PENANG or KB (chumm - chumm VS korean food) (✿◠‿◠) part 2

chumm - chumm !
as salam semua ,, huhuhu  ! updates status lagi . HEHE ! ieka nak cterr sal makanan , cam yunx ieka janji tuh, so ade sapesape yunx sudi baca takk ?? xsudi pon ieka nak gthu jugak . hehe >,< nampak tak pic kat atas tuh ,, tuh lha orang panggil chumm - chumm ,, makanan ala - ala steam boat gtu . hehehe !! nampak xcam xbest kan ? tahu !! huhuhu . lau korang nak tahu chumm - chumm nih besr glerr , cuma xleh makan banyak sangat coz makanan camni korang pon sedia maklumkan cepat bowink . tapi nak di jadikan cterr ,, kitorang nih tamak .. HAHA! chumm - chumm nih sama gak cam buffer , pandai - pndai ambik sendiri lauk yunx kitee nak masak tuh .. akak ieka dan abg ipar ieka g ambik banyak glerr ,, sampai kitorang xmampu nak makan semuanya ,, huhu ! dapur di sediakan .. cuma dapur tuh bukan dapur yunx ade gas tapi dapur yunx ade arang jewp . so makanan tuh xde lha panas sangat .. sup die boleh lha tahan .. tapi lau lauk - lauk dan sayur die memang best . huhuhu ! lain kali lau ade peluang ieka nak g lagi . tempat dah lha cantik . ade tasik lagi .. cehh !! nyaman tahap gaban gtu .. lau orang yunx jenis masalah g makan kat sana meang sesuai sangat . HAHA !
nak tahu chumm - chumm nih kat mana ? senang jewp nak cari .. korang tahu KB ?? tahu PANTAI CAHAYA BULAN ( PCB ) ?? kat situ lha tempat nih .. nama restorannya . restoran ikan bakar . memang popular lha ngan ikan bakar yunx sedap .. harga ,, ?? murah jewp sayang semua .. tuk sorang rm18 ringgit jewp .. korang leh makan sepuas - puas nye ,, sampai kul 11.30 malam je tau .. hehehe . jangan kuar dari restoran ,, coz blerr korang dah kuar .. dan korang nak masuk balik.. korang kena bayar semula rm18 tadi .. INGAT TUH !! pakat - pakat lha g makan erk . 

korean food
nampak sedap takk ?? nampak best kan ?? tahu !! huhuhu nih nama nya korean food . paling istimewa tentang korean food nih coz ade kimchi .. kimchi ade dua jenis .. ade yunx xpedas dan ada jugak yunx pedas .. sape - sape yunx xleh makan pedas mungkin diorang akan kata kimchi xpedas lagi best . tapi bagi ieka kimchi pedas lagi best .. hehehe ! coz ieka suka sangat makan pedas .. korean food pon sama jugak ngan chumm - chumm tadi .. ala- ala buffer jugak .. yunx beza nya .. sup jewp .. chumm - chumm hanya sup biasa .. tapi korean food sup kimchi .. yunx best nye korean food nih sebab sup kimchi lha . sedap sangat .. tambah plak blerr letak sayur ,, lagilagi best . hehehe !! yunx nih sama jewp cam yunx atas .. boleh makan puas - puas asalkan byar jewp . tpi ieka lupa sampai kul brpe . ieka bukanya teliti sangat . hehe <3 
korean food nih ade di KL .. tapi korean food yunx best nih ieka makan kat PENANG ! asenye QUEENBAY . ieka pon lupa .. coz dah 4 bulan .. hehe harganya agak mahal berbanding dengan chumm - chumm tadi ,, yunx nih rm32 ringgit . coz korean food nih di tengah - tengah shopping mall . 

p/s : camne ?? korang ase yunx mana lagi best ?? korean food or chumm - chumm ??? bagi pendapat erkk 
>.< xsabar nak tahu pendapat korang camne .. ~ SMILE ~ ^^



" Sweet ! Apabila Aisya Ieyka Menaip Entry =)) "

Tiada ulasan:

Small Cute Purple Pointer