebenarnye yunx besar tuh .. benda kat atas nih ..nampak tak ?
comel ? nak peluk ? xboleh -2 .. mahal auww . lau nak beli sendiri  . hahaha 
| kejam nih ~ mood : eppy :) |
bear nih hadiah hari jadi ieka yunx ke 18 tahun . tua dah upenye cik ieka kita nih . 
ahakkkss!!tua  , tua pon cantik jugak an . ~ tiba -2 perasan .~ lumrah manusia an . :P
first time dapat hadiah besar camni . berdebar -2 nak dapat . tup -2 .. . 3 minggu baru sampai .
terkejut lah deng . dapat benda yunx kita impi kan selama nih . comel plak tuh . 
korang nak tahu berapa harganya ?
rm200 .. mahal siot.. !!
~ first time dengar harga tuh ase nak marah dah . betol xbohong . 
memang geram coz bby ieka tuh die gne duit belajar die .. 
tapi ieka faham dia nak eppy kan ieka . die nak ieka dapat ape yunx ieka impikan selama nih . 
thanks dear , 
tanpa hadiah nih pon i always love u forever . !!!  <3
SARANGHAE !!!! =)) ^^
hye korang , korang nak tahu tak , bear kat atas nih ade nama auww. namanya baby syasixt . 
gabungan nama kami , romantik tak ? ahakkss!! 
jangan jeles -2 oke . lau nak suh bf korang beli jugak .. nih tuk girls jela..
ke boys pon nak jugak.. ? huhu 
| smile always :) |



" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

Small Cute Purple Pointer