Kisah Cinta Pertama . . . . =( [ maafkan saya ]

kisah sedih , nak baca sediakan tisu erkk =)
kami bahagia bersama.antara kami tiada yang ketiga.kita sentiasa berdoa agar hubungan kita dengan dia akan kekal selamanya.dia yang kita selalu di ingati dalam fikiran nih.first time couple dia selalu ade untuk kita.time kita susah time kita happy.tapi sekarang dia bz .takde masa pon untuk kita.kita nih pulak stail yang suka merungut dan kuat jeles.dia kata dia tak suka kita merungut dan jeles.tapi nape,kita merungut untuk kebaikan dia jugak bukan tuk kebaikan kita saja.nape dia buat kita camni.kita jeles sebab kita sayang dia..kita pon ade perasaan jugak.kita betolbetol kecewa dengan dia.kita dapat rasakan yang dia dah ada orang lain .sampai satu masa.kita sekodeng dia di tempat kejenya.dia tak tahu kita ada kat situ.kita tengok dia tengah borak ngan sorang pompuan.aduhh! sakitnya hati kita.nape dia curang ngan kita.nape? nape? ape kurangnya kita?kita ase cam nak lempang jewp muka budak pompuan tuh.berani betol dia cakap ngan pakwe kita..dia tuh milik kita jewp .takboleh jadi milik orang lain.kita menangis.kita tak sanggup nak berdepan dengan semua nih.kita harap sangat ape yang kita lihat semuanya tak benar.
suatu malam dia datang umah kita.parents kita ade.parents kita ajak dia masuk dalam umah.kita sepatah pon tak cakap dengan dia.dia pandang muka kita tapi kita toleh tempat lain.kita sakit hati tengok muka pura-pura dia tuh.ape yang kita dah buat at dia sampai dia cari pompuan lain.family kita pon tak kisah dia miskin.so ape lagi yang buatkan dia jadi camtu .tuh yang buat kita tertanya-tanya.
dia ajak kita kuarlah hari minggu nih.kita nak tapi kita nak gthu camne erk.dah 3 hari kita tak cakap ngan dia.dia selalu col kita.dia tanya kita, nape kita taknak cakap ngan dia.dia ade buat salah ke . memang dia ada buat salah pon. dia sakitkan hati kita.tapi yang paling kita tersentap bila dia kata sesuatu yang tak patut dia kata.dia gthu kita . andainya dia takde kat dunia nih lagi . dia suh kita jangan sedihsedih dan jangan pernah tangisi kepemergiaannya. nape dia kata camtu at kita.kita taknak dia tinggalkan kita.kita sayang dia.kita menangis dan terus menangis.
seminggu berlalu, dia tak pernah lagi mai umah kita.col kita pon tidak . selalu nya tiap-tiap hari dia col kita. tiba-tiba kita ase pelik.ase cam ada sesuatu yang akan terjadi .ape erkk ? isaunya kita. kita col, dia tak angkat.lepas jewp malam tuh kita tak pernah lagi dengar suara dia. tak pernah dapat berita dari dia. nape dia buat kita sampai camni sekali . mungkin dia dah lari bersama pompuan tuh , 
1 bulan kemudian kita dapat satu panggilan.kita terkejut sangat coz nama yang tertera di fon tuh adalah nama dia.yess ! akhirnya dia col kita . kita pon angkat .kita eppy sangat sampai lupa nak jawab salam.tapi kita heran.nape suara pompuan . ? mana dia.nape orang lain yang col kita.kita nak dia.disebalik panggilan tuh upenya ade berita yang tak patut kita dengar . fon yang kita pegang tibatiba terhempas.kita menangis teresak-esak.kita tak mampu nak dengar semua tuh lagi . kita ase cam nak pitam . mungkin nih semua hanyalah mimpi .tapi tak mungkin mimpi . pompuan tuh gthu kita yang dia sudah meninggal dunia akibat cancer otak .tak mungkin . tak mungkin . selama nih dia bersama ngan kita , kita tak pernah tengok pon dia sakit . tak pernah pon dia merungut.
nape jadi semua nih . kita tak dapat nak time semua nih . semua jadi terlalu pantas.kita tak sempat lagi nak mintak maaf dengan dia.baru kita tahu pompuan yang kita nampak hari tuh adalah doktor yang merawat dia.dia tak sempat nak buat rawatan di sebabkan kita.dia nak date ngan kita. kalau lah hari tuh kita keluar tentu semua nih takkan jadi camni .kita menyesal.nape kita cemburu buta. nape kita tak angkat bila dia col.nape kita tak pedulikan dia. upenya suara malam tuh adalah suara terakhir yang dapat kita dengar .. 2 bulansebelum dia " pergi " dia ada kirimkan satu surat dan video untuk kita. kita sebenarnya tak sanggup nak tengok.tapi kata family kita, kita kena tengok. semua tuh amanah dari dia tuk kita. kita tengok . kita tak mampu nak tahan airmata bila kita tengok video tuh.dia melamar kita.dia nak kahwin ngan kita. nape kita tak tengok video tuh selama nih .dah 2 bulan kita simpan. kita menyesal sangat .
sekarang baru kita sedar, selagi dia ada hargai lha dia. nanti bila kita dah kehilangan dia baru kita akan menyesal. kita akan kenang dia sampai bile2 . coz dia adalah cinta pertama dan terakhir buat kita . tQ awak . :) coz menyayangi kita hingga akhir nafas awak =) lau ade jodoh kita jumpa at " sana " ye ... !

- tamat -

" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

Small Cute Purple Pointer