The Sad Love Story [ >>TenTang kiTa << ]



kisah kita bermula apabila saya add awak di mukabuku . dan keesokkan harinya awak approve saya . tuk saya menjadi friends dalam list mukabuku awak . mula-mula awak yang tegur saya dulu , awak post kat wall saya " thanks for the ADD (^_^) " . pada mulanya saya agak keberatan nak reply balik tapi blerr di fikirkan balik tak salah rasanya kalau saya reply .. time tuh awak dah pun berpunya.begitu jugak saya.saya pon dah ada pakwe.kita saling membalas komen .saya ase gembira kenal ngan awak .awak pon begitu jugak .lepas tuh saya dapat tahu yang awak nih tua setahun dari saya. saya pon cadangkan saya panggil abang kat awak dan awak plak panggil nickname saya.time tuh saya ase eppy sangat-sangat coz kita jadi adik beradik angkat .petang tuh awak luahkan perasaan awak pada saya . awak gthu yang awak ada masalah ngan makwe awak .saya menasihati awak agar bersabar .
tak lama lepas tuh awak kata awak dah dapat keje .sambil-sambil tunggu result upu awak cuba tuk cari duit.awak gthu saya yang awak akan bz.xde masa nak on9 lagi .saya pon bagi nombor fon saya pada awak .kita mesej.sesuatu yang tidak dijangka terjadi awak tiba-tiba col saya.SERIUS saya memang terkejut glerr,hal yang paling tak jangka bler saya dapat dengar suara awak .time tuh awak malu-malu lagi ngan saya.saya pon awak.first time kita borak awak cakap KL. nak tergelak saya tau.nak tahu nape ? coz blerr awak cakap KL saya ase botol "budu" umah saya dah bergegar awak . hehe >.< lepas tuh saya gthu awak cakap jela kelantan xyah cakap KL nih . awak terus tukar.awak terus cakap kelantan.time tuh suara awak macam suara budak-budak.tapi bila dah banyak kali dengar saya ase best plak .banyak tol kredit awak erkk ? selalu sangat col saya.
tak sampai 2 bulan kita kenal , saya luahkan perasaan saya pada awak .saya gthu kalau lha saya cintakan awak.agak-agak awak akan time saya tak? time tuh ALLAH jewp yang tahu betapa malunya saya.saya malu coz saya takut awak tolak cinta saya. or awak takkan berhubung ngan saya lagi . saya berdoa agar awak menerima cinta saya. tak lama lepas tuh awak gthu saya yang awak pon dah jatuh hati pada saya.tapi saya tak boleh time awak coz time tuh saya masih lagi ada pakwe.awak time tuh baru jewp putus ngan makwe awak. disebabkan saya terlalu cintakan awak, saya cadangkan kita couple senyap-senyap tanpa pengetahuan pakwe saya. tapi semakin lama kita kenal semakin saya sayang awak.saya buat keputusan tuk gthu pakwe saya yang saya cintakan awak. lau awak nak tahu pakwe saya tak pernah hiraukan saya.selama kami couple saya tak pernah dapat cakap elok ngan dia. bila saya col mesti dia bagi fon tuh pada teman-teman dia lha.bila terus berlarutan macam tuh hati saya turut berubah.awak selalu ada tuk saya.teman saya ketika saya sedih dan gembira.
saya col pakwe saya banyak kali tapi satu pon dia tak angkat. saya antar sms kat dia,saya gthu dia lau dia tak reply jugak msg nih saya akan pututskan hubungan ngan dia.dia tak reply jugak.saya dah pon pututs ngan dia.lepas seminggu pakwe saya antar msg pada saya.dia tanya nape buat camtu at dia.saya luahkan segalanya. tolong jangan salahkan saya. saya bukan tak suka pakwe saya sebab dia xabis sekolah,tapi saya tak suka sikap degil dia.saya ase muak dengan sikap dia yang tak pernah dengar kata dan mulutnye ALLAH saje yang tahu . [ suka mencarut ]
saya dan awak bahagia bersama.semakin lama semakin bahagia. di pendekkan cerita, awak mintak nak jumpa saya.saya setuju dengan syarat awak kena mai umah saya.kita jumpa at umah saya jewp. first time jumpa awak. masyaallah ensemnya.saya pon terkejut.. awak gthu saya yang awak cacat.awak kata mata awak ada masalah.awak kata mata awak juling.eh awak. saya cintakan awak bukan sebab fizikal awak .tapi saya sukakan awak sebab hati awak. saya pon ada mata.saya boleh pimpin awak guna mata saya. ^__^
awak jumpa family saya.family saya pon suka kat awak.saya lagi-lagi lha suka.time tuh awak pakai baju warna putih.ensem glerr. hehe <3
masa cepat berlalukan,sekarang nih awak dah stdy .awak stdy at poli .rindunya saya at awak.awak tahu tak saya sayang awak sangat-sangat.^^ awak jarang balik. [ awak ade budak pompuan tak betol ganggu saya lha] saya mengadu pada awak. coz budak pompuan tuh tak abis mencarut bukan -bukan kat wall page mukabuku saya.sape tak malukan awak.awak g marah at budak tuh .lepas jewp hal tuh terjadi budak tuh dah tak berani dah nak ganggu saya.baru saya tahu upenya tuh peminat awak.pompuan tuh suka awak.selama nih  awak selalujeles ngan saya.awak kata ramai yang suka at saya. tapi awak dengar sini baik-baik memang ramai yang suka at saya tapi saya hanya suka at awak sorang jewp.saya ase jeles gler ngan pompuan tuh.dia sanggup lakukan ape jewp demi awak. sebenarnya geram pon ada.
astaffirullahalaazim.. awak xcident .kang saya dah gthu at awak xyah mai tempat tuh.awak tak nak dengar.saya dah kata hari nih hujan bahaya awak bawa motor.camne nih? teruknya tangan awak.darah tak henti-henti menitis.takut nya saya, awak. abang saya antar awak pergi hospital. sape kata awak tidur atas paha saya? xde pon saya bukannya nyanyuk lagi . awak tidur tepi bahu saya jewp bukan atas paha. masyaallah .fitnah memang no satu . xde sape boleh lawan.nak bela diri pon tak de guna jugak.so baik saya diamkan diri jewp. lepas seminggu awak gthu awak nak mai kenduri kahwin kakaQ saya. saya dah gthu xyah mai lha awak. awak kan sakit.dengarlah kata saya. awak kata awak nak mai jugak. family awak bagi . tuh yang awak kata.saya tak dapat nak halang coz awak memang degil. keesokkan harinya awak mai umah saya.awak pakai baju warna merah.saya plak warna pink .saya sambung awak dengan gembira.saya ingat orang lain pon camtu.tak tahu plak ramai yang mengata belakang.xpe awak ,saya kuatkan semangat.ade orang buat firnah yang saya dok rapat2 ngan awak. padahal saya tak sempat pon nak borak ngan awak.saya asyik bz jewp. time awak nak mkn tgn awak berdarah . saya pon tolong suapkan.saya suap bukan guna tangan tapi guna sudu . nape orang selalu cemburu tengok keadaan orang lain.macam2 cerita yg saya dengar.sakit sangat hati saya nih awak.
dia mendesak awak supaya cepat-cepat ambil motor awak ,saya tak tahu nak buat camne.coz awak sikit pon tak marah.awak tenang jewp.saya tahu time awak mai ambik motor tuh awak ngah sedih .sedih ngan penerimaan mereka.awak ase terkilan kang .?saya pon tak sangka nape orang buat camtu at kita. sekarang bermulalha kisah sedih kita. saya ase kisah kita nih boleh di buat novel lha awak .terlalu perit tuk di ceritakan .jadi saya pendekkan lagi cerita nih . awak pulang  ke umah awak.awak gthu yang awak akan perjuangkan segalanya demi saya walaupon hati awak sakit.saya menangis.saya gthu yang saya sayang awak.saya xboleh tengok orang buat camtu at awak.
awak, rindu nak tengok wajah awak. awak ,tak sangka kan upenye kat majlis kahwin kakaQ saya lha kali terakhir saya dapat renung wajah awak, awak pon sama. kalau lah saya tahu hal ni akan terjadi saya tentu akan ikt kemahuaan awak.awak nak sangat snaps pic ngan saya banyak2 . tapi saya tolak .awak, saya menyesal sangat..saya mintak maaf ngan awak .coz diorang layan awak macam tuh .padahal awak buat macam2 nak ambik hati mereka..mereka kata saya nih suka mengikis duit awak tapi kata awak tak pon .saya memang terasa, awak lepas nih saya takkan mintak pape dah dari awak.tapi satu saya pinta dari awak [ jaglah diri awak baik2.jagalha diri awak seperti awak menjaga nyawa awak sediri dan jagalah nyawa awak seperti awak menjaga nyawa saya ]  ,pabila kenang balik saat tuh saya pasti akan menitiskan airmata. awak bila baca coretan saya nih awak jangan nangis tau . jangan jadi lemah .awak kena kuatkan semangat .biarlah diorang nak kata awak penipu pon . diorang dah tak suka awak pon .yang penting saya suka awak. dan saya percayakan awak. saya tahu awak jujur. mngkin time ayah awak mai umah saya , ayah awak terlalu merendah diri . sampaikan orang boleh salah faham .
awak sekarang nih satu jewp yang saya inginkan. [ baik-baik sayang,ada aku untuk mu ]
saya ikhlas cintakan awak. saya berharap sangat ALLAH panjang kan jodoh kita hingga akhir hayat .. dan di syurga kelak kita masih lagi bersama. aminn >,<
saya sayang pada awak melebihi  awak sayang pada saya. awak kena tanam dalam diri awak setiap yang berlaku tentu ade hikmah di sebaliknya. 
awak mesti makan ikut masa tau . tidor nyenyak2. saya janji saya akan makan ikut masa, tidor pon . saya nak kita same2 kejar impian kita. awak stdy sungguh ye . supaya kita cepat-cepat dapat apa yang kita inginkan .saya akan usaha sedaya mungkin selagi awak masih ade di sisi saya tuk memberi dorongan .hope awak pon sama sayang <3 awak , saya tulis kisah kita nih tuk awak baca bila awak rindu saya nanti . saya jugak harap awak akan setia dengan saya sebagaimana saya setia ngan awak, saya coretkan kisah kita dengan sedikit jenaka dan diakhiri dengan kesedihan, saya tak mngkin mampu tersenyum seperti dulu lagi . awak pon kan sayang ??
salam cinta dari kekasih mu sayang :D

" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

2 ulasan:

nn lylyn berkata...

sabar ek..
sy dh follow awk..follow sy blk ek tq
http://nlylyn.blogspot.com/

AisYa IeyKa berkata...

oke :)

Small Cute Purple Pointer