jangan PUTUS ASA ^^

08:21 pm | 19.12.12

assalamualaikum rakan blogger , facebooker , tweet .entry nih khas buat adeQ-adeQ PMR tahun 2012.sebagai kakaQ kita nak kongsi sesuai ngan adeQ-adeQ semua.sebelum tuh kita nak adeQ-adeQ banyak bersabar. jangan sedih-sedih . PMR nih bukan penentu adeQ - adeQ dapat masuk u ke ape , just nak tentu kan kelas jewp . adeQ-adeQ tak dapat nak masuk aliran sains ? takpe ^^ tak semua aliran sains dapat masuk u tau . percaya kata kakaQ. ade usaha , tekad dan kesabaran kejayaan pasti dalam tangan .
 >.< kakaQ pon bukannya pandai sangat so nak ajar korang semua asenye tak sesuai kot , tapi kakaQ nak kongsi lah serba sikit tentang form 4 dan form 5 . 
mungkin adeQ-adeQ fikir form 4 dan form 5 nih mencabar .bagi kakaQ kalau usaha form 4 dan form 5 lebih mudah dari form 1- form 3 nak tahu nape ? coz subjek dia tak susah sangat . tapi tuh khas tuk kelas ekonomi cam kakaQ lah . yang sastera dan aliran sains kakaQ tak tahu ye . hehe =) novel untuk komsas amat-amat lah mudah . best plak tuh . dulu kakaQ ulang berkali-kali .. SUTERA DALAM LUKISAN . memang kakaQ suka sangat baca . coz novel tuh sama cam novel cinta yang kita dok baca.menarik sangat. tak bohong nih tau . 
nih tip untuk adeQ - adeQ form 3 :
1 : time cikgu mengajar mesti fokus coz blerr fokus adeQ-adeQ semua tntu akan faham. dan subjek yang cikgu ajar di form 4 akan di ajar blik di form 5 . serius nih . macam matematik . benda sama jewp yang keluar . 
2 : mesti stdy balik ape yang cikgu ajar , macam kakaQ 1 bulan nak pekse baru kakaQ stdy . so tak sempat nak kejar sayang . menyesal tapi nak buat camne dulu main-main sangat kan . tapi kakaQ dapat jugak u tuh walaupon main-main . tapi kakaQ tolak dan masuk form 6 . hehe :)
3 : mesti ada semangat daya saing . blerr kita tgk kawan kita berjaya kita mesti ase iri , bukan iri jahat tau . tapi iri yang kita pon nak berjaya cam dia . . 
4 : jangan malu tuk bertanya . adeQ-adeQ semua jangan malu nak bertanya tau . kalau kawan kita faham dari kita jangan segan-segan tuk tanya dia . kalau yang baik dia takkan kedekut . serius nih . 
5 : asenye stdy group lagi bagus , dulu kakaQ buat stdy group . blerr kita stdy bersama kawankawan kita benda yang susah pon jadi senang tau . kawan kawan akan bantu kita , kakaQ dulu pon kawankawan bantu jgk . tapi ade jgk y kakaQ tak faham . hehe [ suka main main tek ]
tuh jewp kot tip yang kakaQ boleh bagi tuk adeQ-adeQ kakaQ yang kakaQ sayang , akhir kata kakaQ xnak kamu semua sedih . banyak lagi masa tuk kamu semua berjaya . jangan putus asa . jangan jadi macam kakaQ . menyesal kemudian hari . . daaa semua :D

" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

7 ulasan:

alia syuhada berkata...

Nice entry kak ! Alia SPM tahun depan. Doakan alia eh . Btw,kenapa tolak U ? Tak sayang ke ?

AisYa IeyKa berkata...

@alia syuhada rasa sayang jgk dear , tpi entah lah . mungkin course dia akaQ xmnt . hehe . sudah tntu kakaQ doakan sayang . do the best okey :*

alia syuhada berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
alia syuhada berkata...

hehe,tak apa lah . habis akak dah U ke sekarang ? ke masih form 6 ? Btw,thanks kak ! doakan kita ^^

AisYa IeyKa berkata...

@alia syuhada form 6 syg . thun dpn upper form 6 . hehehe . wc syg :)

✿A I N A A✿ berkata...

betul tu.. setuju.. tapi bagi aliran sains macam ena ni, spm sgt tough! T.T alhamdulillah dapat full A's

AisYa IeyKa berkata...

@✿A I N A A✿ kakaQ bijak glerr tuh . hehehe

Small Cute Purple Pointer