Ohsome! =Ceritera Biskut Raya :/

assalamualaikum semua.dah bangun sahur errkk?kita dah bangun.hehe>.< nak cite sal persiapan buat biskut raya nih.korang dah buat ke ? kita tak pon.dulu family kita selalu buat biskut raya.ade kakaQ kita yang pandai.satu-satunye yang pandai buat biskut raya.dulu dia selalu buat .tapi sekarang blerr dia dah start sakit.dah takde biskut raya tuh.semuanya beli.blerr beli faham-faham lha . mesti tak cukup kan ? tiap-tiap tahun abang-abang dan kakaQ-kakaQ kita mesti nak bawa sekali biskut tuh blerr mereka nak g U an..so susahlah.harap-harap tahun nih kakaQ kita tuh buat lha biskut.kenangan time buat biskut memang best.blerr tengok jewp biskut tuh kuar dari oven.terus terkam. bukan nak makan tapi nak tengok cantik ke tidak . haha! family kita memang suka makan biskut raya. kita ? kita tak suka lha. yang paling kita suka popia. popia best . kita pandai buat popia tau.tiap-tiap tahun wajib buat popia.tapi tahun nih tak tahu lha.mungkin semua beli jewp kot.mana tahu korang nak kongsi ngan kita kan.boleh lha merasa yang korang buat . hehehe ^_^
korang kenal tak kuih loyang ? huhu! mesti ada yang tak kenal nih.kuih loyang nih special buat rakyat kelantan jewp.nak tahu nape?cuma orang kelantan jewp pakar dalam buat kuih loyang nih.kita tak pandai nak buat kuih loyang.tapi kakaQ-kakaQ kita memang superOhsome lha buat kuih loyang.=.= ishh apesal korang buat muka camtu tuh.korang tak kenal erkk kuih loyang.meh sini kita gthu.korang kenal kuih sarang tebuan ? yang orang kelantan selalu buat tuh.cam bentuk bunga.naaa .. tuh lha kuih loyang.hehe dalam loghat kelantannya kuih sarang tebuan/jangan search kat google kuih sarang tebuan tau. takkan kuar nya pic sarang tebuan.yang kuar sarang tebuan lebah tuh . hahaha . lau nak search korang taip kuih loyang.baru ada. tapi jangan isau kita dah sediakan gambar kuih loyang tuh at korang >,<
 kuih yang atas nih,kita taktahu lha ape nama kuih nih.kuih kelapa kot.sori :(

 haaa . kuih nih kita tahu.nih lha orang panggil kuih tart nenas.kuih nih best tau . :)

 nih plak popia. kegemaran kita. hehe , yum.yum. cedap nya . ^_<

 almond london ! biskut yang paling famous. dan yang paling family kita suka. 
kita tak makan biskut nih

 kita ingat lagi kenangan tentang biskut nih.dulu time form 2 kawan kita
pernah bagi biskut nih at kita. satu botol.dia buat sendiri.kita tak makan
biskut tapi dia tetap buat.so sekarang nih kita nak gthu . THANKS AWAK
walaupon semua nih dah lama berlalu =) nama biskut nih biskut cornflakes madu

 tengok nih --> biskut nih lha yang paling kakaQ kita suka buat dulu . cantikkan .berbunga
berbunga. kita suka tengok tapi tak suka makan. hehehe <3

hohoho ! korang nih lha kuih loyang yang kita gthu tadi tuh .
korang dah ingat ke blerr korang tengok pic nih ? mesti dah kan .
kuih nih cumel . bentuk cam bunga. ada sesetengah orang panggil kuih nih kuih ros.
bentuk nya yang paling penting.dan rasa pon cedap lol ~.~

oke lha sekarang nih kita dah siap cerita semuanya tentang kuih yang pernah kita buat.kita makan dan orang hadiah at kita.so korang lak camne ? try lha kongsi-kongsi ngan kita.lau ase nak kongsi komen-komen lha sikit. kita pon nak tahu jugak ape persiapan korang.ape yang korang buat tuk raya kali nih. kita harap korang akan gembira dan dapat duit raya banyak-banyak tahun nih. hehe :) nanti boleh lha kongsi ngan kita sikit kan . sekian saja coretan kita. assalam :D

" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

4 ulasan:

❤farahin izzati❤ berkata...

kalau semua uh xdew kat meja mkn ,mase raya, memang bukan rayalah nampaknya .. hehe

AisYa IeyKa berkata...

hehehe . tpi tahun nih tak tahu kita camne awak .. hehe xbt biskut raya ke awak ??

Tia berkata...

Hii , follow sini . Kihkihkih . Kuih tu nmpk sedap ;)

AisYa IeyKa berkata...

hehehe , thanks tia . mng pon . tpi thun nih . xthu dpt tak kuih2 tuh .

Small Cute Purple Pointer